گفت وگوی پوتین ـ نتانیاهو با محوریت ایران و سوریه، رایزنی کره جنوبی با واشنگتن برای ادامه روابط تجاری با ایران، پایان عملیات انتقال ساکنان فوعه و کفریا و افزایش احتمال تحریم صداو سیمای ایران از سوی کنگره آمریکا، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تداوم اعتراضات در بغداد و شهرهای جنوبی عراق با تدابیر شدید امنیتی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ هزاران تن از شهروندان عراق در بغداد و شهرهای جنوبی این کشور در اعتراض به شرایط معیشتی، وضعیت خدمات رسانی و وضعیت اشتغال تظاهرات کردند.
به گزارش روسیاالیوم، یک منبع امنیتی در بغداد اعلام کرد، ده ها تن از شهروندان عراقی در میدان التحریر و در سایه تدابیر نیروهای امنیتی در نزدیکی میدان تظاهرات کردند.
در استان بصره واقع در جنوب عراق، معترضان پرچم کشورشان و پلاکاردهایی را در محکومیت «احزاب فاسد» در دست گرفته و به سمت ساختمان استانداری حرکت کردند و خواستار بهبود کیفیت خدمات رسانی و ایجاد فرصت های شغلی شدند.
در استان ذی قار نیز هزاران تن از مردم معترض به همراه شیوخ عشایر در میدان الحبوبی واقع در مرکز شهر الناصریه تظاهرات کردند و خواستار برکناری استاندار و رئیس شورای استانداری شدند.
در استان میسان نیز صدها تن از اهالی شهر العماره از دولت مرکزی خواستار ایجاد فرصت های شغلی و بهبود برق رسانی شدند و معترضان از خیابان دجله به سمت ساختمان استانداری حرکت کردند.
همچنین معترضان در استان کربلا نیز خواستار بهبود خدمات رسانی و به پایان رساندن پروژه های نیمه کاره شدند.
در همین راستا، نیروهای امنیتی در مرکز استان های نجف و کربلا تدابیر شدید امنیتی اتخاذ کردند.
اعتراضات به شرایط معیشتی و خدمات رسانی در استان های مرکزی و جنوبی عراق از اوایل ماه جاری میلادی شروع شده و معترضان خواهان بهبود خدمات عمومی و ریشه کن کردن فساد هستند.
گفت وگوی پوتین ـ نتانیاهو با محوریت ایران و سوریه
کاخ کرملین اعلام کرد، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در تماسی تلفنی درباره تحولات خاورمیانه به ویژه روند اوضاع در سوریه رایزنی کردند.
نتانیاهو باز هم در این تماس تلفنی گفته است، اسرائیل با آنچه وی حضور نظامی ایران در سوریه خوانده مقابله خواهد کرد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی خرداد ماه نیز گفته بود، این رژیم «به اقدام علیه مقاصد [ایران] برای شکلدهی به حضوری نظامی در سوریه ضد [اسرائیل] ادامه میدهد»، اقداماتی که به ادعای نتانیاهو تنها به مناطق نزدیک به بلندیهای جولان محدود نشده، بلکه شامل هر جایی در سوریه است.
نتانیاهو در شرایطی چنین ادعایی میکند که مقامات کشورمان بارها عنوان کردهاند تنها بنا به درخواست دولت قانونی سوریه در قالب «کمکهای مستشاری» در این کشور حضور دارد.
رایزنی کره جنوبی با واشنگتن برای ادامه روابط تجاری با ایران
در حالی که هیأتی متشکل از مقامات وزارت خزانه داری و خارجه آمریکا در حال سفر به کشورهای مختلف برای متقاعد کردن آنها جهت متوقف کردن مبادلات تجاری با ایران هستند، خبرگزاری یونهاپ از سفر گروهی از کره جنوبی به آمریکا برای یافتن راهی جهت ادامه مبادلات سئول با تهران خبر داده است.
کره جنوبی امیدوار است، همانند دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا، از معافیت های دولت آمریکا برای خرید نفت ایران بهره مند شود.
سئول حدود ۱۳ درصد از نفت مورد نیازش را از ایران خریداری می کند. این کشور به ویژه به نفت فوق سبک ایران که برای تولید محصولات شیمیایی به کار می رود نیاز جدی دارد.
در سال ۲۰۱۷ میلادی حجم تبادلات ایران و کره جنوبی به ۱۲ میلیارد دلار رسید که از این میزان ۸ میلیارد دلار آن سهم صادرات ایران به کره بوده است.
پایان عملیات انتقال ساکنان فوعه و کفریا
آخرین گروه از ساکنین فوعه و کفریا از طریق گذرگاه العیس در ریف حلب خارج شدند، آنها به مناطق تعبیه شده در حلب منتقل شدند، روند انتقال ساکنان شهرک های شیعهنشین «فوعه و کفریا» در استان ادلب صبح روز گذشته پس از توافق دمشق با گروه های تروریستی آغاز شد.
بر اساس این توافق قرار بود، ساکنان فوعه و کفریا که تعدادشان به هفت هزار نفر میرسید، با ۱۲۱ اتوبوس از این شهرکها خارج و به مراکز اقامت موقت «جبرین» در حلب منتقل شوند.
روند اجرای توافق تا شامگاه گذشته ادامه داشت و نزدیک به شش هزار نفر طی سه مرحله از ادلب وارد مرکز اقامت موقت جبرین شدند؛ اما تروریست ها در آخرین مرحله خروج اتوبوس ها، نزدیک به ۹۰۰ تن از اهالی این شهرکها را گروگان گرفتند و به آنها اجازه حرکت ندادند.
در همین راستا، تلویزیون سوریه اعلام کرد، نخستین گروه از ساکنین «فوعه و کفریا» که قریب به ۳۰۰ تن هستند وارد لاذقیه شدند.
سانا، خبرگزاری سوریه اعلام کرد آخرین گروه از ساکنین فوعه و کفریا توسط ۲۳ اتوبوس از این شهر خارج شدند، تأخیر در خروج ساکنین این منطقه به دلیل اختلاف میان گروه های تروریستی بود.
در مقابل انتقال این افراد، دولت سوریه نیز شماری از تروریست های در بندِ زندان های خود را برای انتقال به ادلب آزاد کرد، ولی تعدادی از آنان نپذیرفتند که عازم ادلب شوند، زندانی های آزاد شده ترجیح دادند که به جای انتقال به ادلب، به وضعیتشان رسیدگی شود و در مناطق تحت کنترل دولت سوریه بمانند.
افزایش احتمال تحریم صداو سیمای ایران از سوی کنگره آمریکا
تام کاتن سناتور تندروی ضدایرانی از ارائه طرحی به نام «قانون گروگانگیری ایران» خبر داد. هدف از این طرح، تحریم مقامات ایرانی درگیر در هرگونه بازداشت شهروندان آمریکایی توسط ایران است.
کاتن در بیانیهای مدعی شد، هر که یک آمریکایی را به گروگان بگیرد حق ندارد، به آمریکا سفر کند و از شرایط آزادی آن بهره مند باشد. تا زمانی که حکومت ایران به حقوق اساسی آمریکایی ها احترام نگذارد آنها و بستگانشان نباید به ایالات متحده سفر کنند.
در این طرح آمده است که دولت واشنگتن باید تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از به گروگان گرفته شدن شهروندان آمریکایی اتخاذ کند. دولت آمریکا همچنین باید به اعمال تحریم های ویزا و تحریم های مالی و مالکیت بر مقامات ایرانی که با انگیزه های سیاسی مسئول بازداشت، دادگاهی شدن و محکومیت شهروندان آمریکایی میشوند مبادرت کند.