یک عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روند دادگاه لاهه برای بررسی شکایت ایران از آمریکا را مثبت خواند و در عین حال گفت: آمریکا ثابت کرده که هر جا مجامع بینالمللی رایی به نفعاش صادر نکند از آن خارج شده و یا بارکد میکنند. ممکن است این موضوع در مورد لاهه هم صدق کند.
به گزارش ایسنا، محمدجواد جمالی اقدام وزارت خارجه در شکایت از آمریکا به دادگاه لاهه را مثبت خواند و آن را خواست مجلس و مردم عنوان و اظهار کرد: باید در مقابل اقدامات آمریکا و رایزنیهای مالیاش ایستاد و ساکت ننشست.
وی افزود: بعد از شکایت وزارت خارجه و صدور حکم اولیه، کمیسیون امنیت ملی به بررسی این موضوع با آقای ظریف پرداخت. اکنون که زمان برگزاری دادگاه است به نظر میرسد روند خوبی در حال طی شدن است. درست است که حکم اولیه به نفع ما صادر شد، اما نباید از این موضوع غافل شویم که طرف مقابل با داشتن وکلای قوی و نفوذ در زمینههای مختلف تلاش زیادی میکند تا نتیجه را به نفع خود تمام کند. اگر نتیجه به نفع آمریکا صادر نشد بعید نیست آنها براساس سوابق رای را نپذیرند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: آمریکا و صهیونیستها مجامع بینالمللی را برای وقتی میخواهند که به نفع خودشان رای صادر شود وقتی رای ندهند خارج میشوند و یا آن را بارکد میکنند. نمونه آن یونسکو است که موضوعی علیه اسرائیل است و بعد آنها خارج شدند، همین اتفاق دربارهی پیمان آب و هوایی پاریس نیز رخ داد. در زمان حمله به عراق هم علیرغم اینکه شورای امنیت مجوز را صادر نکرد خودشان حمله کردند.
وی افزود: این موارد نشان میدهد که آمریکا برای وقتی شورا و مجامع بینالمللی را میخواهند که متمسک آنها شده تا اقداماتی علیه کشورهای غیرهمسو با خودش انجام دهد.
جمالی یادآور شد: به هرحال شکایت ما اقدام خوبی بود قبلا هم ما این را کار در موضوع فروش تجهیزات نظامی به وزارت جنگ سابقمان انجام دادیم البته ۲۰ سال طول کشید تا حکم لاهه به نفع ما صادر شود و در نهایت توانستیم ۱.۷ میلیارد دلار ارز از آمریکا بگیریم. این همان پولی است که ترامپ از دادن آن به ایران انتقاد میکند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به اظهارات وکیل آمریکا در جلسه دادگاه لاهه اشاره و اظهار کرد: اینکه وکیل آمریکا ایران را متهم به تاثیرگذاری در انتخابات کنگره آمریکا میکند، یک جور تحقیرکردن آمریکا است یعنی ما اینقدر توانمند هستیم که این کار را انجام دادیم پس باید به ما احسنت گفت. البته که این یک دروغ است کما اینکه اگر بخواهیم میتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی افزود: ما اطلاعاتی از برخی نهادهای نظامی و امنیتی آمریکا داریم که وقتی گوشهای از آن را برخی مقامات افشا میکنند باعث تعجب آنها میشود. آمریکاییها ادعای دخالت روسیه در انتخاباتشان را هم مطرح کرده بودند. این یعنی آنها حاضرند خود را تحقیر کنند تا به اهدافشان برسند.
جمالی در جمعبندی با قوی دانستن وکلای ایران در لاهه اظهار کرد: وکلای ما درباره پیمان مودت استدلال خوبی دارند. از طرف دیگر پمپئو و دیگر مسئولان آمریکایی بدون داشتن سوابق تاریخی و دیپلماتیک حرفهایی میزنند که در صلاحیت آنها نمیگنجد. آنها فقط یک بعد افراطی صهیونیستی دارند که تنها با تاسف سیاسی صحبت کرده و خیلی هم ارزشمند نیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.