ابهامی که یک نماینده مجلس مطرح کرد؛

پذیرش ۷۳۱ دانشجو از «در پشتی» در دانشگاه‌های کشورمان؟!

البته این بار ماجرا یک تفاوت داشت، یا دست کم قرار بود یک تفاوت داشته باشد؛ به این صورت که قرار شد، دانشجویان شاغل در خارج کشور ـ که متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه‌های داخلی هستند ـ از فیلتر «مصاحبه» بگذرند؛ فیلتری که موعد اعمال آن نرسیده، یکی از نمایندگان مجلس از بی اثر شدنش خبر می‌دهد!
کد خبر: ۸۳۹۵۷۶
|
۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۲ 03 October 2018
|
47694 بازدید
|

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برکنار شد

به فاصله چند سال از مطرح شدن پرونده‌ای‌ که «سه هزار بورسیه غیرقانونی» لقب گرفته بود و هنوز کامل بسته نشده، یکی از نمایندگان مجلس، از تکرار رویدادی تقریبا مشابه در وزارت بهداشت کشورمان خبر می‌دهد.

به گزارش «تابناک»؛ پس از اتفاقات اقتصادی ماه‌های اخیر و سقوط بی سابقه ارزش پول کشورمان، بار دیگر در دانشگاه‌ها زمزمه‌هایی پیچید که حکایت از سوءاستفاده برخی از شرایط ارزی کشور داشت؛ اینکه افزایش قیمت ارز موجب شده بسیاری از دانشجویان ایرانی در دیگر کشور‌ها به مشکلات فراوان دچار شوند و لازم است از ایشان حمایت کرد.

داستانی تکراری که البته این بار بحرانی‌تر به نظر می‌رسید، چون در مقاطعی نرخ ارز روز به روز بالا می‌رفت و برخی تصمیمات موجب شده بود، هر آن صرافی‌ها دست از کار بکشند و مبادله ارز در بازار آزاد هم قاچاق محسوب شود. وضعیتی که مانع از آن می‌شد تا خانواده‌های این دست دانشجویان، بتوانند حمایتی از دانشجویانشان در دیگر کشور‌ها انجام دهند.

از این روی می‌گوییم این داستان تکراری است که به یاد می‌آوریم در زمان بحران ارزی قبلی در کشورمان (در زمان دولت محمود احمدی نژاد)، بسیاری از مسئولانِ وقت با تأکید بر ضرورت حمایت از آن دسته از دانشجویان ایرانی که در دیگر کشور‌ها درس می‌خوانند، نسخه‌ای عجیب برای کشورمان پیچیدند که بر اساس آن می‌شد از تحصیل در فلان دانشگاه در بهمان کشور دست شست و به جایش در بهترین دانشگاه‌های کشورمان، بی عبور از فیلتر کنکور به ادامه تحصیل مشغول شد.

احتمالا از ادامه آن ماجرا و داستان‌هایی که از دلش زاییده شد، کم و بیش آگاهید، اما اگر به کل آن ماجرا را فراموش هم کرده باشید، لازم نیست برای مرورش به سراغ گزارش‌ها و اخبار قدیمی بروید، چراکه دولتمردان فعلی راه مرور ماجرا را برایتان باز گذاشته اند؛ با اقدامی مشابه آنچه چند سال پیش رخ داد، به پرونده‌ای قطور تبدیل شد و هنوز رفع و رجوع نشده است.

رویدادی که این بار نیز با افزایش قیمت ارز کلید خورده و از همان فرمول تبعیت می‌کند. به این صورت که مسئولان در تشریحش گفته‌اند: «مراجعات و مطالباتی از سوی خانواده‌های دانشجویان شاغل در خارج از کشور ایجاد شد و دو وزارتخانه علوم و بهداشت بررسی‌هایی برای حل مشکلات این دانشجویان انجام دادند»؛ بررسی‌هایی که قرار است به جذب این دسته از دانشجویان در دانشگاه‌های کشور منجر شود.

البته این بار ماجرا یک فرق با قبل داشت یا دست کم قرار بود، یک فرق با دفعه قبل داشته باشد. به این صورت که قرار شد دانشجویان شاغل در خارج کشور که متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه‌های داخلی هستند، از فیلتر «مصاحبه» عبور کنند؛ فیلتری که موعد اعمال آن نرسیده، یکی از نمایندگان مجلس از بی اثر شدنش خبر می‌دهد!

پذیرش ۷۳۱ دانشجو از «در پشتی» در دانشگاه‌های کشورمان؟!

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با انتشار تصویری در توئیتر، مدعی شد ۷۳۱ دانشجو از ۹۴۶ دانشجوی متقاضی انتقال به کشورمان که در رشته‌های پزشکی به تحصیل مشغول بودند، توانسته‌اند مجوز ادامه تحصیل در دانشگاه‌های کشورمان را دریافت کنند. دانشجویانی که در دانشگاه‌های خارج کشور پزشکی یا دندانپزشکی یا داروسازی می‌خواندند و حالا قرار است در کشورمان به ادامه تحصیل در این رشته‌ها مشغول شوند.

فهرستی که به باور برخی هولناک است، چون حکایت از انتقال شماری از دانشجویان شاغل در دانشگاه‌های سطح پایین در جهان، به دانشگاه‌های کشورمان و دور زدن ساز و کار کنکور دارد. همان کنکوری که عبور از آن برای رسیدن به رشته‌های پزشکی برای بسیاری از جوانان کشورمان آرزوست و موجب می‌شود برخی برای جبران عدم موفقیت در آن، راهی دیگر کشور‌ها شده و در غربت به تحصیل در این رشته‌ها بپردازند.

موضوعی که البته در دایره رصد مسئولان کشورمان هم بوده تا جایی قوانین و مقررات سختی برای مقابله با آن وضع شده است. از جمله این قانون که دانش آموختگان این دست رشته‌ها در دیگر کشورها، برای دریافت مجوز کار در کشورمان باید در آزمون‌هایی ویژه شرکت کرده و اگر موفق به عبور از آن شوند، با گذراندن دوره طرح، مجوز فعالیت و دایر کردن مطب دریافت کنند.

گلوگاهی که فهرست منتشره توسط صادقی حکایت از سقوط آن دارد، با این ملاحظه که فهرست یاد شده حاوی برخی ابهامات جدی است؛ از جمله این ابهام که معلوم نیست منبع آن کجاست و مربوط به چه بازه زمانی‌ است. نکته‌ای بسیار مهم که دست کم با موعد اعلام شده برای مصاحبه با دانشجویان متقاضی انتقال (ماه‌های آذر و دی ۱۳۹۷) همخوانی ندارد. موعدی که هنوز از راه نرسیده و عجیب‌تر اینکه، هنوز نام نویسی این دانشجویان متقاضی انتقال ادامه دارد و پایان نیافته است!

به عبارت بهتر، در حالی که هنوز نام نویسی از متقاضیانِ انتقال ادامه دارد و موعد مصاحبه با ایشان نرسیده، نماینده مجلس مدعی شده که ۷۳۱ تن از متقاضیان، در دانشگاه‌های کشورمان پذیرش شده‌اند؛ ادعایی که در روز‌های گذشته به اشکال دیگر و البته در ابعاد کوچکتر در فضای مجازی مطرح و با تکذیب مسئولان مواجه شده بود.

نکته قابل تأمل در ادعای محمود صادقی این است که اگر تعداد دانشجویان پذیرفته در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در فهرست منتشر شده توسط این نماینده را با هم جمع بزنیم، به عددی متفاوت با ۷۳۱ می‌رسیم و از آن بدتر، با جمع زدن تعداد دانشجویانِ انتقالیِ پذیرفته شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه آزاد و قیاس آن با عدد ۷۳۱، سرگیجه می‌گیریم!

ابهاماتی که رفع نخواهند شد، مگر آنکه هم این نماینده و دیگر مدعیان پذیرش دانشجویان خارج از کشور در داخل، مستندات و شواهدی دقیق ارائه دهند و از آن سو، دولتمردان و مسئولان وزارت بهداشت، شفافیت پیشه کرده و در راستای رفع ابهامات توان مضاعفی از خود نشان دهند؛ سلسله اتفاقاتی که تا رخ ندهند، تکذیب سخنان صادقی یا سخنان دولتمردان ممکن نخواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۶۰
زهرا
|
Germany
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
زمان خاتمی هم این قانون وجود داشت. عموما کسانی که در دانشگاه های بی‌کیفیت حتی اروپا تحصیل میکردن و شانسی برای قبولی در دانشگاه های داخل نداشتن بعد از یکی دو سال برمیگشتن و در بهترین دانشگاه های دولتی تهران درسشون رو ادامه میدادن.
حتی با پذیرش در دانشگاه های بهتر اروپا هم به دلیل نداشتن شرط ورودی در مقطع لیسانس، با سابقه ی درسی سطح پایین در ایران, وقتی میبینن که نمیتونن درسشون رو ادامه بدن به ایران برمی‌گردن و در دانشگاه های دولتی تحصیل میکنن. البته قانون سهمیه ی هیئت علمی هم دست کمی از این قانون نداره.
سیدمحسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
زندگی برای پول داراست چون پول دارن هرکاری می تونن بکنن حتی تحصیل تو بهترین دانشگاه بعد یکسری باید شب وروز درس بخونم بعد اینا پول دارن ازشون جلو میزنن افراد بی سواد تو پزشکی وارد میشن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
اینو راست میگه!
ساشا هم گفته
اگه پول داری زندگی برای تست!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
سالهاست این کار انجام میگیره پسرم سالها شگرد اول بود ولی پشت در کنکور افسرده شد واینک مریض وبیکار است چهل وسه سال سن انهم مجرد اجرکم عندالله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
خود این دانشجویان خجالت نمیکشند که میخواهند کنکور را دو دره کنن؟اگر خود شما قبولی واقعی کنکور بودید آیا راضی میشدید یک نفر از اوکراین کنار شما بنشینه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
چرا باید خجالت بکشند ؟ شما خودت پولشو داشتی خجالت میکشیدی ؟؟؟ باید کسانی که تصمیم گیر سیستم آموزشی هستند پشیمان باشن که امتحان مثل کنکور باید همچنان وجود داشته باشه اونم به این شکل که تقریبا تو اکثر کشورهای دنیا منسوخ شده بهتر نیست به جای کنکور امتحانات استانداردی مثل SAT رو مد نظر قرار بدن ؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
چرا اتفاقا خجالت می کشن وقتی بدترین نمره ها رو در کلاس می گیرند و 7 سال آزگار به خنگی بین بقیه مشهور میشن و عقده ای بار میان!
یکیشون رو میشناختم شیشه می کشید و میخواست خود کشی کنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
باز هم تبعیض و نابودی نخبگان به دلیل بی پولی، همه چیزو کردن پول بقیه هم برن بمیرن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
ساشا هم همینو گفت بدتون اومد دیگه!!
ناشناس
|
United States
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
یکشون را من میشناسم. اول تعجب کرده بودم که با این همه پول که دارن چرا جایی بهتر از مجارستان نرفت این دختر خانم، ولی بعد معلوم شد که از اول قصدشون انتقالی به دانشگاه اصفهان بوده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
دانشجویانی که در دانشگاه های درجه دو خارجه تحصیل می کنند باید تنها در دانشگاه آزاد ادامه تحصیل دهند و به هیچ وجه حق ورود به دانشگاه های دولتی (آن هم بدون کنکور یا مصاحبه) را ندارند! درود بر دکتر صادقی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
راست میگه اگه پولداره بره پولی بخونه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
در حالیکه همه مراجع قانونی، پذیرش بورسیه را کاملا قانونی دانسته اند، تابناک همچنان با مرموزیت، در خبرها، دروغ بزرگ "بورسیه غیرقانونی" را نشر می دهی. شک ندارم در مجموعه شما افرادی هستند که کمبودهای بزرگی در ادامه تحصیل دارند و عقده گشایی می کنند. خدا شفای عاجل عنایت فرماید. اگر نظر من را منتشر نکنی به نظر خودم یقین خواهم کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
نکنه شما هم جزو اون بورسیه هایی که اینقدر ناراحت میشی.
من خودم ادم هایی رو میشناختم که اصلا حقشون نبود ولی بخاطر بند پ بورس گرفتند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
یک جوری می گی مراجع قانونی انگار ما تو این کشور زندگی نمی کنیم!
مشکل این نیست
|
Poland
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
سلام برخی این موضوع رو بزرگ میکنند خب این بندگان خدا به مشکل خوردند اومدند کشورشون

مشکل در این نیست که چه کسی با کنکور وارد دانشگاه شده وچه کسی بدون کنکور وارد دانشگاه شده است

مشکل در کسب دانش هست یعنی دانشگاه نباید به دانشجویی که نمیتواند دانش کاربردی کسب کند مدرک بدهد

اگر سیستم دانشگاه مدرک را براساس دانش کسب شده بدهد اینگونه اگر این افراد ناشایست باشند نمیتوانند مدرک بگیرند

ورود به دانشگاه باید آسان باشد اما خروج از دانشگاه باید صعب ومشکل باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
احسنت. دقیقا و منطقا باید ورود آسان ولی خروج سخت باشد ولی نمیدونم چرا ما همیشه باید بر خلاف مسیر آب حرکت کنیم و همیشه در جریان مخالف دنیا باشیم. دانشگاه های درجه ۲ آلمان کیفیت بهتری نسبت به خیلی از مثلا درجه یک های ما دارند ولی ورودشون راحت تره . چرا ؟؟ چون اونجا هر کسی که عاشق علم هست میره دانشگاه و توی دانشگاه هم باید حسابی جون بکنه تا فارغ التحصیل بشه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
بندگان خدا، 731 بچه پولدار به مشکل بر خوردند؟؟؟ همزمان در یک سال. از یک جامعه 1000 نفره
راه حل این هست که کنکور بدهند و اگر قبول شدند، در صورت مورد تائید بودن دانشگاه اول واحد های گذرانده تطبیق زده شود اگر خیلی مشکل دارند و دوست دارند تو کشور خودشون باشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
برای شما ابهامه؛ جامعه پزشکی همیشه این معضل رو داشت اما فریادش به جایی نمی رسید. اما تابستان امسال با بدتر شدن شرایط، کلی سر و صدا کرد و نامه نگاری شد که جلوی این کار گرفته بشه. آقایون رییس زورشون به یه دانشگاه کله گنده ای مثل بهشتی نرسید به بقیه جاها می رسه که. بعدشم چرا ناراحتید؟ مگه تو همین تابناک مردم نمی گفتن تعداد پزشک کمه؟ مگه نمی گفتن از خارج دکتر بیارید بزنید تو سر جوونی که با زحمت و درس خوندن کنکور قبول شده؟ مگه آقایون مهندس لیچار بار پزشکا نمی کردن؟ حالا همونا بچه های خودشون رو ازین مسیرها میارن تو دانشگاه. بفرما. براتون از مجارستان و قبرس دارن میارن. امثال این بچه تنبلها هستند که گند زدن به جامعه پزشکی و شما همه رو با یه چوب می زنید. شما که فرق دوغ و دوشاب رو نمی دونید همین آدمایی که بچه های خودتون رو دور زدن بدون کنکور میان سر کلاس و فیس و افادشون فرداروزی برای خودتون هست از سرتون هم زیادن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
بیخودی شلوغش میکنن کل پذیرفته هاشون هزار نفر هم نمیشه.
شما هم جوش نزن درسته دور زدن کنکور ظلم در حق ما بی پول هاست ولی مشکل روش ورود به
دانشگاه نیست مشکل خود دانشگاه است که فکر میکنه هر کی با هر سهمیه ای واردش میشه باید با .مدرک خارج شه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
جامعه پزشکان با دماغ از فیل افتاده درشرایطاقتصاد سر
گرنه ای امروزبرخی شروع به سو استفاده از بیماران می کنن بعد همه افراد درس خوانده اند نه فقط شما پزشکان
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟