پس از استیضاح وزیر کار، دومین وزیری که زیر تیغ استیضاح نمایندگان رفته، مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد و دارایی است. بنا بر آخرین شنیده ها، نمایندگان قرار است پس از تعطیلات مجلس به این موضوع ورود کنند.
به گزارش «تابناک»؛ اما بر پایه اخبار رسیده، گویا برخی نمایندگان از مطرح کردن استیضاح کرباسیان منصرف شده و برخی نیز از فرصت تعطیلی که برای مجلس پیش آمد، توانستند بیشترین استفاده را برده تا نمایندگان مجلس را متقاعد کنند، از استیضاح وزیر اقتصاد منصرف شوند.
این رفتار نمایندگان که البته مسبوق به سابقه نیز هست، با واکنش برخی دیگر از نمایندگان مجلس روبه رو شده و این رفتارها را به دور از شأن نمایندگی قلمداد کرده و اعتقاد دارند، این رفتارها باعث تضعیف کلیات قوه و ایجاد شبهه برای سایر نمایندگان می شود.
این نمایندگان بر این باورند که اگر زدوبندی هم در پشت پرده پس گرفتن استیضاح هم نباشد، اثرات تخریبی زیادی به حیثیت نمایندگان وارد و ایجاد شبهه میکند و همین ابهامات، باعث دلسردی مردم و از بین رفتن اعتماد عمومی به نهاد قانونگذاری در کشور میشود.
محمود بهمنی در گفتوگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: به هر حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی اختیاراتی دارند و علاوه بر این، اختیار این را دارند که به کسی رأی بدهند یا ندهند، یا استیضاحی را امضا کنند یا نکنند؛ اما اینکه گفته شود نمایندگان زد و بند میکنند، کار درستی نیست و به نظر من از شأن نمایندگی به دور است.
این نماینده مجلس گفت: من فقط این را میگویم؛ یک نفر که استیضاحی را امضا کرد باید تا آخر بایستد. اگر کسی هم نمیخواهد از اول این کار را نکند. مگر کسی زور کرده است؟ وقتی نماینده استیضاح را امضا میکند و بعد آن را پس میگیرد، ایجاد شبهه و ابهام میکند که این خوب نیست.
وی ادامه داد: در غیر این صورت، هر کس میتواند با توجه به عملکردها تحلیل کرده و استیضاحی را امضا کند؛ اما وقتی بدون مطالعه امضا میکنند و بعد از یک هفته امضا را پس میگیرند، برای کل نمایندگان مجلس ایجاد شبهه میکنند. به نظر من، نمایندهای که امضای خود را پس میگیرد، باید دلایل تغییر فکر خود را اعلام کند.
نماینده باید بگوید، چرا تغییر رأی داده است، اگر روز اول دقت نکرده، بیاید و به مردم بگوید، حواسش نبوده و امضا کرده، ولی مگر یک نماینده چند بار حواسش نبوده که امضایی را زده باشد؛ دو بار، سه بار یا پنج بار؟ اینکه نمیشود هر دفعه بگوید، من حواسم نبوده.
این نماینده در خصوص دریافتیهای برخی نمایندگان از وزارتخانهها برای تغییر نظر خودشان نیز گفت: من نه چیزی مانند این را دیدهام و نه شنیدهام. اگر چنین اتفاقی رخ داده، باید در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان جدی به آن پرداخته و بررسی شود. ما نباید حیثیت یک قوه را زیر سؤال ببریم. این نوع وصلهها عملکرد نظام را زیر سؤال میبرد.
رئیس اسبق بانک مرکزی در خصوص عملکرد وزیر اقتصاد و دارایی نیز گفت: این وزیر یک سال است که وزیر شده، و در این یک سال، باید شرایط اقتصادی کشور را هم دید. این شرایط بسیار متفاوت با شرایط سالهای قبل است؛ البته اعتقاد دارم که وزیر میتوانست از ابزارهای بهتری استفاده کند.
وی همچنین در ادامه یادآور شد: هم اکنون مدیران شبکههای بانکی ما ضعیف هستند، مدیران عامل باید بازنگری شوند، اگر اینها متخصص بودند، دیگر ما مسائلی مانند گم شدن چند هزار هزار میلیارد را نداشتیم؛ باید این پروندهها در سطح کلان بررسی شود.
خود وزیر نمیتواند به همه مسائل ورود کند، ولی معاون وی میتوانست معاون اقتصاددانی بوده و اطلاعات خوبی داشته باشند که اوضاع را مدیریت کنند. زمان در حال از دست رفتن است و مردم زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی قرار گرفتهاند. اگر قرار است کاری صورت گیرد، الآن وقت آن است و باید هر چه زودتر دستبهکار شد.