سردار جلالی: ابرهای ایران را می‌دزدند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک به دخالت خارجی‌هاست؛ مراکز علمی که در کشور وجود دارد مطالعه‌ای در این خصوص انجام داده‌اند که نتیجه مطالعات این موضوع را تأیید می‌کند.
کد خبر: ۸۱۳۱۱۲
|
۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵ 02 July 2018
|
15841 بازدید

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک به دخالت خارجی‌هاست؛ مراکز علمی که در کشور وجود دارد مطالعه‌ای در این خصوص انجام داده‌اند که نتیجه مطالعات این موضوع را تأیید می‌کند.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی که امروز (دوشنبه )در موسسه تولید و اصلاح نهال و بذر برگزار شد گفت: آسیب‌پذیری محل اثر تهدیدات است بنابراین اگر آسیب‌پذیری وجود ندشته باشد چیزی هم نمی‌تواند تهدید کننده باشد.

جلالی با بیان اینکه رابطه تنگاتنگی میان پدافند غیرعامل و تهدید وجود دارد؛ افزود: پدافند غیرعامل براساس سه عنصر شناسایی تهدید، رصد و بررسی تهدید و مقابله با تهدید یا کاهش پیامدهای آن در سطح قابل تحمل عمل می‌کند.

وی با اشاره به تهدیدات طبیعی و نقش پدافند غیرعامل در برابر این مخاطرات گفت: نوع مخاطرات طبیعی به علت ثابت بودن به گونه‌ای است که دانش بشری می‌تواند بر آن مسلط شود؛ به عنوان مثال زلزله‌های 100 سال پیش با زلزله‌های کنونی فرقی ندارد و امروز می‌توان با احداث ساختمان‌های مقاوم با این تهدید مقابله کرد.

ممکن است با تهدیدات بیوسایبری مواجه شویم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: اما تهدیدات در حوزه مخاطرات انسان‌ساز اینگونه نیست؛ چون این تهدیدات دائماً در حال تغییر است؛ به عنوان نمونه تا چند سال پیش ما تهدیدات سایبری نداشتیم اما امروز وجود دارد یا ممکن است تا چند سال دیگر تهدیدات بیوسایبری بر پایه بیولوژیک و فضای سایبری شکل بگیرد.

این مسئول با تاکید بر اهمیت مطالعه مداوم استراتژی‌ و دکترین‌های تهدیدگر علیه کشور گفت: بخشی از تهدیدات انسان‌ساز ممکن است بر تکنولوژی مستقر شود و به کارگیری آن علیه ما تهدیداتی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه تکنولوژی به خودی خود می‌تواند هم تهدید داشته باشد هم فرصت افزود: مثلاً در بحث شناسایی از راه دور به وسیله ماهواره اگر این تکنولوژی در اختیار ما باشد فرصت است اما شناسایی امکانات ما برای دشمن را نیز ممکن کند؛ بنابراین فناوری ممکن است تهدیدی نداشته باشد ولی کسی که آن را در اختیار دارد می‌تواند علیه ما تهدید شکل دهد.

جلالی یکی دیگر از نمونه‌های این موضوع را شبکه‌های اجتماعی عنوان و تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی فی‌نفسه فرصت‌های زیادی دارد اما اگر زیرساخت‌های این قابلیت در اختیار دشمن قرار گیرد می‌تواند آن را به تهدیدی علیه ما تبدیل کند.

وی با بیان اینکه عمده تهدیدات انسان‌ساز دانش‌پایه است گفت: نگاه ما به فناوری می‌تواند فرصت صرف یا تهدید صرف باشد اما نگاه هوشمندانه به فناوری بهترین نگاه است که می‌تواند با شناسایی فرصت‌ها حداکثر استفاده را از آن ببرد و با تهدیدات آن نیز مقابله کند.

منشأ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشخص نیست

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تهدیدات حوزه زیستی و بیوتروریسم و ارتش‌های بیولوژیک نیز اشاره و خاطرنشان کرد: امروز جنگ زیستی با هدف آسیب زدن به اقتصاد در دستور کار برخی کشورها قرار دارد و کشورهایی هستند که حملات زیستی هدفمندی انجام می‌دهند.

جلالی ادامه داد: سه سال پیش زیتون‌های رودبار دچار حمله زیستی شد و بخش زیادی از محصول از دست رفت؛ اینکه منشأ این حمله انسانی بود یا خیر مشخص نشد ولی در هر حال نتیجه آن آسیب اقتصادی بود.

وی آسیب به مرغداری‌ها به خصوص در استان البرز که مرکز تولید بخش زیادی از تخم مرغ کشور است را نیز از همین جنس دانست و گفت: در چهار سال گذشته دو بار این اتفاق رخ داده و در هر دو بار هم دامپزشکی مرغ‌های درگیر را معدوم کرده است؛ ریشه و منشأ این اتفاقات پیدا نشده اما همواره وجود دارد.

جلالی ادامه داد: علاوه بر اینها، تهدیداتی در حوزه غذایی به خصوص دستکاری غذایی، تغییر الگوی مصرف و ... نیز وجود دارد که می‌تواند قابلیت‌های یک ملت را تغییر دهد؛ یکی از اساتید دامپزشکی در این خصوص به بنده گفت که غذای حرام مثل گوشت خوک اثرات زیستی بالایی بر انسان دارد و تمایلات خدایی را در انسان از بین می‌برد.

این مسئول خطرات ناشی از وابستگی کشور به بذرهای عقیم را نیز گوشزد کرد و افزود: امروز انتقاداتی از تولید مواد غذایی در کشور می‌شود اما در هر حال آن اقلام غذایی که راهبردی است و غذای اصلی کشور را تشکیل می‌دهد باید در کشور تولید شود و اگر کمبودی در آن وجود داشت فقط در حد رفع کمبود وارد شود.

انتقاد رئیس سازمان پدافند غیرعامل به کاشت هندوانه در کشور

وی ادامه داد: تعجب‌آور است که چرا این انتقادات متوجه کاشت هندوانه و یا دیگر محصولاتی که غذای اصلی کشور نیست نمی‌شود؛ در هر حال در کنار لزوم اصلاح الگوی مصرف آب در کشاورزی، به تولید اقلام اساسی در کشور نباید آسیبی وارد شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: سبد اصلی مصرف از مزرعه تا سفره باید مصون باشد و وابستگی جدی در این مورد نباید داشته باشیم؛ درست نیست که بذر از خارج وارد و در داخل کشت شود و یا واکسن دامی از خارج وارد شود.

وی با بیان اینکه بذر یکی از گلوگاه‌های جدی کشور است افزود: واکسن نیز اهمیت زیادی دارد؛ نگاه ما به واکسن همچون نگاه وزارت دفاع است؛ باید واکسن‌سازی رازی را به حدی ارتقا دهیم که هم سطوح حاکمیتی حفظ شود و هم از تصدی‌گری دست برداریم تا بخش خصوصی هم بتواند در حد قابل قبولی واکسن تولید کند و ذخایر مناسبی داشته باشیم.

تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک است

جلالی در ادامه به معضلات تغییر اقلیم در ایران نیز اشاره و اعلام کرد: تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک به دخالت خارجی‌هاست؛ مراکز علمی که در کشور وجود دارد مطالعه‌ای در این خصوص انجام داده‌اند که نتیجه مطالعات این موضوع را تأیید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تیم‌های مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور می‌کنند؛ علاوه بر این ما با بحث ابردزدی و برف دزدی نیز مواجه هستیم.

جلالی افزود: در این مطالعه طی چهارسال گذشته ارتفاعات افغانستان تا مدیترانه مورد بررسی قرار گرفته است؛ نتیجه اینکه همه ارتفاعات بالای دو هزار و 200 متر در این محدوده پر از برف ولی ارتفاعات ما خشک بوده است

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟