پشت پرده سفر وزیر خارجه کره شمالی به ایران

روز گذشته، وزیر خارجه کره شمالی به ایران سفر و با محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان و همچنین حسن روحانی رئیس جمهور ایران دیدار و گفت وگو کرد؛ سفری که بازتاب بسیاری در رسانه های جهان داشته و بسیاری از ناظران تحلیل ها و تفاسیر زیادی از مذاکرات میان دو کشور ارائه کردند.
کد خبر: ۸۲۳۷۶۴
|
۱۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۹ 09 August 2018
|
36459 بازدید
|
۲

روز گذشته، وزیر خارجه کره شمالی به ایران سفر و با محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان و همچنین حسن روحانی رئیس جمهور ایران دیدار و گفت وگو کرد

به گزارش «تابناک»؛ سفری که بازتاب بسیاری در رسانه های جهان داشته و بسیاری از ناظران تحلیل ها و تفاسیر زیادی از مذاکرات میان دو کشور ارائه کردند.

در همین زمینه، پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن تایمز در تحلیلی با تیتر «ایران به کره شمالی: به ما اعتماد کنید نه آمریکا» نوشته است: روز چهارشنبه، رئیس جمهور ایران به دیپلمات ارشد کره شمالی گفت، درباره پذیرش یک توافق خلع سلاح با واشنگتن محتاط باشد و به خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای ایران اشاره کرده است که نشان می‌دهد نمی‌توان به قول‌های آمریکا اعتماد کرد.

واشنگتن تایمز سپس با اشاره به سخنان حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دیدار ری یونگ هو، وزیر خارجه کره شمالی مبنی بر قابل اعتماد نبودن آمریکا نوشته است: تحولات چهارشنبه زمانی رخ داده که تفاهم کره شمالی و آمریکا در چند وقت اخیر کم شده؛ با اینکه رهبر کره شمالی در دیدار خود با ترامپ وعده خلع سلاح داده است.

ری یونگ هو، وزیر امور خارجه کره شمالی، با اشاره به روابط دوستانه و صمیمی تهران ـ پیونگ یانگ و مواضع و دیدگاه‌های مشترک دو کشور درباره مسائل گوناگون منطقه‌ای و بین‌المللی گفت: سیاست راهبردی کره شمالی توسعه روابط با ایران و مقابله با یکجانبه‌گرایی است.

وزیر امور خارجه کره شمالی خروج آمریکا از برجام و تلاش برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را «اقدامی نادرست و برخلاف موازین بین المللی» دانست و توسعه روابط مقامات عالی رتبه دو کشور را در گسترش مناسبات و همکاری های فی مابین حائز اهمیت عنوان کرد.

پشت پرده سفر وزیر خارجه کره شمالی به ایران

اکنون پرسشی که ممکن است مطرح شود، این که چرا در برهه کنونی مقامات ایران و کره شمالی با یکدیگر دیدار کرده اند و این دیدار چه اهمیت راهبردی برای طرفین دارد؟

نخست اینکه در این دیدار ایران و کره شمالی اطلاعاتی در مورد مذاکراتشان با ایالات متحده با یکدیگر رد و بدل خواهند کرد که می تواند دو نتیجه مهم برای طرفین داشته باشد؛

1- از یک سو، تبادل اطلاعات از نتایج مذاکرات و یا خواسته های آمریکا از آن، می تواند تهران و پیونگ یانگ را از فضای ابهام در تعامل و یا تقابل با آمریکا خارج و تصمیم گیری راهبردی در مورد مذاکره با آمریکا را برای آنها شفاف تر و آسان تر کند.

2- از سوی دیگر، دو طرف راهکارهای متقابل برای مقابله با تحریم ها را تبادل و از ظرفیت های یکدیگر برای دور زدن تحریم ها استفاده خواهند کرد.

دوم؛ کره شمالی قصد دارد با بهره گیری از تجربیات ایران در مذاکرات منتهی به برجام، مذاکرات خود با آمریکا را پیش ببرد. در واقع، آن ها به دنبال گرفتن امتیازاتی در مذاکرات با آمریکا با استفاده از مدل مذاکرات ایران هستند.

در نهایت اینکه، به نظر می رسد، این دیدار می تواند راهبرد دو کشور برای مذاکره یا تقابل با آمریکا را از فضای ابهام خارج و تصمیم گیری راهبردی را برای آن ها شفاف تر کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱۹
انتشار یافته: ۲
کاوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
چرا باید دوستان ایران کره شمالی، ونزوئلا، یمن، زیمباوه، حماس، سوریه، روسیه، جزایر کومور و ... باشه.
نمیشد مثلا مثل ژاپن دوستان ما آمریکا،‌آلمان، کره جنوبی و... باشه.
چرا ما باید تا این حد بدبخت باشیم؟!!!!
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۸
جای تأسف داره که دوستان و شرکای ما, کشورهایی چون کره شمالی, سوریه, یمن, پاکستان, افغانستان و ...باشند.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟