پاسخ علمی به نظریه دخالت خارجی‌ها در تغییر اقلیم

کد خبر: ۸۱۳۵۴۶
|
۱۳ تير ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۷ 04 July 2018
|
12315 بازدید
|

به دنبال اظهارات مطرح شده در مورد دزدیدن ابرهای ایران توسط اسرائیل رئیس سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: این اظهارات پایه علمی ندارد، چون دستکاری جو توسط بشر ممکن نیست. برای همین مدعیان ابردزدی باید ادعای خود را در جمع کارشناسی به اثبات برسانند.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی -رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور- روز دوشنبه در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، با اشاره به وجود معضلات تغییر اقلیم در ایران، تغییرات اقلیمی ایران را مشکوک به دخالت خارجی‌ها دانست و گفت: مراکز علمی کشور مطالعه‌ای در این خصوص انجام داده‌اند که نتیجه مطالعات دخالت خارجی‌ها در موضوع تغییر اقلیم را تأیید می‌کند.

این مقام مسئول همچنین اشاره کرده بود که «تیم‌های مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای در حال ورود به ایران را غیربارور می‌کنند؛ علاوه بر این ما با بحث ابردزدی و برف دزدی نیز مواجه هستیم.»

در مورد این اظهارات داود پرهیزکار –معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ابردزدی و دخالت خارجی‌ها در تغییرات اقلیمی ایران مبنای علمی ندارد و از منظر علم هواشناسی رد می‌شود، گفت: خشکسالی‌های مکرر و کمبود بارش در ایران ناشی از پدیده گرمایش جهانی و به تبع آن تغییر اقلیم است نه دخالت کشورهای دیگر.

وی با تاکید بر اینکه تغییر اقلیم یک بحث علمی و مرتبط با گرمایش جهانی است، گفت: تغییر اقلیم تنها مشکل ایران نیست بلکه بسیاری از کشورها درگیر این پدیده هستند و در مناطق مختلف پیامدهای گرمایش جهانی به شکل‌های مختلف ظهور و بروز پیدا کرده است.

افزایش یک درجه‌ای دمای کره زمین

رئیس سازمان هواشناسی با این توضیح که گرمایش جهانی هم ناشی از افزایش غلظت گاز دی‌اکسید کربن در جو است، اظهار کرد: بعد از صنعتی شدن کشورها غلظت دی‌اکسیدکربن جهان افزایش یافته، به طوری که طی سه دهه اخیر آهنگ رشد این گاز شتابان بوده است، بنابراین شاهدیم که امروزه دمای کره زمین نسبت به پیش از دوره صنعتی شدن جهان، یک درجه سلسیوس افزایش یافته است.

تاثیر تغییر اقلیم در ایران

پرهیزکار با اشاره به اینکه قطعا افزایش دمای زمین روی پدیده‌های جوی تاثیر می‌گذارد، تصریح کرد: مخاطرات طبیعی مثل خشکسالی‌های متوالی، سیل‌ها، طوفان‌ها و ... ناشی از تغییر اقلیم و گرمایش جهانی است که در مناطق مختلف به شکل‌های متفاوت بروز می‌کند. برای مثال در ایران مخاطرات ناشی از تغییر اقلیم، خود را به شکل خشکسالی‌های مکرر همراه با سیل‌های ویرانگر نشان می‌دهد.

وی با اشاره به وقوع خشکسالی در ایران، گفت: حدود 11 سال است که بارش‌های کشور بالای نرمال نرفته است و در تمام این سال‌ها میانگین بارندگی کشور در حد نرمال یا زیر نرمال ثبت شده است که همین موضوع خشکسالی را در ایران تایید می‌کند. از سوی دیگر طی سال‌های اخیر شاهد سیل‌های مخرب در برخی مناطق کشور هستیم که خسارات مالی بسیاری هم ایجاد می کند که ماحصل تغییر اقلیم در ایران است.

به گفته رئیس سازمان هواشناسی، تغییر اقلیم ناشی از گرمایش جهانی است، نه دخالت کشورهای دیگر در جو. واضح است که جریانات جوی بسیار عظیم هستند و امکان دستکاری و ایجاد تغییر در جو توسط بشر وجود ندارد.

پرهیزکار در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا اظهارات مطرح شده در مورد دخالت در روند تغییرات اقلیم به عنوان یک بحث علمی در دنیا مطرح است یا خیر؟ گفت: در مجامع علمی هواشناسی دنیا چنین مباحثی اصلا مطرح نیست و به هیچ وجه صحبتی در مورد امکان دستکاری جو، ابردزدی یا برف دزدی وجود ندارد.

ابردزدی پایه علمی ندارد

این مقام مسئول در سازمان هواشناسی کشور همچنین با تاکید بر اینکه ابردزدی و برف‌دزدی پایه علمی ندارد، تصریح کرد: ابرهایی که مسئول بارش هستند عمدتا ابرهای سیستماتیک هستند که همراه با سامانه‌های جوی وارد کشور می‌شوند و معمولا منطقه نسبتا وسیعی را در برمی‌گیرند. برای همین هم است که در بسیاری مواقع سازمان هواشناسی در یک بازه همزمان برای 10 تا 20 استان پیش‌بینی بارش می‌کند. تاکید می‌کنم که امکان دستکاری، تضعیف یا تقویت این سامانه‌های جوی توسط بشر وجود ندارد.

پرهیزکار در پاسخ به این ابهام بحث‌های ابردزدی و برف‌دزدی با چه هدفی مطرح می‌شود؟، گفت: قطعا کسانی که این اظهارات را مطرح می‌کنند باید پاسخگو باشند که چه هدفی را از طرح این مباحث دنبال می‌کنند، اما از نظر علم هواشناسی این اظهارات رد می‌شود و پایه علمی ندارد.

مدعیان، باید ابردزدی را در جمع کارشناسی اثبات کنند

رئیس سازمان هواشناسی همچنین با اشاره به ضرروت توجه به مبنای علمی ادعاها، سئوالی را در ارتباط با این موضوع مطرح کرده و گفت: چرا کسانی که ادعاهایی مثل ابردزدی، برف‌دزدی و تولید آب را مطرح می‌کنند؛ هرگز برای پیگیری ادعای خود به سازمان هواشناسی مراجعه نمی‌کنند. همین‌ موضوع نشان می‌دهد که این مباحث پایه علمی ندارد و این افراد می‌دانند که اگر برای پیگیری چنین ادعاهایی به سازمان هواشناسی مراجعه کنند؛ باید در جمع کارشناسی و بر اساس ادله‌ علمی ادعاهای خود را به اثبات برسانند و از آنجا که می دانند کارهایشان مبنای علمی ندارد، هرگز سراغ سازمان هواشناسی نمی‌آیند.

وی ادامه داد: ما معمولا این دست ادعاها و اخبار را در خارج از سازمان هواشناسی می‌شنویم. همین موضوع نشان می‌دهد که افراد مطرح کننده این ادعاها مطمئن هستند که حرف‌هایشان پایه علمی ندارد و برای همین هم از مراجعه به سازمان هواشناسی کشور که متولی اصلی مباحث اقیلم‌شناسی و هواشناسی کشور است؛ خودداری می کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
جسارتا بايد خدمت ايشون و امثال ايشون عرض كنيم كه اين امر كاملا پايه علمي دارد كدهاي علمي مربوط به اين امر هم عبارتند از يونوسفر، ليزر، يونوسوند و ....
ضمناً چند بار بايد به سازمان هواشناسي و ديگر سازمانهاي مسئول مراجعه كرد و اين ادعاها را مطرح كرد ولي انها حتي يك بار هم از شما دعوت نكنند كه بياييد و مسائل خود را با حضور كارشناسان مطرح كنيد
بعد از چند سال كه اين مسائل به سازمانهاي مختلف مطرح شد، يك مقام مسئول مصاحبه اي كرد و چند كليد واژه را مطرح كرد مي توان اين مقام مسئول را در يك برنامه زنده تلويزيوني دعوت به مباحثه علمي كرد و صحت و عدم صحت ادعايش را نيز با حضور كارشناسان بخش خصوصي بررسي كرد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
آخه یونوسفر و یونوسوند چه ربطی به دزدیدن ابر و برف داره؟؟؟ خب برو روش‌ات رو مطرح کن تا ما هم ابرهای اسرائیل رو بدزدیم!!!
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
گذشته از مسائل علمی که صحت وسقم آن را متخصصان باید بررسی کنند به نظر بنده چون ایشان معاون جناب آخوندی هستند به حرفهایشان هیچ اعتمادی نیست
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
شما هم در اشتباه هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
با تشکر از این متخصص محترم و تابناک عزیز
اما باید عرض کنم:
طیفی که دوست دارند سخنان احساسی را باور کنند با اینگونه توضیح و تشریح علمی هرگز قانع نخواهند شد!
فرداپس فردا منتظر باشید حاج شریعتمداری در کیهان در تایید ابردزدی صدها دلیل علمی از دانشمندان ناشناس کوبایی و چینی و کره شمالی بیاورد!
saman
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
منم فکر نکنم مثلا امریکا اینکارو کرده باشه ولی اینکه ایشون گفته ابردزدی و برف دزدی امکان نداره اصلا خیال ادم رو راحت نمیکنه چون همین الان امریکاییا و بقیه کشورهای پیشرفته تکنولوژی هایی دارن که این اقا تو تخیلش هم نمیتونه بهش فکر کنه پس از کجا میتونه با این اطمینان بگه همچین چیزی امکان نداره ؟مگه هر کاری ما نتونیم انجام بدیم بقیم نمیتونن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
یک نکته در مورد غیر بارور کردن ابرها وجود دارد وآن اینکه همانطور که بشر می تواند ابرها را بارور نماید همان بشر می تواند ابرها را غیر بارور نماید لذا به چه دلیل خیلی اسرار دارند این مطلب را انکار نمایند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
مهندس! اولا اسرار نه، اصرار. دوما لزوما هر فرایندی برگشت‌پذیر نیست. شما لوبیای خام رو میتونی بپزی و تبدیل به لوبیای پخته بشه، ولی لوبیای پخته رو نمیتونی دوباره تبدیل به لوبیای خام کنی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
اگر ابرها قبل از رسیدن به ایران بارور شود - که این یک موضوع عملی و علمی است - بارش آن کاهش نخواهد یافت؟ اصطلاح ابر دزدی نمی توان به آن داد؟
ابراهیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
با توجه به سالها روی این موضمع به صورت علمی و با نگاه فن آورانه به پدیده ای بنام تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر باروی ابرها در ارتفاع کوتاه و دستکاری یونیسفر ، اگر گوشی برای شنیدن باشد آماده اثبات این امر هستم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
هواشناسی ایران از علم روز خبر ندارد. یه جستجوی ساده در اینترنت نشان می دهد که مسئله کاهش بارندگی ها در ایران طبیعی نیست. سازمان هواشناسی چیزی در مورد پروژه هارپ شنیده است؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
سریع جبهه نگیرید از فردی که این حرف رو زده دعوت کنید با هم صحبت ومبادله افکار کنید وبعد نتیجه رو اعلام کنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
کار انگلیسه ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
باشه فکر کن وجود ندارد!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟