طی روزهای اخیر اخباری در مورد افغانستانیهای حاضر در ایران منتشر شد که در اغلب آنها عنوان شده بود شرایط اقتصادی دیگر اجازه ماندن اتباع این کشور در ایران را نمیدهد به بیان خودمانی کار در ایران دیگر برایشان نمیصرفد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، کاهش ارزش پول ملی ایران و بالا رفتن هزینههای زندگی برای یک مهاجر افغان در برابر درآمدی که کسب میکند یکی از دلایل این موضوع عنوان شده بود؛ حال سوال اینجاست که آیا واقعاً افغانها به این دلایل در حال ترک ایران هستند؟
البته این موضوع هفت سال پیش هم مطرح شد؛ زمانی که هدفمندی یارانهها آغاز گردید؛ با اجرای طرح هدفمندی بسیاری از امتیازات معیشتی در ایران حذف شد و جای خود را به 45 هزار و 500 تومانی داد که قرار بود جای همه آن امتیازات را بگیرد و قاعدتاً یک مهاجر از آن بینصیب بود.
پیش از هدفمندی حتی پودر لباسشویی هم با سوبسید در بازار توزیع میشد اما حذف یارانه دیگر این امتیازات را نداشت؛ در چنین وضعیتی هزینههای زندگی در ایران افزایش چشمگیری داشت و مباحثی مشابه مباحث کنونی مطرح شد اما آیا واقعاً افغانها ایران را ترک کردند؟
در این میان استان البرز به عنوان یکی از استانهای مورد پسند مهاجرین خارجی به خصوص افغانها میتواند نمونه خوبی برای پاسخ به این سوال باشد.
قاسم جهانبخش مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی البرز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: اینکه گفته میشود افغانستانیهای حاضر در ایران به علت هزینههای زندگی مشغول ترک کشور هستند بیشتر حالت گفتنی دارد تا واقعیت.
جهانبخش افزود: مراجع مختلفی میتوانند در این مورد نظر بدهند اما تا جایی که به امور اتباع مربوط است ما تاکنون چنین موردی را نداشتهایم که به ما مراجعه و اعلام کند که قصد ترک ایران را دارد.
وی ادامه داد: اگر مهاجرین افغانستانی در حال ترک ایران باشند باید در آمار نیز مشخص شود اما تاکنون آمار و ارقام ما چنین چیزی را نشان نداده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: به نظر میرسد این موضوع در حد گفت و گو باشد.