نتایج بررسیهای محققان دانشگاه ایلینویز نشان میدهد، مواد غذایی حاوی فیبر مانع التهابات و پیری مغزی میشود.
به گزارش فارس، نتایج بررسیهای محققان دانشگاه ایلینویز نشان میدهد، مواد غذایی حاوی فیبر مانع التهابات و پیری مغزی میشود.
این بررسی تأکید میکند، فیبر موجود در مواد غذای موجب رشد باکتریهای مفید در روده میشود.
محققان باور دارند، این باکتریها با هضم فیبر، زنجیره کوتاه اسیدهای چرب (SCFA) شامل بوتیرات (butyrate) را به عنوان یک محصول جانبی تولید میکنند.
مطالعات نشان میدهد، بوتیرات خاصیت ضد التهابی روی میکروگلیا دارد و منجر به بهبود حافظه در مدلهای حیوانی شده است.
از طرفی سلولهای میکروگلیای ملتهب یک ماده شیمیایی مضر به نام «interleukin-1β» تولید میکنند که با آلزایمر مرتبط است.
نتایج این بررسی تأکید میکند، مصرف روزانه فیبر مانعی قوی در مقابل سرطان روده است.
محققان میگویند: فیبر در کنترل وزن نقش مهمی را ایفا میکند؛ غذاهای شامل فیبر دارای کالری اندک هستند، در نتیجه باعث جویدن طولانی و در نتیجه سیری زودهنگام میشوند.
یکی دیگر از خاصیتهای فیبر خاصیت آنتی اکسیدان آن است که این خاصیت به علت وجود پلی فنلها است.
به گفته کارشناسان بهداشتی، نارگیل، نخودفرنگی،کلم بروکسل، بامیه، لوبیا چیتی، لپه و آجیل سرشار از فیبر هستند.
این بررسی در هندوستانتایمز منتشر شده است.