اقتصاد در گذر زمان

از تصرف شهر تبریز توسط قوای عثمانی تا تغییر مدل پرداخت سود بانکی

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۸۱۶۱۸۵
|
۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 14 July 2018
|
2935 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

23 تیر 1294، شهر تبريز در كشاكش جنگ جهاني اول به تصرف قواي عثماني درآمد.

23 تیر 1309، سیدحسن تقی ‌زاده با سرپرستی وزارت طرق و شوارع به سمت وزیر مالیه تعیین و معرفی شد.

23 تیر 1320، «آنتوني ايدن» وزير خارجه انگليس طي جلسه اي با «مايسكي» سفير شوروي در لندن توافق كردند كه اقدام مشترك دو كشور عليه ايران ابتدا ديپلماتيك باشد، بعد فشارهاي اقتصادي مدنظر قرار گيرد.

23 تیر 1322، لایحه انحلال وزارت خواربار به مجلس تقدیم شد و کلیه کارهای وزارت خواربار تحت نظر رییس کل دارایی قرار گرفت.

23 تیر 1328، بانک جدیدی به نام بانک اعتبار صنعتی تاسیس شد. همچنین در این روز طرح ساخت راه ‌آهن تهران تبریز به طول 750 کیلومتر و راه ‌آهن تهران مشهد به طول 927 کیلومتر در دولت تصویب شد.

23 تیر 1330، اورل هريمن ـ فرستاده ويژه رييس جمهور امريكا ـ وارد تهران شد. وي در مدت اقامت خود در تهران بارها با دكتر مصدق‌، شاه و ساير مقامات سياسي ايران درباره مسأله نفت مذاكره كرد.

23 تیر 1334، عمليات علامت گذاري و تعيين حدود مرز مشترك ايران و شوروي خاتمه يافت.

23 تیر 1336، مجلس شورای ملی مبلغ 10 میلیون تومان کمک به زلزله‌زدگان را تصویب کرد.

23 تیر 1352، باغ ‌ها از پرداخت عوارض نوسازی معاف شدند.

23 تیر 1353، مجلس شورای ملی، لایحه اجازه اعطای وام و اعتبار به دولت ‌ها و موسسات خارجی و بین ‌المللی را تصویب کرد.

23 تیر 1361، جمهوري اسلامي ايران در نامه‌ اي به شوراي امنيت، اعلام كرد قطعنامه 514 را نمي‌ پذيرد.

23 تیر 1362، اولين دوره مجلس خبرگان رهبري آغاز به كار كرد.

23 تیر 1394، پیمان معروف به «برنامه جامع اقدام مشترك - برجام» در وين اتريش بين ايران، اتحاديه اروپا و گروه1+5 (شامل چين، فرانسه، روسيه، انگليس، ايالات متحده آمريكا و آلمان) منعقد شد. از زمان انعقاد این پیمان، آمريكا همواره متهم به بدعهدي در اين پرونده بوده است.

23 تیر 1395، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۹ بازیگر تجارت پنهان در ایران را معرفی کرد. براساس بررسی ‌های انجام شده از سوی این ستاد، «تعدد و پراکندگی مبادی رسمی ورود و خروج کالا»، «ناکافی بودن امکانات و تجهیزات کنترلی مناسب در مبادی رسمی ورود و خروج کالا»، «فقدان مدیریت یکپارچه کنترل‌ ورود و خروج کالا در مرزها»، «تعدد سامانه‌ های دخیل در امر تجارت خارجی و ارتباط ضعیف بین آنها از حیث تبادل اطلاعات و یکپارچگی»، «ضعف در کشف کالاهای قاچاق»، «عدم‌ ساماندهی انبارها و مراکز نگهداری کالا و دپوی کالای قاچاق در این محل ‌ها»، «عدم یکپارچگی فرآیندهای حمل‌ و نقل»، «عدم اعتبارسنجی و رتبه ‌بندی اعتباری در تجارت خارجی» و «شفافیت ناکافی گردش ارز در سیستم بانکی و بازار غیرمتشکل پولی» از جمله عواملی است که پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز را با مشکل مواجه کرده است.

23 تیر 1396، در این روز خبرها از تفاهم اولیه سیاست‌گذار و مدیران بانکی برای تغییر مدل پرداخت سود بانکی حکایت داشتند. براساس این تفاهم، بانک ‌ها در پرداخت سود سپرده به چارچوب قانون بانکداری بدون ربا باز می‌گشتند. در این چارچوب، نرخ سود پرداختی به‌ صورت علی ‌الحساب پرداخت  و سود قطعی در پایان سال مالی محاسبه می شد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟