مدتی است که حضور صیادان چینی در آب های ایران خبر ساز شده و هر از گاهی هم پاسخ هایی متناقض از سوی مسئولان شنیده می شود، ابتدا رئیس سازمان شیلات کشور آن را تکذیب کرد اما معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریا نوردی به صراحت اذعان کرد که این شناورهای صیادی در آب های ایران حضور دارند. سرانجام هم این صدای صیادان ایرانی بود که به جایی نرسید.
به گزارش روزنامه خراسان، به تازگی اما همین ماجرا سراز شبکه های اجتماعی در آورده و همین امر این فضا را زنده کرده که ممکن است بالاخره اعتراضات ماهیگیران جنوب به نتیجه برسد به خصوص آن که به نظر می رسد پیگیری های نمایندگان مجلس هم بی حاصل نبوده و قراراست با افزایش نظارت ها و البته دو راهکار تایید شده دیگر که قرار است طی روزهای آینده اجرا شود مشکل به وجود آمده برای ماهیگیران ایرانی حل شود. در این خصوص به دنبال اعتراضات ماهیگیران ایرانی طی روزهای اخیر فیلمی در فضای مجازی دست به دست می شود که در آن زمانی که صیادان بندری در استان هرمزگان درحال ماهیگیری هستند توسط چینی هایی که در یک کشتی با اسم ایرانی حضور دارند مورد حمله قرار می گیرند و به سمت آن ها منور شلیک می شود وحتی تورهای صیادان ایرانی پاره می شود به نحوی که ناچار به فرار از آب های ایران می شوند. از سوی دیگر طرح این ماجرا در برنامه خندوانه و ورود رامبد جوان ماجرا را بیشتر خبری کرد. به خصوص این که پاسخ های مهمان تلفنی رامبد جوان که معاون وزیر جهاد کشاورزی بود نتوانست افکار عمومی را قانع کند.
حضور صیادان چینی در آب های ایران صحت دارد
اما پیگیری های خراسان از یکی از نمایندگان مردم بندرعباس در مجلس از اتخاذ راهکارهایی حکایت دارد که اجرایی شدن آن ها می تواند مشکل ماهیگیران ایرانی را برطرف کند. احمد مرادی ضمن تایید اعتراضات ماهیگیران ایرانی گفت: در این خصوص مسئولان خودشان تایید کرده اند که این ماجرا وجود دارد درحالی که قبلا کاملا منکر این قضیه بودند.
بنابراین ما هم طرح سوال از وزیر جهاد کشاورزی را مطرح کرده ایم و قرار است محمود حجتی برای پاسخ گویی به مجلس بیاید.
وی افزود: متاسفانه این کشتی ها سوختشان را یارانه ای می گیرند ولی صیدشان را تحویل نمی دهند و ضربه شدیدی هم به صیادهای ایرانی وارد کرده اند . در این خصوص اعتراض ماهیگیران ایرانی وارد است . این نماینده مجلس با تاکید بر این که از ابتدا هم قرار بوده ماهیگیران چینی فقط در عمق 200 متری صیادی کنند، افزود: متاسفانه بر عملکرد آن ها نظارتی صورت نمی گرفته و چون برای آن ها به صرفه نبوده است آن ها به محدوده صید سنتی وارد شده اند. وی گفت: علاوه بر این طبق قراردادی که این کشتی ها داشته اند باید تمام خدمه آن ها ایرانی باشند اما بیش از 90 درصد آن ها چینی، تایلندی یا کره ای هستند .
مرادی خاطر نشان کرد: با پیگیری های نمایندگان مجلس قرار شده است از این پس نماینده ای از صیادهای سنتی به عنوان ناظر در این کشتی ها حضور داشته باشد ، به تدریج ملوان های خارجی حذف و ایرانی ها جایگزین آن ها شوند و همچنین با نظارت شیلات آن ها نباید از عمق 200 متر خارج شوند. وی گفت: قرار است این اقدامات طی 10 روز آینده اجرا شود.