اقتصاد در گذر زمان

از تصویب لایحه استخدام و اختیارات میلسپو تا انتشار ۱۲۵ هزار میلیارد ریال اوراق تسویه خزانه

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۸۲۴۱۷۲
|
۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 11 August 2018
|
3003 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

20 مرداد 1301، لايحه استخدام و اختيارات ميلسپو در اداره امور مالي ايران در مجلس شوراي ملي به تصويب رسيد.

20 مرداد 1321، برای تامین اداره خواربار کشور اداره مستقلی به نام اداره کل خواربار تشکیل و ادارات غله، قند و شکر و قماش ضمیمه این سازمان شدند. امان ‌الله اردلان نیز به ریاست این سازمان رسید.

20 مرداد 1328، دکتر تقی نصر از مدیرعاملی سازمان برنامه کناره ‌گیری کرد. همچنین در این روز، نام بانك شاهي به «بانك انگليس در ايران و خاورميانه» تغيير كرد.

20 مرداد 1330، "استوكس" وزير مشاور دربار سلطنتي انگليس در ديدار با آيت الله كاشاني تلاش كرد از ميزان بدبيني مردم ايران نسبت به انگليس به خاطر مسائل مربوط به ملي شدن صنعت نفت بكاهد. آيت الله در اين ديدار ضمن حمله شديد به سياست هاي استعماري انگليس عملكرد شركت نفت انگليس و ايران را جنايتكارانه خواند.

20 مرداد 1331، خرید شش کارخانه قند برای رفع نیازمندی‌ های کشور تصویب شد.

20 مرداد 1348، در جلسه هیات وزیران بین عطاءالله خسروانی، ‌وزیر کشور و غلامرضا نیک ‌پی وزیر آبادانی و مسکن مشاجره و سپس زد و خورد درگرفت. در این نزاع خسروانی به شدت مضروب و بی ‌هوش شد. علت نزاع این بود که نیک پی می ‌خواست سازمان عمران شهری را که جزو وزارت کشور بود ضمیمه وزارت آبادانی و مسکن کند.

20 مرداد 1354، 30 تن از روسای اصناف اتاق بازرگانی پایتخت از سمت خود عزل شدند.

20 مرداد 1355، كيسينجر اعلام كرد امريكا در نظر دارد 160 فروند هواپيماي اف‌16 به بهاي 3.4 ميليارد دلار به ايران بفروشد.

20 مرداد 1358، ايران خواستار غرامت يك ميليارد دلاري از آلمان به منظور جبران خسارات ناشي از عدم تكميل پروژه احداث و تكميل نيروگاه اتمي بوشهر شد.

همچنین در این روز، قراردادهاي تسليحاتي 9 ميليارد دلاري ايران با امريكا لغو گرديد.

20 مرداد 1374، يك گزارش تحقيقاتي كنگره آمريكا كه امروز منتشر شد حاكي است بيل كلينتون رئيس جمهور آمريكا در تحريم اقتصادي يك جانبه عليه ايران شكست خورده زيرا هيچيك از كشورهاي جهان حاضر نشدند با اين تحريم همراهي كنند.

20 مرداد 1383، روزنامه يو. اس. تودي چاپ آمريكا به نقل از جورج بوش رئيس جمهور اين كشور نوشت: «واشنگتن از اعمال تحريم عليه ايران خسته شده است.» بوش گفت: «ما ايران را كاملاً تحريم كرده ايم ولي گويي تحريمي وجود ندارد.»

20 مرداد 1393، ولی ‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی مهم ‌ترین شرط اجرای سیاست یکسان ‌سازی ارزی و تک ‌نرخی شدن ارز در کشور را «شفاف شدن شرایط بین‌المللی» عنوان کرد.

20 مرداد 1395، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز شد در سال 95 تا مبلغ ۱۲۵هزار میلیارد ریال اوراق تسویه خزانه منتشر کند.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟