اعتراضات عصر جمعه در بغداد و چندین شهر دیگر عراق در حالی که در اغلب نقاط به شکلی آرام و مسالمت آمیز برگزار شد، در چند نقطه با درگیری همراه شد و یک کشته و 41 زخمی سطحی بجا گذاشت.
به گزارش ایرنا از برخی شهرهای استان های کربلا، عماره، بصره، کوت، ناصریه و بابل حاکی است که مردم به شکل مسالمت آمیز و در حرکتی آرام به خیابان ها آمدند و ضمن طرح مطالبات خود، به وضعیت موجود خدمات رسانی دولتی اعتراض کردند.
این درحالی است که در بغداد و نیز استان های ذی قار و دیوانیه درگیری هایی میان برخی معترضان با نیروهای امنیتی رخ داد که بر اساس گزارش وزارت بهداشت عراق این درگیری ها در مجموع یک کشته و 41 زخمی بجا گذاشته است.
از این تعداد 30 نفر معترض و نیروی امنیتی در بغداد زخمی شدند، در استان ذی قار نیز چهار تظاهرکننده و شش نیروی امنیتی مجروح شدند و در دیوانیه نیز یک نفر در جریان تلاش تعدادی از معترضان برای ورود به یک پادگان نظامی در درگیری با ماموران کشته شد.
گزارش میدانی ایرنا حاکی است این پادگان مربوط به سازمان بدر عراق بوده است.
وزارت بهداشت عراق اعلام کرده است که مجروحیت اغلب این افراد سطحی است.
مرکز رسانه ای دولت نیز در بیانیه ای برگزاری اعتراضات مسالمت آمیز در اغلب استان های عراق را ستود و اعلام کرد نیروهای امنیتی در جریان این اعتراضات همه تلاش خود را برای حفظ جان معترضان بکار بستند.
هزاران نفر از معترضان عراقی عصر جمعه در شهرهای مختلف مرکز و جنوب عراق از جمله بغداد به بی توجهی دولت به مشکلات فراوان در حوزه خدمات عمومی بویژه خاموشی های طولانی مدت، بحران آب شرب و کشاورزی و نیز بیکاری اعتراض کردند.
اعتراضات مردمی در عراق از دو هفته پیش نخست در استان بصره (جنوب) و در اعتراض به مشکل برق، آب و بیکاری جوانان این استان برغم فعالیت شرکت های خارجی در میادین نفتی این استان و همچنین اعتراضات مردم استان واسط (شرق) به وضعیت برق آغاز شد و بتدریج به دیگر استان های جنوب و مرکز عراق سرایت کرد اما چند روز بعد فروکش کرد و هم اکنون بطور پراکنده در برخی مناطق ادامه دارد.
اغلب احزاب و رهبران سیاسی عراق، مرجعیت عالی و حتی 'حیدرالعبادی' نخست وزیر این کشور از تظاهرات مردمی و اعتراض مسالمت آمیز به ضعف خدمات رسانی بعنوان یک حق شهروندی حمایت و درعین حال نسبت به اقدامات خشونت بار و حمله به مراکز دولتی، حزبی و اموال عمومی که در روزهای نخست اعتراضات بشکل گسترده رخ داد، هشدار دادند.
این اعتراضات درحالی است که با گذشت دو ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی 22 اردیبهشت در عراق، هنوز نتایج نهایی آن در گرو بازشماری دستی است، عمر پارلمان پیشین پایان یافته و زمان تشکیل پارلمان جدید، فراکسیون بزرگتر و دولت جدید همچنان در هاله ای از ابهام است.