وزارت صنعت، معدن و تجارت کمیته ای را در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی تشکیل داد.
به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (شنبه) در نشست خبری به مناسبت روز ملی صنعت و معدن گفت: پیش بینی کردیم در شرایط جدید کمیته ای در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی تشکیل دهیم.
«محمد شریعتمداری» افزود: دسترسی به رشد صنعتی و دانش بنیان کردن صنعت نیازمند سرمایه گذاری خارجی است.
وی توضیح داد: در این کمیته تلاش می کنیم عرصه های مختلف سرمایه گذاری را بویژه آنچه موجب سودآوری است، به یکی از کشورهای مهم آسیایی و اروپایی معرفی کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد «البته باید کارها به صورت غیرمتمرکز انجام شود و دولت اصول را ابلاغ کند و اجازه دهد بخش های خصوصی به صورت مجزا اقدام کنند».
به گزارش ایرنا، معاون مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران اعلام کرد میزان سرمایه گذاری مصوب خارجی در سال 1396 با حدود 200 میلیون دلار افزایش نسبت به سال 1395 از 10 میلیارد و 600 میلیون دلار عبور کرد.
همچنین بر اساس گزارش رسمی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، میزان سرمایه خارجی وارد شده به کشور در سال 2015 میلادی 2 میلیارد و 50 میلیون دلار بود که در سال 2016 و پس از اجرای توافق هسته ای برجام با رشد 65 درصدی به سه میلیارد و 372 میلیون دلار رسید.
** پارسال 332 هزار بازرسی و کشف قاچاق داشتیم
در ادامه این نشست، خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره جزییات برنامه مقابله با قاچاق کالا بویژه ممنوعیت صادرات 1400 قلم کالا از وزیر صنعت، معدن و تجارت پرسید که رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان که معاون وزیر است، پاسخ داد: پارسال 332 هزار مورد بازرسی و کشف قاچاق داشتیم و 59 میلیارد تومان پرونده در بخش عرضه که مربوط به مرز و قبل از مرز است، تشکیل شد.
«محمود نوابی» افزود: در سه ماهه نخست سال نیز 90 هزار مورد بازرسی داشتیم که ارزش کشفیات آن در کنار سایر بازرسی ها 15 هزار میلیارد تومان شده است؛ یعنی همکاران ما در بخش عرضه کالاهای بدون هویت را که در بازار موجود است، بازرسی کرده و به این رقم رسیده اند.
نوابی یادآوری کرد: 10 دستگاه به کشف کالای قاچاق در سطح عرضه داریم که یکی از آنها سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است که در استان های مختلف به ما کمک می کنند.
** صادرات فولاد منوط به اجازه وزارت صنعت، معدن و تجارت
در ادامه این نشست، خبرنگاری از وضع صنعت فولاد انتقاد کرد و گفت: برخی با ارز 4200 تومان فولاد وارد و سپس آن را به صورت ضایعات خارج می کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت پاسخ داد: براساس گزارش های رسیده، چهارشنبه گذشته درگاه صادرات فولاد در گمرک بسته شده و صادرات فولاد به اجازه وزارتخانه منوط شده است.
وی تاکید کرد این تصمیم با هدف حمایت از تولیدکننده داخلی اتخاذ شد.
به گزارش ایرنا، ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
دهم تیرماه با تصویب سال 1376 شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان روز ملی صنعت و معدن نامگذاری شد.