‌نمی‌خواهم به غرور مردمان کشورم لطمه‌ای وارد شود!

در اين جلسات، «دين آچسن» وزير خارجه آمريكا با نگراني، همه جزئيات آزمايش اتمي شوروي را به اطلاع همكاران خود رسانيد و قرار شد، از سردبيران روزنامه ها و مديران خبر راديو تلويزيون ها درخواست شود با توجه به مسئوليت اجتماعي خود، موضوع را بزرگ نكنند كه در مردم آمريكا توليد ترس و وحشت شود و به غرور آنان نسبت به برتري کشورشان لطمه بخورد.
کد خبر: ۸۳۴۴۹۷
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۳ 16 September 2018
|
14200 بازدید
|

بیستم و بیست وسوم سپتامبر سال 1949 كابينه هري ترومن، رئيس جمهوري وقت آمريكا، در دو جلسه به اوضاع نظامي جهان پس از خارج شدن انحصار سلاح اتمي از دست اين كشور پرداخت.

در اين جلسات، «دين آچسن» وزير خارجه آمريكا با نگراني، همه جزئيات آزمايش اتمي شوروي را به اطلاع همكاران خود رسانيد و قرار شد، از سردبيران روزنامه ها و مديران خبر راديو تلويزيون ها درخواست شود با توجه به مسئوليت اجتماعي خود، موضوع را بزرگ نكنند كه در مردم آمريكا توليد ترس و وحشت شود و به غرور آنان نسبت به برتري کشورشان لطمه بخورد.*

به گزارش «تابناک»؛ هر ملتی در تاریخ خود با اتفاقات و خبرهایی روبه رو می شود که ممکن است، به معنای واقعی کلمه، یک بحران تمام عیار برای مردمانش باشد؛ دستیابی شوروی به سلاح هسته ای در سال 1949، برتری و غرور آمریکاییان در مقابل دیگران، ملل جهان را به چالش کشید و مردمان آن دیار را در هراسی بینادین از خطر آغاز یک جنگ اتمی فرو برد؛ واقعیتی که هرچند عملا وجود داشت، لازم بود به گونه ای مردم آمریکا در جریان این تحول مهم قرار بگیرند که غرورشان خدشه دار نشود و ترس در دل آنان نیفتد و این کار جز با کمک مردم و رسانه ها ممکن نبود و نیست!

شبیه همین اتفاقات و بحران ها، در این سوی کره خاکی، در ایران هم اتفاق می افتاد. کم نیستند روزگارانی که مردم این کشور، لازم است در برابر توفان بنیان برافکن، خبرهای بد، محافظت شوند، تا بتوانند به تدریج خود را با شرایطی که در آن گرفتار آمده اند، تطبیق دهند و رفته رفته مدیریت اوضاع و احوال را به سرانگشت تدبیر خود بگیرند.

اما آنچه کشور ما را با ینگه دنیا متفاوت کرده است، همین نبود مسئولیت اجتماعی مقامات، رسانه ها و خود مردم، نسبت به سرنوشت خودشان است! تردیدی نیست که مطلوب آن است که وضعیتی نامطلوب در کشور اتفاق نیفتد و مردم با بحرانی روبه رو نشوند؛ اما وقتی همه چیز دست به دست هم داده که در این زمان ایرانیان با اتفاقات و اخبار ناخوشایند مواجهه باشند، مسئولیت اجتماعی ایجاب می کند که اجازه ندهیم غرور تاریخی این ملت نابود شود؛ اجازه ندهیم که ترس و هراس تار و پود زندگی آنان را درهم بِتَند!

این روزها در ایران ـ درست یا غلط ـ هر روز خبری از کمبود است؛ حتی آن خودروسازی که ده هزار خودروی ساخته شده را انبار کرده از کمبود می گوید؛ همان خودروسازی که برای بومی و ملی شدن محصولش، پاداش ها و جایزه ها گرفته و حتی با قیمت ارزان، انبارها را برای سود بیشتر، پر از کالا کرده از کمبود می گوید! این روزها، آن انبار دارویی که مملو از داروست، برای سود بیشتر از کمبود دارو می گوید و داروهایش را به داروخانه ها نمی دهد! این روزها همان صنعتی که هیچ ارتباطی با ارز و مواد وارداتی ندارد، از کمبود می گوید! آن کارخانه ای که از مواد اولیه ارزان استفاده می کند، منابع مالی حاصل از صادرات را وارد چرخه مالی نمی کند! همه اینها نه بخش خصوصی اند که دنبال سود بیشتر باشد، بلکه زیرمجموعه های دولت هستند!

این روزها ما مردم، هر خبر بد و بحرانی را بدون اینکه از درست یا غلط بودن آن آگاه شویم، در پیام رسان ها به اشتراک می گذاریم و ترس و دلهره را به مردمانمان تزریق می کنیم؛ دریغ از اینکه یک نفر به فکر غرور این مردم باشد. فضا آنقدر آلوده است که اگر کسی مراجعه کند و ببیند در کالایی خاص کمبود نیست و آن را اطلاع رسانی کند، با حمله دیگران مواجه می شود که چرا گفته، کمبود نیست! رسانه های رقیب هم به جای اینکه کمک کننده باشند، گاهی به تشدید این آلودگی روانی دامن می زنند.

مقامات نیز در این اوضاع و احوال، به جای اینکه پناهگاه مردم باشند و بخواهند رنجی از آنان بکاهند ـ مانند آن وزیری که گفته بود همین که هست و ما را انتخاب کرده اید، پس باید تحمل کنید ـ سوهان روح مردم شده اند!

گاهی خوب است از آمریکایی ها یاد بگیریم؛ از مقاماتشان، از رسانه هایشان و از مردمشان! چرا این روزها، فکری به حال غرور خودمان نمی کنیم؟ چرا ترس در دل هم می افکنیم؟ مگر بنا نیست، ما مردم ایران به عنوان یک ملت در کنار هم بمانیم؟ چرا این گونه به تخریب هم همت گماشته ایم؟

*نوشیروان کیهانی زاده                                                                  http://www.iranianshistoryonthisday.com 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۵۵
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
متاسفانه در ایران امروز دیگر اعتمادی کسی به کسی ندارد!و این سبب مخیمتر شدن اوضاع شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
"
همه اینها نه بخش خصوصی اند که دنبال سود بیشتر باشد، بلکه زیرمجموعه های دولت هستند!."
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
یه سوزن به خودتون بزنید. موقعی که شما از یه نظر انتقادی مردم هراس دارید و اون رو منتشر نمی کنید از مردم چه انتظاری دارید!؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
با این شیوه و اینهمه سانسور پس چگونه باید از کم و کاستی و مشکلات کشور انتقاد کرد ؟
یعنی همه کارهایی که تا الان انجام شده همگی درست و بدون اشتباه بوده ؟

کمی به مردم حق بدهید. آنها به همه بدبین هستند. حق هم دارند که بدبین باشند .
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
چه توقعات بیجایی دارید. اگر آمریکا در سال ۱۹۴۹ به این حد از درک رسیده، دلیلش این است که آنها روی فرهنگ عمومی جامعه شان کار کرده بودند. آخه شما چه کاری برای ارتقا فرهنگ عمومی جامعه انجام دادید که توقع دارید؟ فقط ادعا، ادعا، ادعا.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
کدام غرور؟ وقتی دائما به مردم دروغ میگویند و آنانرا ... فرض کرده اند؟! و هیچ واکنشی نسبت به وقایع تلخ نشان نمیدهند و حتی روی حرف خود نمی ایستند و اصلا هم برا ایشان مهم نیست که بر سر مردم چه خواهد آمد! صحبت از غرور جایی ندارد.....
هموطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
چاره کار آسان است مسئولی که با احتکار یا کمک به احتکار در حوزه مسئولیت کاریش آب به آسیاب دشمنان ریخته و در جامعه پمپاژ یاس و ناامیدی میکند فورا عزل و با قاطعیت خلخالی در میادین شهرها آویزان کنید تا درس عبرتی باشد برای افراد سست عنصر و کسانی که در وسوسه پاتک زدن به بیت المال و یا دست درازی به حق و حقوق این ملت هستند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
در زمان جنگ تحمیلی رسانه ها خوب عمل کردند ولی پس از جنگ و رشد کپکی و قارچ گونه فساد مخصوصا توسط آقازاده ها ، همان رسانه ها به مردم دروغ گفتند بنابراین خودتان خرابش کردید و مردم را به سمت فضای مجازی که هیچ وقت جای رسانه ملی را نمیگرفت هدایت کردید چون حداقل در فضای مجازی میشه از وضعیت افتضاحی که دولت مسبب آنست انتقاد کرد.

بدترین رسانه ملی را به بهترین مردم جهان تحمیل نکنید. فقط سانسور بلده.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
ببینیم چیکار میکنن مجلس تجربه نشون داده هیچ کاری نمیتونن کنن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
در آمریکا قانون همه چیز را مشخص میکند. اما در ایران از بس گفتیم اول دیانت و تعهد بعد تخصص . هیچ کس سرجای واقعی خود قرار نگرفت.این شد نتیجه کار
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
متاسفانه در ایران امروز دیگر کسی اعتمادی به مسئولین ندارد و میدانند آنها هم فکر منافع خودشان هستند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟