نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران گفت: طبق پیشبینیهای انجامشده جمعیت سالمندی در ایران تا سال ۲۰۳۰ از ۸ میلیون به بیش از ۱۴ میلیون خواهد رسید و تا ۲۰۵۰ نزدیک به ۳۰ میلیون نفر میشود.
به گزارش فارس، لیلا جودان در نشست خبری در حاشیه افتتاح وبسایت بنیاد فرزانگان در بهزیستی گفت: در عصر سالمندی به سر میبریم بهطوری که از هر ۹ نفر یک سالمند بالای ۶۰ سال داریم که تا سال ۲۰۵۰ از هر ۵ نفر به یک نفر خواهد رسید.
وی گفت: پیشبینی میشود ۸۰ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال تا سال ۲۰۵۰ در کشورهای کمدرآمد زندگی کنند.
جودان گفت: سالمندی پدیدهای جهانی است و بیش از آنکه به دلیل کاهش باروری باشد، به دلیل افزایش طول عمر، تغذیه و توسعه اجتماعی و اقتصادی است.
نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران گفت: طبق پیشبینی سازمان ملل، جمعیت سالمندی در ایران در سال ۲۰۳۰ از ۹ میلیون به ۱۴ میلیون نفر میرسد و در سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۳۰ میلیون نفر میرسد و این تغییرات سریع یکسوم جمعیت را تشکیل خواهد داد.
وی افزود: تأمین رفاه و سلامت این افراد بسیار مهم است و باید پاسخی به جمعیت سالمند داشته باشیم و آن را از سن میانسالی و جوانی ببینیم و برایش سرمایهگذاری کنیم.
جودان با اشاره به اینکه به دنبال رهیافت طول عمر هستیم، گفت: زنانه شدن سالمندی را هم داریم به طوری که زنان سالمند از جمعیت مردان سالمند پیشی میگیرند و در ایران تا سال ۲۰۵۰ زنان بالای ۶۰ سال در ایران ۱۵.۷ میلیون خواهد بود که ۱.۳ میلیون بیش از مردان سالمند میشود.
نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران بر محافظت اجتماعی، بهداشت باروری و تولید شواهد علمی سالمندی تأکید کرد و افزود: به دنبال ترویج و حمایت از حقوق سالمندی به ویژه در زنان هستیم که سواد فناوری میتواند سلامت سالمندی را ارتقا دهد.