درخواست امارات برای بازنگری سیاست عرب ها در قبال سوریه، درخواست ائتلاف های الفتح و سائرون برای استعفای العبادی، درگیری شدید لفظی حیدرالعبادی با استاندار بصره در صحن پارلمان، مذاکرات بی نتیجه 2+2 در مورد تحریم های ایران و حمله موشکی و توپخانه ارتش یمن به مواضع نیروهای سعودی در «نجران»، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنش العبادی در مورد حوادث بصره نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ حیدر عبادی، روز شنبه در نشست فوق العاده پارلمان، اقدامات خرابکارانه در استان بصره را دارای منشأ سیاسی دانست و تأکید کرد، باید موضوع سیاست از مسائل خدماتی تفکیک شود.
وی افزود: برای بررسی اوضاع بصره نشستهایی در سطوح عالی برگزار شد و به عنوان شورای وزرا تصمیم گرفتیم بودجهای اضافی را علاوه بر بودجه روتین اختصاص دهیم.
عبادی تأکید کرد: نیروهایی در بصره داریم و آماده مقابله با هر گونه حالت فوقالعاده هستند و باید از نیروهای امنیتی برای محافظت از اهالی بصره پشتیبانی کرد.
نخست وزیر عراق تصریح کرد: با مستثنی شدن بصره در برخی از بندهای مصوبه بودجه و تصمیمات دولتی موافقت شده است.
کمیته امنیتی بصره نیز از عصر امروز منع آمد و شد در بصره اعلام کرد.
درخواست امارات برای بازنگری سیاست عرب ها در قبال سوریه
یک روز پس از برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه درباره سوریه، امارات متحده عربی متحده در واکنش به این نشست، خواستار بازنگری در سیاست کشورهای عربی پیرامون دمشق شد.
«انور قرقاش»، وزیر مشاور در امور خارجی امارات، کاهش نقش کشورهای عربی در تحولات سوریه را نگران کننده خواند و درس های بحران سوریه برای اعراب را تلخ ارزیابی کرد.
قرقاش در توئیتی نوشت: کاهش نفوذ و نقش کشورهای عربی در بحران سوریه، نیازمند بازنگری جدی و کامل و درس هایی است که باید با تلخی و عقلانیت آنها را آموخت.
وی افزود: دور نگاه داشتن ادلب از درگیری خونین ـ که غیر نظامیان را به خطر می اندازد ـ اولویت این کشور و جامعه جهانی است.
مقام اماراتی فروردین ماه امسال هم بعد از نشست سران سه کشور ایران، ترکیه و روسیه درباره تحولات سوریه، از اینکه جهان عرب از تلاش های حل بحران سوریه کنار گذاشته شده و نقش طرف های غیرعربی در منطقه افزایش یافته است، ابراز تأسف کرد.
او اظهار داشت: نشستی که میان رؤسای جمهور روسیه، ایران و سوریه بدون حضور طرف های سوری و عربی برگزار شد، نمایانگر اوضاع کنونی جهان عرب است.
قرقاش هفدهم خرداد ماه امسال هم در مصاحبه ای به اشتباه بودن تصمیم برای اخراج سوریه از اتحادیه عرب اعتراف کرد.
او اذعان نمود: فکر میکنم بیرون انداختن سوریه از اتحادیه عرب اشتباه و به معنی آن بود که ما هیچ اهرم سیاسی و کانال بازی نخواهیم داشت و نمیتوانیم یک برنامه عربی برای حل مسأله سوریه ارائه دهیم.
درخواست ائتلاف های الفتح و سائرون برای استعفای العبادی
ائتلاف های انتخاباتی الفتح و سائرون، خواستار استعفای حیدر العبادی نخست وزیر و وزیران دولت وی به اتهام ناتوانی در رفع مشکلات کشور به ویژه بحران بصره شدند. ائتلاف های انتخاباتی الفتح و سائرون، خواستار استعفای حیدر العبادی نخست وزیر و وزیران دولت وی به اتهام ناتوانی در رفع مشکلات کشور به ویژه بحران بصره شدند.
ائتلاف الفتح دولت العبادی را به کوتاهی و ناتوانی و هزینه نکردن اعتبارات مصوب برای استان بصره متهم کرد و از احزاب خواست برای تحقق خواسته های مردم دولتی قوی و توانمند تشکیل دهند.
نمایندگان ائتلاف سائرون نیز خواستار استفعای العبادی و کابینه وی و عذرخواهی از مردم شدند و بر تشکیل دولتی قدرتمند تأکید کردند.
انتقادات از حیدر العبادی در روزهای اخیر و با اوج گرفتن بحران در بصره به ویژه خشونت های اخیر ـ که به کشته شدن 11 تن و زخمی شدن بیش از 100 تن و آتش زدن دهها مرکز حزبی و ساختمان های دولتی منجر شد ـ افزایش یافته است.
درگیری شدید لفظی حیدرالعبادی با استاندار بصره در صحن پارلمان
منابع عراقی از درگیری لفظی شدید میان حیدر العبادی نخست وزیرعراق و اسعد العیدانی استاندار بصره در جریان نشست مربوط به بصره در پارلمان این کشور خبر دادند.
منابع عراقی بیان کردند: العبادی خطاب به العیدانی گفت: «تو باید در بصره باشی، نه در بغداد».
به گزارش این منابع، استاندار بصره نیز گفت: «استان بصره می سوزد و وزیران به گونه ای حرف می زنند که گویا بصره در دنیای دیگری است. بارها گفتم که رئیس پلیس بصره رشوه بگیر است اما گوش شنوایی وجود نداشت».
این در حالی است که عرفان الحیالی وزیر دفاع عراق در جریان نشست مجلس گفت: نیروهای مسلح مجاز به تیراندازی به سوی شهروندان نیستند، زیرا ارتش برآمده از ملت و حامی آن است.
حمله موشکی و توپخانه ارتش یمن به مواضع نیروهای سعودی در «نجران»
ارتش یمن و کمیتههای مردمی این کشور اعلام کردند که مواضع ارتش عربستان سعودی را به همراه نیروهای «مزدور» وابسته به ائتلاف این کشور را هدف قرار دادهاند.
سایت اطلاع رسانی «انصار الله» یمن به نقل از ارتش یمن شنبه (شانزدهم شهریور) گزارش داد که نیروهای یمنی یک موشک بالستیک «زلزال یک» را به مواضع متجاوزان در منطقه نجران واقع در جنوب عربستان سعودی شلیک کردهاند.
ارتش و کمیتههای مردمی یمن همچنین اعلام کردند، بعد از این حمله، مواضع دشمن را با توپخانه هدف قرار دادهاند.
ارتش یمن همچنین در خبری دیگر از حملات موشکی خود به مواضع ارتش عربستان سعودی و نیروهای اجارهای آن در منطقه «جیزان» خبر داد.
در این حمله، چندین موشک از نوع «کاتیوشا» به محل تجمع نیروهای سعودی و مزدوارنشان در کوه «ام.بی.سی» و شرق کوه «الدود» شلیک شده است.
علاوه بر این، در جبهه جیزان، نیروهای یمنی با یک راکت هدایت شونده، یک خودروی نظامی را هدف قرار دادند و بر اثر آن تمامی سرنشینهای آن کشته شدند.
مذاکرات بی نتیجه 2+2 در مورد تحریم های ایران
منابع خبری هندی، دیدار اخیر جیمز متیس وزیر دفاع و مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا با همتایان هندی خود را فاقد دستاورد خاصی در مورد تحریم های ایران ارزیابی کرده اند.
دولت هند به دنبال آن است که تحفیف هایی از آمریکا برای ادامه برنامه دفاعی خود با روسیه و خرید نفت از ایران به دست آورد، چون هر دو طرح از اهمیت حیاتی برای آن برخوردارند، ولی مذاکرات دو روز گذشته بین مقامات آمریکا با همتایان هندی خود آشکار کرد که واشنگتن هنوز هم به سیاست «اول آمریکا» پایبند است و تنها به تأمین منافع خود فکر می کند.
پمپئو پس از گفت وگو با سوشما سواراج، همتای هندی خود اعلام کرد: هر چند آمریکا دلش نمی خواهد به منافع متحدانش ضربه بزند، همه کشورهایی که دوست دارند روابط خود با آمریکا را حفظ کنند، باید به درخواست آن برای قطع همکاری با کشورهای هدف تحریم های آمریکا پاسخ مثبت داده و نظر آمریکا را تأمین کنند.
متیس و پمپئو برای دیدار با نیرمالا سیتارامان و سوشما سواراج، همتایان هندی خود تحت مذاکرات 2+2 روز پنجشنبه وارد دهلی نو شدند.
دلیل نامگذاری این مذاکرات به نام «2+2» این است که دو وزیر تعیین شده از سوی دو کشور با یکدیگر دیدار می کنند تا در مورد مسائل مهم امنیتی و راهبردی گفت و گو کنند. به دلیل وجود مسائل مهم تر، تاکنون دو بار این مذاکرات لغو شده است.