کشورهای آسیایی با به صفر رساندن صادرات نفت ایران همراهی نخواهند کرد؟/ مخالفت ضمنی عربستان با درخواست ترامپ برای جایگزین کردن نفت ایران در بازارهای جهانی

روز سه‌شنبه، یک مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، دولت این کشور به دنبال کاهش صادرات نفت ایران به صفر است و قصد ندارد برای هیچ‌ یک‌ از شرکت‌ها یا کشورهای خریدار نفت ایران، معافیت‌های تحریمی صادر کند. بلافاصله پس از این اظهارات، بهای نفت افزایش پیدا کرد و نگرانی های زیادی در میان متحدان آمریکایی خریدار نفت ایران ایجاد شد. حال این پرسش مطرح می شود: آیا متحدان یا شرکای آسیایی آمریکا با ایده به صفر رساندن صادرات نفت ایران همراه خواهند شد؟
کد خبر: ۸۱۲۸۲۱
|
۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹ 01 July 2018
|
20072 بازدید
|

روز سه‌شنبه، یک مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد، دولت این کشور به دنبال کاهش صادرات نفت ایران به صفر است و قصد ندارد برای هیچ‌ یک‌ از شرکت‌ها یا کشورهای خریدار نفت ایران، معافیت‌های تحریمی صادر کند. بلافاصله پس از این اظهارات، قیمت نفت افزایش پیدا کرد و نگرانی های زیادی در میان متحدان آمریکایی خریدار نفت ایران ایجاد شد.

به گزارش «تابناک»؛ بر اساس تحریم‌های آمریکا، شش ماه پس از خروج این کشور از برجام، یعنی در نوامبر سال 2018، وزارت دارایی آمریکا باید عملکرد کشورهای خریدار نفت ایران را بررسی کند و در صورتی که به قانون تحریم عمل نکرده باشند، بانک‌هایی که برای خرید نفت به بانک مرکزی ایران پول پرداخته‌ باشند (مثلا بانک های چینی، کره‌ای یا هندی) مشمول تحریم می‌شوند.

دولت اوباما در دوران تحریم‌های قبلی از خریداران خواسته بود، واردات نفت ایران را هر ۱۸۰ روز به میزان ۲۰ درصد کاهش دهند، اما وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه تأیید کرد خریداران نفت ایران باید خریدشان را با هدف رساندن به صفر تا چهارم نوامبر کاهش دهند. دولت آمریکا انتظار ندارد به شرکت‌هایی که نفت ایران را خریداری یا در صنعت انرژی این کشور سرمایه‌ گذاری می‌کنند، هیچ‌گونه معافیتی اعطا کند.

هم اکنون ایران روزانه حدود 2 میلیون و 200 هزار بشکه نفت خام صادر می‌کند که تقریبا یک میلیون بشکه بیشتر از زمان تحریم پیش از اجرای برجام است.

در همین راستا، روز گذشته رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز در توییتی مدعی شد که پادشاه عربستان سعودی با درخواست وی برای افزایش تولید نفت موافقت کرده است.

دونالد ترامپ روز شنبه نهم تیر پس از یک مکالمه تلفنی با ملک سلمان در صفحه توئیتر خود نوشت: «همین الان با ملک سلمان گفت وگو کردم و توضیح دادم، به دلیل وجود آشفتگی و اختلال در ایران و ونزوئلا از او می‌خواهم تا تولید نفت را احتمالا تا دو میلیون بشکه در روز بالا ببرد تا اختلاف عرضه و تقاضا برطرف شود، چون قیمت‌ها خیلی بالاست. او هم پذیرفت.»

کشورهای آسیایی با به صفر رساندن صادرات نفت ایران همراهی خواهند کرد؟/ مخالفت ضمنی عربستان با درخواست ترامپ برای جایگزین کردن نفت ایران در بازارهای جهانی

پس از این ادعای ترامپ، بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی، از بعید بودن چنین تصمیمی از سوی ریاض سخن گفتند. به این جهت که عربستان در یک بازه زمانی کوتاه مدت نمی تواند این دو میلیون بشکه را تأمین کند و از سوی دیگر، چنین تصمیم یکجانبه ای از سوی ریاض در بازار نفت، می تواند منجر به فروپاشی سازمان نفتی اوپک شود.

با این حال، روز شنبه عربستان اعلام کرد که «ملک سلمان» پادشاه این کشور با ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تلفنی صحبت کرده، اما در این گفت وگو اشاره ای به تولید اضافه دو میلیون بشکه نفت این کشور چنانچه ترامپ مدعی آن است، نشده است.

بیانیه ای که در خبرگزاری دولتی عربستان در این زمینه منتشر شده، حاکی است: در جریان این گفت و گوی تلفنی، دو طرف بر لزوم تلاش به منظور حفظ ثبات بازارهای نفت و رشد اقتصاد جهانی تاکید کردند.

این بیانیه می افزاید، تفاهمی در زمینه لزوم جبران کمبود بالقوه عرضه نفت از سوی کشورهای تولید کننده وجود دارد. این بیانیه به جزئیات بیشتری در مورد این خبر اشاره ای نکرده است.

اعضای سازمان کشورهای نفت، اوپک روز دوم تیر ماه تصمیم گرفتند تا میزان تولید خود را بالا ببرند. ایران و روسیه نیز از جمله کشورهایی بودند که با این تصمیم موافقت کردند. روسیه و عربستان سعودی می‌گویند این تصمیم به افزایش تولید نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز خواهند انجامید که برای پاسخگویی به نیاز بازار جهانی کفایت می‌کند.

دونالد ترامپ تا پیش از برگزاری نشست آخر اوپک، بارها از این سازمان به دلیل «انفعال» انتقاد کرده بود. وی یک بار نیز در ماه آوریل گذشته اعضای اوپک را متهم کرده بود که قیمت نفت را «به شکل مصنوعی بالا نگه می‌دارند».

حال پرسش دیگری مطرح می شود؛ آیا متحدان و یا شرکای آسیایی آمریکا با ایده به صفر رساندن صادرات نفت ایران همراه خواهند شد؟

این پرسشی است که خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به آن پاسخ داده است. در همین زمینه، یک کارشناس حوزه انرژی در گفت وگو با اسپوتنیک گفت: قطع فوری واردات نفت ایران از سوی کشورهایی چون چین و هند که پروژه های عمرانی زیادی را در حال اجرا دارند، می تواند این پروژه های را فقط بر روی کاغذ نگه دارد و منجر به توقف بسیاری از آن ها خواهد شد.

به احتمال زیاد، تحریم های آمریکا منجر به کاهش صادرات نفت ایران خواهد شد، اما به نظر می رسد ایده به صفر رساندن صادرات نفت از سوی ایران نمی تواند محقق شود.

واقعیت این است که یافتن جایگزینی برای نفت ایران از سوی خریداران آن در بازه زمانی 180 روز امکان پذیر نیست. نیکی هیلی هم در ملاقات خود با مودی به این موضوع اشاره کرد. شاید به همین دلیل بود که روز پنجشنبه یک مقام ارشد وزارت خارجه گفت واشنگتن با کشورهایی که میزان واردات نفت خود از ایران را کاهش بدهند بر سر تحریم ها «به طور موردی» همکاری خواهد کرد.

کارشناسان بر این باورند که دولت آمریکا در زمان اوباما به سرعت توانست صادرات نفت ایران را کاهش دهد، زیرا تا حدود زیادی از حمایت متحدان اروپایی خود برخوردار بود. کشورهای اروپایی نیز تحریم‌های خود را علیه صادرات نفت ایران اعمال کرده بودند که خرید این قاره را در ظرف مدت شش ماه به صفر رسانده بود. اما این بار انگلیس، فرانسه و آلمان و اتحادیه اروپا با خروج ترامپ از توافق هسته‌ای به شدت مخالفت کرده و تدابیری را برای حمایت از شرکت‌های خود در برابر تحریم‌های ثانویه وضع کردند. این تحریم‌های ثانویه شرکت‌هایی را که با نهادهای ایرانی تحت تحریم همکاری می‌کنند مجازات کرده و مانع دسترسی آنها به بازار آمریکا و سیستم مالی بین‌المللی می‌شود.

از سوی دیگر، کشورهای آسیایی از جمله هند و چین هرچند با تردید، همچنان پای نفت ایران ایستاده‌اند. در این راستا یکی از مدیران ارشد شرکت ساینوپک چین اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا ضد ایران، تأثیری بر واردات نفت چین از ایران نخواهد داشت.

به گفته وی، پالایشگران چینی برای خرید نفت از ایران، از نفتکش‌هایی استفاده می‌کنند که تعاملی با آمریکا ندارند؛ بنابراین، با وجود تصمیم آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها ضد ایران، واردات نفت چین از ایران آسیبی نخواهد دید.

این مدیر سینوپک همچنین اعلام کرد، در صورتی که دولت چین برای واردات نفت از آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی وضع کند، پالایشگران چینی خرید نفت از ایالات متحده را متوقف می‌کنند.

همچنین هند اعلام کرد تحریم‌های آمریکا را که تهدید کرده علیه کشورهایی که پس از چهارم نوامبر به خرید نفت ایران ادامه‌ می‌دهند، وضع خواهد کرد به رسمیت نمی‌شناسد. سونجای سوتهیر، یکی از مقامات وزارت نفت هند گفت‌: هند تحریم‌های یک جانبه را به رسمیت نمی شناسد و تنها تحریم‌هایی را رعایت می‌کند که از سوی سازمان ملل متحد تصویب شده‌اند.
ژاپن و کره جنوبی نیز برای پیشگیری از پیامدهای منفی تحریم‌های ضدایرانی آمریکا، با دولت ایالات متحده مذاکره می‌کنند.

یوشیهیده سوگا، دبیر هیأت دولت و سخنگوی دولت ژاپن، اعلام کرد، ژاپن و آمریکا اکنون در حال مذاکره درباره بازگشت تحریم‌های آمریکا ضد ایران هستند. ما پیامد اقدام آمریکا را با دقت زیر نظر داریم و تمایل داریم با کشورهای درگیر، از جمله آمریکا، مذاکره کنیم تا هیچ پیامد منفی برای شرکت‌های ژاپنی ایجاد نشود.

یکی از مسئولان وزارت انرژی کره جنوبی نیز اعلام کرد، دولت این کشور برای دریافت معافیت از تحریم‌های آمریکا، به مذاکره با واشنگتن ادامه می‌دهد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۶۵
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند ،،،، چهل سال است که ملت ایران معنی این جمله را درست نفهمیده اند . آمریکا با این همه سیاستمدار توانا با این همه اقتصاد دان نابغه با جذب این همه مغز و نخبه از سراسر دنیا ،، البته که با سیستمی اداره میشود که اجازه ارتکاب هیچ اشتباه و غلطی حتی به رییس جمهورش را هم نمیدهد .

ترامپ که به زعم همه دنیا دیوانه ترین رییس جمهور امریکا هست
ظرف دو سال بیکاری را به حداقل رساند ، صدها میلیارد از گاوهای شیرده منطقه دوشیده ، ورود کالای چینی را محدود کرده، اروپا را به کرنش بیشتر واداشته ، ایران را در حالت بلاتکلیفی اقتصادی که بارها و بارها و بدتر از تورم و رکود اقتصادی ست قرار داده و روح و روان مردم رو هدف قرار داده، و بدون هیچ جنگی دهها میلیارد دلار به ایران خسارت زده و صدها میلیارد به جیب غرب و امریکا واریز نموده. .
آمریکا چه غلطی میتونه بکنه؟
درحالی که با اشغال سفارتش در تهران بیست و پنج میلیارد دلار ایران را بلوکه کرد، صدام رو خام کرد که هشت سال با ما بجنگه، چهل ساله که همه جوری تحریم هستیم، چهل ساله که ارزش ریال در حال سقوطه، محکوم به خوردن میوه و گوشت و غلات و هر گونه غذای بی کیفیت همراه با مواد سمی و فراریخته و با قیمت بالا هستیم، مجبور به سوار شدن به پراید با قیمت تویوتا هستیم، داروی تقلبی را با دوبرابر قیمت داروی اصلی میخریم،
و دهها فروند از هواپیماهامون سقوط کردن، در تمام دنیا ی ذره اعتبار نداریم .

امریکا چه غلطی میتونه بکنه؟
هزاران مورد از اشتباه نداشتن و غلط نکردن آمریکا وجود داره، و این درحالی هست که چهل ساله که همه غلطها رو ما کرده ایم ، و میکنیم و به حول و قوه الهی خواهیم کرد ... چهل ساله که مسولین، جز فقر و رنج و درد و تورم و اختلاس و رانت و دزدی و شعار وخرافات چیز دیگه ای رو تحویل مردم نداده اند.
و اینها همه امکانپذیر نیست،
مگر اینکه آمریکا هیچ غلطی نکرده
و همه غلطها رو ما کردیم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
درود به شرفت . جان برادر حرف دل ما رو زدی . فقط کنار هم گذاشتن کلمات رو بلد نیستیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
ایران بازنده این جنگ اقتصادیه
پاسخ ها
سروش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
در چه دوره ای در چه مقطعی وزیری بر مبارزه با فساد تاکید کرده، اینکه فساد در دولت وجود داره، لیست دریافت کنندگان ارز دولتی رو منتشر کرده همین طور پیش بره، قانون از کجا آورده ای اجرایی میشه، مسئولان میزان دارایی های خود را در سایت قرار می دهند و... همه اینا بخاطر فشار اقتصادیه، چند سفر مقامات دولتی بخاطر مهم نبودن لغو شده و ده ها تصمیم دیگر چرا چنین کارهایی در گذشته انجام نمی شده؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
تا دقیقه 90 سرمون رو مثل کبک تو برف میکنیم تا از مشکل فرار کنیم، به لبه پرتگاه که رسیدیم میریم سر میز مذاکره و خودمون رو گول میزنیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
ایران بازنده نیست بلکه دولت ایران بازنده است
ایران همیشه سربلند میماند و ما که اشتباه کردیم میرویم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
چرا بر عکس می گویید..
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
به این چیزا دل خوش نکنید تحریمها دیر یا زود اجرا خواهد شد قبل از جام زهر راه درستی پیش گیرید که بیش از این به مردم وکشور هزینه وارد نشود
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
نه اینکه عربستان و امارات یا کویت زیاد شرمندتون هستش و حمایت لازم را خواهند کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
از هم پاشیدگی ایران در مرحله اول به منطقه کشیده میشود و جای تامل برای کشورهای خلیج هم دیر از تصور نیست.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
دوست ۱۵.۲۷کویت بحرین قطر امارات باید به چه واحد کوچکتری از اینی که هست تجزیه شوند؟میماند عربستان که انهم فعلا بله قربان است ودلیلی برای تضعیفش نیست.در ضمن چرا انکسی که تیتر میزد ریاض را بزنید وهدف بعدی دبی و....را به علت اقدام علیه امنیت ملی به محاکمه نمیکشند؟مگر در قانون شهرام وبهرام داریم.؟
علی
|
Germany
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
ترامپ اهل گفتگو نیست دستور می دهد دیگران باید اجرا کنند اول همه طرفها ناراحت می شوند اعتراض هم می کنند ولی نهایتا همراه می شوند چون مجبورن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
داریم به جنگی بزرگ نزدیک میشیم.

با کنار کشیدن فریبکارانه روسیه از باتلاق سوریه و خاورمیانه عملا جهان شاهد جنگ جدیدی در خاورمیانه بین دو کشور بزرگ جهان اسلام خواهد بود.

تکرار جنگ ایران و عراق اینبار با عربستان سعودی.

مسئولان عربستان و ایران نباید ملتهای خودشان را فدای بازی های سیاسی کنند. دست از لجاجت و زیاده خواهی بردارید.

برنده این جنگ همچون گذشته شرکتهای مالی یهودیان و قربانی جنگ هر دو کشور ایران و عربستان هستند.
پاسخ ها
محمد قاسمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
این خیال خام شما هیچ وقت تعبیر نمیشه
ایران اگر بنای جنگ داشت این همه تدارک مقابله و جلوگیری از جنگ نمیکرد
ما به جایی رسیده ایم که کسی توان حمله به ما را ندارد
هرچند بزدلان مردم رو می ترسونند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
قبل شما صدام که بزرگترین لشگر زرهی خاورمیانه و ناوگان هواپیمای جنگی را داشت همین حرفها را میزد راستی اون هم تا جنگ پیش رفت فهمید توان بازدارنگیش همش کشک بوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
درمورد صدام ملعون هم همین تصور وجود داشت ولی با تهییج غرب عراق به ایران حمله کرد .

خیال خام نیست. واقعیتی تلخ است.
مهدي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
درجواب اقاي قاسمي
خيال خام اينه كه فكركني هيچكس نميتونه به ماحمله كنه وماخيلي قوي هستيم. اونااول باروشهاي خودشون توان اقتصادي ايران رو از بين ميبرن ، بعدش كارشونوانجام ميدن.واقع بين باشيم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آقای محمد قاسمی معلومه بازوی کلفت اما عقل کوچکی داری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آقای قاسمی -ا -جنگ حالا با چهل سال قبل از نظر سلاح و تجهیزات فرق دارد -۲ آن زمان هنوز ژن های خوب و اختلاس گران تولید نشده بودند در نتیجه همه ملت با تمام وجود از جان و مال خود ایثار میکردند. فکر میکنید هنوز هم اینکار را میکنند؟
20
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آمریکا به زور به کسی نمیگه حق نداری از ایران نفت بخری اون میگه اگه از ایران نفت بخرین ما به شما تسهیلات و خدمات نخواهیم داد و جریمه تون میکنیم حال بگین ببینیم هند یا امثالهم آمریکارو ول میکنن میان طرف ما مگه برای هند و امثالهم فرقی هم داره که نفت رو از ما بخرن یا از روسیه یا عربستان؟؟ مگه نفت ما طلا داره که اونا عاشق نفت ما باشن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
دلمون رو به این خبر خوش نکنیم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
بنظرم شرایط بد اقتصادی امروز مسئولان بلند پایه کشور را وادار به پاسخگویی نسبت به عملکردشان کرده؟ به همین خاطر مجبور می شوند کارشناسی شده تر تصمیم بگیرند. این پایه و ساختار پاسخگویی تثبت بشه 70درصد مشکل حل است.وگرنه ما کم منابع نداریم. حتی اگه نفت نباشه، کلی جاهایی دیدی داریم تاریخی ترویج صنعت گردشگری توریسم پزشکی داریم ترانزیت داریم، توجه به کشاورزی باغداری بیشتر میشه تمرکز بیشتری بر صنعت تحلیل رفته نساجی خواهیم داشت، ما در آن واحد چهار فصل را داریم فقط تدبیر و برنامه ریزی کم داریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
چطوری ؟ تند روها اجازه میدهند تا تورریست بیاد برای گردش در ایران ؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟