بی توجهی دولتمردان به معیشت کارگران؛

«ترمیم دستمزد» آنقدر نمی‌ارزد که جلسات روتین را برگزار کنند!

این در حالی است که دولتمردان مدعی هستند در سایه تصمیمات مختلف در سال‌های متمادی، هر ساله حداقل دستمزد کارگری را بیش از نرخ تورم افزایش داده‌اند تا جبران کسری‌ها شده و به معیشت کارگران کمک شود؛ ادعایی که این روز‌ها گزاف و پوچ بودنش به شدت خودنمایی می‌کند.
کد خبر: ۸۴۱۰۸۷
|
۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰ 09 October 2018
|
6934 بازدید
|

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برکنار شد

به رغم افزایش روزانه قیمت‌ها در کشورمان و کاهش قدرت خرید مردم، خبری از افزایش دستمزد‌ها نیست؛ افزایشی که بسیار ضروری به نظر می‌رسد، اما نتوانسته مسئولان را به برگزاری یک جلسه خشک و خالی مجاب کند!
 

به گزارش «تابناک»؛ به فاصله دوهفته از آغاز نیمه دوم سال و در شرایطی که اوضاع هیچ مشابهتی با شروع سال ندارد، مدت هاست ثابت ماندن یک نرخ، توجه بسیاری را به خود جلب کرده و مخالفت‌هایی به دنبال داشته است؛ دستمزد کار.

دستمزدی که برای اغلب کارگران حداقلی است و حتی بسیاری از شاغلان از دریافت همین دستمزد حداقلی هم محرومند. آنقدر حداقلی که حتی پیش از این گرانی‌ها نیز کفاف زندگی در کلانشهر‌هایی مانند تهران و برآمدن از پس هزینه‌های آن را نمی‌داد، چه برسد این روز‌ها که خرید مایحتاج روزانه نیز برای بسیاری غیرممکن شده است.

این در حالی است که دولتمردان مدعی هستند در سایه تصمیمات مختلف در سال‌های متمادی، هر ساله حداقل دستمزد کارگری را بیش از نرخ تورم افزایش داده‌اند تا جبران کسری‌ها شده و به معیشت کارگران کمک شود؛ ادعایی که این روز‌ها گزاف و پوچ بودنش به شدت خودنمایی می‌کند.

این را می‌شود از افزایش قیمت‌ها و لطمات شدید آن به قشرهای حداقلی بگیر از جمله کارگران دریافت که مجبورند در همه هزینه هایشان بهای افزایش قیمت ارز را بپردازند، اما با تبدیل حقوق و دستمزدشان به معادل ارزی، به این نتیجه خواهند رسید که دستمزدشان به شدت کاهش یافته است؛ کاهشی بی سابقه در تاریخ!

وضعیتی وخیم که شعار‌های دولتمردان و مسئولان در خصوص توجه به کارگران و معیشت قشرهای کم درآمد جامعه این باور را به وجود می‌آورد که رفع و رجوع آن خیلی زود در دستور کار قرار گیرد، به برگزاری جلسات متوالی و متمادی شورای عالی کار منجر و در نهایت، منجر به ترمیم دستمزد و به روزرسانی آن شود.

آرزویی که ظاهرا محال به نظر می‌رسد، به ویژه اگر به یاد آوریم مدت هاست در کابینه دولت، جای وزیر کار خالی است. همان وزیری که بر اساس قانون، رئیس شورای عالی کار است و در انتخاب چند عضو دیگر شورا دخالت دارد و باید مجری قانون کار، از جمله مواد مرتبط با ترمیم دستمزد کارگران باشد، اما نیست و وجود خارجی ندارد.

وضعیتی که با استیضاح وزیر کار و سپردن امور این وزارت خانه به سرپرستی پدید آمده و به نظر نمی‌رسد به این زودی رفع شود، چون هنوز گزینه دولت برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی نشده، متعاقبا مجلس صلاحیت وی را بررسی نکرده و به رأی گیری در خصوصش نرسیده و در نهایت، فرد رأی اعتماد گرفته از مجلس، در وزارت خانه مستقر نشده تا با انبوه مشکلات مجموعه اش مواجه شده و در میانشان ترمیم دستمزد هم مورد توجهش قرار گیرد!

اما ترمیم دستمزد کارگران چه ربطی به استیضاح وزیر دارد؟ پاسخ این پرسش زمانی مشخص می‌شود که بدانیم با استیضاح وزیر سابق، شورای عالی کار که وفق ماده ۱۶۸ قانون کار (فصل دهم قانون - مصوب ۲۹ آبان ۱۳۶۹) می‌بایست هر ماه حداقل یک بار تشکیل جلسه بدهد، هیچ جلسه‌ای برگزار نکرده است.

موضوعی که یکی از نمایندگان کارگران در این شورا، ریشه آن را در تعلل سرپرست وزارت کار نهفته می داند. در بی توجهی سرپرست وزارت خانه به درخواست تشکیل جلسه شورای عالی کار با دستور جلسه «ترمیم مزد کارگران» که چندماه پیش ارائه شده، اما بایگانی شده و ترتیب اثر داده نشده است.

کوتاهی و قصور مثال زدنی وزارت کار در توجه به کارگران و عمل به قانون. تخلفی جبران ناپذیر که ظاهرا توجیه سرپرست وزارت کار در خصوص آن، انتظار برای اعلام بسته پیشنهادی دولت برای قشرهای آسیب پذیر است؛ موضوعی که البته هیچ ارتباطی با شورای عالی کار و وظایف قانونی اش ندارد، اما کیست که این موارد را پیگیری کند!

وضعیتی که می‌توان آن را بی توجهی آشکار دولتمردان و دیگر مسئولان به معیشت کارگران نامید، که اگر این گونه نبود، به جای یک جلسه در ماه، شاهد برگزاری منظم و هفتگی جلسات این شورا برای چاره جویی مشکلات فعلی کارگران می‌بودیم، نه اینکه جلسات روتین و حداقلی شورا نیز برگزار نشود و کارگران با مشکلاتشان به حال خود رها شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۵
ناشناس
|
Australia
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
این امر و نهی کنندگان و پرورندگان ملت شهیدپرور بیان لااقل بگن این ( دولتمردان ) چگونه سر کار آمده اند و چگونه اینقدر راحت برخی ناکارامدان سر پست هایشان هستند
؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
سلام با عنایت به سه برابر شدن قیمت دلار و افزایش سه و چهار برابری قیمت کالاها ،مسکن، اجناس و افزایش روزانه قیمت کالا چگونه حقوق بگیر ثابت که در سال یک بار افزایش حقوق ناچیز دارد بتواند از پس مخارج خانواده و معیشت آن بر بیاید؟ براستی این رسم انصاف و جوانمردی نیست . مسئولین محترم اگر قدری منصف باشند باید اقدام عاجلی در خصوص افزایش حقوق کارمندان و کارگران انجام دهند و گرنه با این تورم لجام گسیخته باید جوابگوی حقوق بگیران و خانواده های آنان پیشگاه خدای متعال باشند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
اگر بخواهند دستمزد ها را با تورم محاسبه کنند که اکنون باید حقوقها سه برابر شود .
در بازار سود درصدی است . یعنی اگر خرده فروشی کالایی را 100 تومان میخرید و با سود عادلانه 10% به قیمت 110 میفروخت اگر قیمت کالا بشود 200 باز با سود عادلانه 10% نرخ فروش میشود 220 تومان . یعنی یک فروشنده کالا اگر هم عادل باشد باز هم اگر کالا دوبرابر شود سودش دوبرابر میشود . این افراد قدرت خریدشان از بین نمیرود . شاید در صورت شوک قیمتی در مقطعی از زمان مشتریشان کم شود اما پس از مدتی روال خرید مردم خصوصا خرید کالای اساسی عادی میشود .
بیشترین ضرر را در این میانه فقط افرادی که حقوق ثابت دارند میکنند . قدرت خرید حقوق بگیران از اول سال تا یک سوم کاهش پیدا کرده است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
موقع رای گیری التماس همین کارگرارو می کنید اما الان نه خودشون نه خانوادشون اصلا براتون مهم نیستن... بازم رای میخوایید...زیاد دیر نیست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
با سلام . وقتی مدیران و دولت مردان و سیاست گذاران خودشون کارخونه دار هستن ، توقع دارید قانونی به سود کارگر تصویب کنن که به ضرر خودشون باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
برادر چرا واقع گرا نیستید و اگر واقعیت تلخ باشد آیا می توان از آن فرار کرد؟مطابق تحقیق جناب آقای دکتر محمد حسین ادیب اقتصاد دان معاصر بین سالهای 1381 تا 1396 سطح دستمزدها در ایران 1300 درصد یا 13 برابر افزایش یافته اما 1274 درصد ان با تورم خنثی شده است یعنی در این سالها ظرفیت افزایش واقعی دستمزد در اقتصاد ایران فقط 26 درصد در 16 سال یا 1/5 درصد در سال بوده که با توجه به رشد اقتصادی سالی 3 درصدی کشور که معیار خلق ثروت است کاملا منطقی است و مازاد این درصد از طریق چاپ پول بی پشتوانه تامین مالی شده که با تورم نابود شده است.آیا بهتر نبود دولت ها همین رشد 1/5 درصدی را می دادند اما الان تورم و نرخ سود بانکی حول و حوش یکی دو درصد بود و هنوز با دلار 900 تا 1000 تومانی مواجه بودیم و سود بانکی هم زیر 3 درصد بود؟برادر رفاه را باید با سرمایه گزاری و تلاش خلق کرد نه اینکه با چاپ پول بدون پشتوانه پخش کرد که امری محال است.یکی از بزرگترین عوامل نابسامانی بازار ارز در این روزها سیاست های پوپولیستی وزیر پیشین کار بوده است که از سال 92 تا 97 دستمزدهای 30 میلیون نفر کارگر ،کارمند و بازنشسته را 150 درصد افزایش داد در حالی که جمع رشد اقتصادی کشور در این سالها بیشتر از 10 تا 12 درصد نبوده است.این کار دولت را وادار به چاپ پول و افزایش نقدینگی و دست انداختن به سپرده های بانکی مردم نمود که حاصل آن افزایش سود بانکی تا 24 درصد ،بدهکار شدن دولت بابت اصل و فرع تسهیلاتی که از بانک ها گرفته بود و آخر الامر سقوط پول ملی به یک چهارم ارزش سال قبل گردید.برادر اگر فلان کشور حاشیه خلیج فارس درامد بالایی دارد به واسطه آن است که قدر ما درامد دارد اما یک بیستم ما جمعیت دارد و دنبال کردن رفاه و الگوی مصرف آنها در کشور 80 میلیونی امری ناممکن و ویرانگر است.اگرچه تلخ است ولی سوء مدیریت ها سبب شده تا ظرفیت اقتصاد ما بصورت واقعی برای پرداخت دستمزد همین اعداد امروز باشد و اگر مجددا با چاپ پول حقوق ها افزایش یابد این چرخه تکرار خواهد شد و از این نمد کلاهی برای جمعیت مزد بگیر در نخواهد آمد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
وقتی نظام سرمایه داری باشه نباید بیشتر از این ازشون توقع داشت در نظام سرمایه داری کارگر و فقر نباید وجود داشته باشند یا اگه هم هست باید له بشن
پاسخ ها
رضا
| Netherlands |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
برادر یعنی الان کارگران آمریکا و آلمان له شده اند و یا وجود ندارند و در طرف مقابل کارگران کره شمالی و کوبا در ناز و نعمت هستند؟
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
من نمی دانم مسئولین اولا در مورد تورم کذب می گویند دوما اگر هم درست باشد کدام عقل سلیم می گوید افزایش حقوق برابر تورم در زندگی و معیشت فرد تاثیر مثبت دارد . اگر حقوق پایین باشد که بدتر است.
دوباره حرف های صدتا یه غاز را پخش کنید اما حرف حساب را حذف کنید تابی
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
یکی از مشگلات تعیین دستمزد در کشور دخالت دولت در آن و تعیین نرخ دستمزد یکسان برای همه در کل کشور است در حال که صنف با صنف،صنعت با صنعت،فرد با فرد،شهر باشهر و زمان با زمان بسیار متفاوت است.ایا توانایی فولاد مبارکه که سال قبل بالای 7000 میلیارد تومان سود خالص داشته برای ترمیم حقوق 20 هزار نفر کارکنان خود با کارگاه قابلمه سازی اکبر اقا که دچار رکود شده ،در حال تعدیل نیروست و 4 ماه حقوق معوقه دارد یکسان است که دستمزد کارکنان هردو بر اساس یک مقیاس تعیین شود؟تفکرات پدر اقتصاد ملی را در آورده است و کارگران و کارمندان هم که بواسطه عدم آگاهی اکثرشان طرفدار پرو پا قرص آن هستند،بزرگترین قربانی این رویه هستند و تا زمانی که دولت پای خود را از این کار بیرون نکشد و قانون کار اصلاح نشود و مسئله تعیین دستمزد به مذاکره دو طرفه کارگر و کارفرما واگزار نشود، هیچ امیدی به بهبود شرایط و رفع بزرگترین مانع بهبود فضای کسب و کار وجود ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
خب راست میگن دیگه دولت مردان دغدغه کارگر رو که ندارند دم آقای علی کریمی گرم که گفت مای ما با مای اونا فرق داره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟