آزادسازی شهر راهبردی درعا، اظهارات ترامپ در مورد توافق جدید با ایران، درخواست پامپئو از متحدان آمریکا برای کمک به اعمال فشار اقتصادی به ایران و اخلال آمریکا در عملیات های مالی ایران در امارات، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اظهارات نتانیاهو در مورد بشار اسد نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ روز پنجشنبه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پایان سفر خود به مسکو، در جمع خبرنگاران مدعی شد که این رژیم مشکلی با ماندن «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه ندارد.
نتانیاهو گفت: با اسد هیچ مشکلی نداشتهایم، چون در چهل سال، حتی یک گلوله در بلندیهای جولان شلیک نشد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ادعای اینکه این رژیم هیچ دخالتی در سوریه نداشته است، ادامه داد: تغییری در این سیاست ایجاد نشده است. آنچه موجب نگرانی ما شده، داعش و حزبالله است.
این اظهارات نتانیاهو در شرایطی است که رژیم صهیونیستی در سالیان گذشته و همزمان با آزادسازی ده ها روستا و شهرک سوریه، حملات متعددی در حمایت از تروریستها به نقاط مختلف این کشور داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان ادعایی خود در این رابطه افزود: موضوع مهم، حفظ آزادی عمل در مقابله با نیروی است که علیه ما اقدام کند. درجه بعدی اهمیت، خروج نیروهای ایرانی از خاک سوریه است.
اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی، تنها چند ساعت پس از آن بیان شد که نیروی هوایی این رژیم سه موضع نظامی در سوریه را هدف بمباران قرار داد.
نتانیاهو از روز چهارشنبه برای دیدار با مقامهای روسیه به این کشور سفر کرده بود.
اظهارات ترامپ در مورد توافق جدید با ایران
رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری در حاشیه اجلاس ناتو در بروکسل خاطرنشان کرد، ایران اکنون با احترام بسیار بیشتری با آمریکا رفتار می کند و وی انتظار دارد تهران به دنبال توافق جدیدی باشد.
دونالد ترامپ عنوان کرد که مشکلات اقتصادی و خروج واشنگتن از برجام، ایران را متقاعد می کند که به دنبال توافق جدید باشد.
به گزارش رویترز، ترامپ گفت: می دانم آنها ( ایرانی ها) مشکلات زیادی دارند. به شما می گویم در یک نقطه مشخص آنها با من تماس می گیرند و می گویند، بیایید توافقی حاصل کنیم. اکنون آنها ( ایران) احساس رنج زیادی دارند.
این گزارش می افزاید، دولت ترامپ در حالی همچنان به دنبال اعمال فشار بر ایران است که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه از هم پیمانان واشنگتن خواست که با رئیس جمهوری همراهی کنند.
درخواست پامپئو از متحدان آمریکا برای کمک به اعمال فشار اقتصادی به ایران
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست سران کشورهای عضو ناتو در بروکسل، با وزیر خارجه عربستان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص مسائل مختلف از جمله ایران مذاکره کرد.
آن طور که در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده، پامپئو با «عادل الجبیر» همتای سعودی خود در خصوص «تعمیق هر چه بیشتر روابط دوجانبه و طیف گستردهای از مسائل منطقهای از جمله همه جوانب تهدیدات ایران که باید پاسخی به آنها داده شود» مذاکره کرده است.
وزارت خارجه آمریکا بدون نام آوردن از قطر، از طرح بحث لزوم حل اختلافات بین اعراب حاشیه جنوبی خلیجفارس در دیدار دو وزیر خارجه خبر داده است.
آمریکاییها از دیدار پامپئو با «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گزارشی دادهاند که البته با روایت طرف اروپایی تفاوت اساسی دارد.
وزارت خارجه آمریکا گفته که در دیدار پامپئو و موگرینی «چالشهای مشترک آمریکا و اروپا مورد بحث قرار گرفت و بر سر مخرب بودن نفوذ ایران در خاورمیانه توافق شد.» در این بیانیه هیچ خبری از برجام نیست.
در بیانیه دفتر فدریکا موگرینی آمده که وی در خصوص لزوم پایبند ماندن جامعه بینالملل به برجام، نکاتی را به مایک پامپئو گوشزد کرده است.
اخلال آمریکا در عملیات های مالی ایران در امارات
یک مقام مسئول آمریکایی میگوید: در عملیات مالی ایران در امارات اختلال ایجاد میکنیم تا به تهران فشار وارد آوریم.
ایالات متحده میگوید: در عملیاتهای مالی ایران در امارات اختلال ایجاد میکنند تا به تهران فشار وارد آورد.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت، همزمان با افزایش تلاش واشنگتن برای محدود کردن تجارت ایران و دسترسی آن به پول نقد در منطقه، ایالات متحده و امارات متحده عربی یک شبکه انتقال غیرقانونی منابع مالی به ایران را متلاشی کردهاند.
طبق گزارش رویترز، سیگال ماندلکر، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «ما به صورت مشترک شبکه تبدیل ارزی که میلیونها دلار را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتقل میکرد مختل کردهایم».
صرافیها [این شبکه] از سیستم مالی امارات متحده عربی برای انقال پول نقد از ایران به خارج و تبدیل آن به دلار برای استفاده گروههای وابسته و تحت حمایت ایران در منطقه استفاده میکردند.
ماندلکر به خبرنگاران گفته است که این شبکه از سوی مقامات ارشد بانک مرکزی ایران هدایت میشد، جعل سند کرده و تعاملات خود را پشت شرکتهای صوری و خارجی پنهان میکرد.
آزادسازی شهر راهبردی درعا
ارتش و نیروهای مسلح سوریه در ادامه پیشروی های خود روز پنجشنبه شهر مهم و استراتژیک درعا را کامل آزاد کردند.
شهر درعا که ناآرامی های هفت سال پیش در سوریه از محله 'درعا البلده' آغاز شد، هم اینک با همت و تلاش ارتش و نیروهای مسلح این کشور کامل آزاد شد.
پایگاه اطلاع رسانی و تبلیغات جنگ (الاعلام الحربی) نیز اعلام کرد که ارتش سوریه شهر درعا را کامل تحت کنترل خود قرار داده است.
این پایگاه اعلام کرد، خودروهای ارتش سوریه وارد شهر درعا شدند که چند سال تحت کنترل تروریست ها قرار داشته است.
ارتش سوریه، پرچم کشورشان را بر بالای مسجدی به اهتزاز درآورند که معارضان میگویند، اعتراضات خود به دولت را در سال 2011 از آنجا آغاز کردهاند.
نظامیان سوری سه هفته پیش عملیاتی را از سه محور البستان، پدافند هوایی (حران) و صما الهنیدات علیه تروریست ها در شرق استان درعا آغاز کردند.
پس از آزادسازی مناطق اشغالی غوطه شرقی و غوطه غربی در استان دمشق، اکنون همه نگاه ها متوجه استان جنوبی درعا شده که در مجاورت مرز اردن و بلندی های اشغالی جولان قرار دارد.
بر اساس برخی آمارها بیش از 360 هزار تروریست از 101 کشور جهان در قالب بیش از 100 گروه تروریستی در بحران سازی در سوریه حضور داشته اند، ولی در دستیابی به اهداف خود شکست خوردند و جز ویرانی و کشتار مردم بی دفاع، دستاوردی نداشتند.
گروه های تروریستی که از کشورهای مختلفی از جمله عربستان، امارات و آمریکا تأمین مالی و نظامی می شوند، به دلیل اهداف مختلف کشورهای حامی خود در بیشتر مواقع با یکدیگر درگیر می شوند و همچنین غیرنظامیان را هدف قرار می دهند.