علل افزایش قطع برق خارج از برنامه در پایتخت

مردم می پرسند علت افزایش قطعی برق چیست، مگر بهار امسال در استان تهران باران خوب نبارید، چطور سال های قبل این همه قطع برق نداشتیم، چرا خارج از جدول برنامه زمان بندی خاموشی ها، باز هم قطعی داریم.
کد خبر: ۸۱۶۷۲۹
|
۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۹ 15 July 2018
|
5193 بازدید

مردم می پرسند علت افزایش قطعی برق چیست، مگر بهار امسال در استان تهران باران خوب نبارید، چطور سال های قبل این همه قطع برق نداشتیم، چرا خارج از جدول برنامه زمان بندی خاموشی ها، باز هم قطعی داریم.

به گزارش ایرنا، اینها بخشی از پرسش های شهروندان استان تهران است که پس از خاموشی های دو هفته اخیر زیاد مطرح می کنند، بویژه پس از اعلام برنامه زمان بندی خاموشی ها و قطع برق خارج از این برنامه، پرسش ها بیشتر شده است.
«محمد امامی امین» معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران توضیح می دهد: برخی قطعی های اخیر فقط به علت کمبود برق در مدار نبود بلکه مشکل خرابی تاسیسات و ژنراتورهای برقی نیز از عوامل اصلی قطعی برق به شمار می رود که تعمیر و اصلاح آن ممکن است زمان ببرد.
«محمودرضا حقی‌فام» سخنگوی صنعت برق کشور و معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر نیز دراین باره گفته است: خاموشی‌های خارج از برنامه اعلام شده به‌ دلیل حوادث و اتفاقات غیرقابل پیش بینی در تولید برق و شبکه توزیع است.
وی گفته است: روال کار این است که شرکت مدیریت شبکه برق ایران یک روز قبل میزان محدودیت هر منطقه را اعلام می کند و محدودیت هر منطقه بین شرکت‌های توزیع تقسیم می‌شود.
حقی فام با اشاره به اینکه در برخی مواقع ممکن است جدول‌های ما درنتیجه برخی مشکلات مانند خرابی در یک نیروگاه دستخوش تغییرات شود، اظهارداشت: این تغییرات مانور‌های شبکه و حوادث غیرمترقبه در مجموعه صنعت برق است که مجبور می‌شویم آن را اعمال کنیم.
وی معتقد است که براساس رصد انجام شده حدود ۹۰ درصد خاموشی ها براساس جدول های زمان بندی اعلام شده است.

 

**بارش بهار خوب اما کم بود
مشکل خاموشی های خارج از جدول های زمان بندی تنها یک روی سکه است، میزان خاموشی ها امسال به حدی رسیده که شهروندان درباره علت های کلی خاموشی ها می پرسند و با سال های گذشته مقایسه می کنند.
برخی شهروندان در واکنش به سخنان مدیران که کمبود بارش و کاهش تولید نیروگاههای برق آبی را علت قطعی برق اعلام کرده اند، می پرسند: امسال در فصل بهار استان تهران شاهد بارش های به نسبت مناسبی بود، چرا خاموشی ها از سال های قبل بیشتر شده است؟
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اینطور پاسخ می دهد: بارندگی فصل بهار که بیشتر البته مصرف کشاورزی دارد نیز کمک خوبی به بهبود وضعیت و بدتر نشدن شرایط کرد اما بارش ها بیشتر به شکل باران بود و کفایت نمی کرد.
امامی امین یکی از عوامل کاهش تولید برق در سال جاری را کاهش نزولات آسمانی خواند و تصریح کرد: بارندگی در فصل زمستان بویژه به صورت برف که مدتی در ارتفاعات ذخیره می شود عمده آب های پشت سدها را تامین می کند که سال گذشته و امسال بارش مناسب برف نداشتیم.

 

**صادرات نداریم، مردم اعتماد کنند
افزایش قطعی های برق اخیر برخی شایعه ها را نیز سر زبان ها انداخته است؛ به طور مثال برخی شهروندان با استناد به بارش های اخیر فصل بهار مدعی می شوند که شنیده اند امسال صادرات برق به دیگر کشورها را افزایش داده اند و به همین علت خاموشی ها زیاد شده، موضوعی که معاون استاندار تهران آن را رد می کند.
معاون هماهنگی استاندار تهران در این زمینه پاسخ داد: همانطور که وزیر نیرو در مصاحبه اخیر خود گفته صادرات آب و برق کشور به صفر رسیده است، مردم همچون گذشته باید به مدیران خود اعتماد داشته باشند و مطمئن باشند که صادراتی انجام نمی شود.
وی با بیان اینکه افزایش مصرف نیز از جمله علت های خاموشی هاست، برق مورد نیاز شهر تهران را حدود 9 هزار مگاوات اعلام و بیان کرد: تنها افزون بر چهار هزار مگاوات معادل حدود نیمی از کل نیاز، صرف تجهیزات خنک کننده در پایتخت می شود.

 

**ادامه قطع برق با وجود صحبت استاندار
درحالی که هفته گذشته استاندار تهران اعلام کرده بود با تغییر ساعت کاری اداره ها روند قطعی برق در استان تهران متوقف شد، اما باز در هفته جاری شاهد اعلام جدول برنامه زمان بندی شرکت توزیع برق و گلایه شهروندان از ادامه قطعی ها هستیم که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران در این زمینه پاسخ داد: هفته گذشته قطعی برق نداشتیم اما در هفته جاری به علت اوج گرفتن مصرف، شاهد قطعی برق بودیم.
امامی امین افزود: البته استاندار در تماس با مسئولان توزیع برق استان بر تلاش حداکثری برای کاهش خاموشی ها تاکید و اولویت را تامین برق منازل خانگی ذکر کرد.
استاندار تهران هفته گذشته گفته بود: قبل از اجرای مصوبه تغییر ساعت کاری ادارات، قطعی برق در بسیاری از اماکن عمومی و منازل مسکونی مشکلاتی برای شهروندان به وجود آورده بود اما با اجرای این طرح قطعی برق در استان متوقف شد.
به گزارش ایرنا از 16 تیرماه جاری ساعت کاری ادارات در شهر تهران از 6 تا 14 و در شهرستان های استان از 6:30 تا 13:30 اعلام و قرار شده است این زمان تا پایان ماه جاری ادامه داشته باشد.
اعلام شده بود تاسیسات سرمایشی سازمان ها در استان تهران باید ساعت 13:30 خاموش شود.
این درحالی است که امروز (یکشنبه) شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد: برق ساختمان مرکزی پنج بانک و 25 ساختمان اداری در پایتخت به علت رعایت نکردن الگوی مصرف و بخشنامه استانداری مبنی بر مدیریت و کاهش مصرف انرژی، قطع شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران نیز در این باره توضیح داد: عملکرد دستگاه های دولتی و حاکمیتی در بسیاری از موارد منطبق با بخشنامه بوده اما برخی دستگاه ها نیز الگوی مصرف را رعایت نکردند که گزارش های بازرسان منجر به قطع برق آنها شد.

 

**صرفه جویی 300 مگاواتی در پایتخت
استاندار تهران همچنین امروز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که از ابتدای طرح تغییر ساعت کار سازمان ها 300 مگاوات برق در تهران بزرگ صرفه جویی شده است.
مقیمی گفت: تهران امسال با کمبود چهار هزار مگاوات برق مواجه است که یکی از مهمترین دلایل آن کاهش نزولات آسمانی و کمبود منابع آبی پشت سدها است.
وی با بیان اینکه باید برای افزایش مصرف برق و رشد درخواست ها بخصوص مصارف صنعتی برق فکر اساسی کرد افزود: حرکت به سمت بهره گیری از انرژی خورشیدی و سایر انرژی های پاک باید مورد توجه قرارگیرد.
استاندار تهران از احتمال تمدید وضعیت ساعات کاری فعلی ادارات تا نیمه مرداد ماه خبر داد و افزود: با توجه به شرایط هوا و گرمای بیش از 40 درجه که در بسیاری از روزها حاکم است پیش بینی می کنیم مصرف برق همچنان در سطحی بالا باشد و باید مصرف را همچنان مدیریت کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟