تولید فولاد بیش از نیاز کشور است

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی، گفت: صادرات فولاد وجود دارد اما تحریم‌ها نیز اثرگذاری خود را داشته و تولیدکنندگان به دنبال بازارهای جدید هستند، نباید راه صادرات بسته شود و به شکلی در زمینه صادرات خود تحریمی کنیم.
کد خبر: ۸۴۲۷۴۹
|
۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴ 14 October 2018
|
3138 بازدید

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص موانع موجود در مسیر صادرات فولاد در کشور، اظهار داشت: در زمانی که اختلافات زیادی بین تولیدکنندگان بالادستی، میانی، پایین دستی فولاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت، نهادهای نظارتی و بورس کالا ایجاد شده بود جلساتی را در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی برگذار کردیم.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در آن مقطع زمانی با توجه به شرایط و بر هم ریختگی نظام ارزی و مباحث مربوط به مابه التفاوت‌های نرخ تسهیل ارز به نحوی تولیدکنندگان پایین دستی اعتراض داشتند که باید تامین نیازهای داخلی در اولویت باشد، گفت: از سوی دیگر بر اساس آماری که در اختیار داریم تولید فولاد به صورت خام و محصول بیش از نیاز کشور بود و زمینه صادرات وجود داشت داشت.

امکان صادرات فولاد وجود دارد

نماینده مردم اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید فولاد کشور به میزانی است که امکان صادرات وجود دارد و نیازهای داخلی تامین می‌شود، ادامه داد: نیازهای داخلی تولید کنندگان پایین به صورت شمش، ورق نورد گرم و اسلب است و کماکان اعتقاد داریم که امکان صادرات و پوشش نیازهای داخلی وجود دارد.

رکود در پروژه‌های عمرانی و صنعتی عامل فاصله زیاد مصرف و تولید فولاد

وی با تاکید بر اینکه به دلیل رکودی که در پروژه‌های عمرانی و صنعت وجود دارد بین تولید و مصرف فولاد در کشور فاصله وجود دارد، عنوان کرد: برنامه ریزی تولید فولاد به شکلی بوده که باید متناسب با افزایش میزان مصرف تولید فولاد افزایش پیدا می‌کرده اما در حال حاضر به دلیل رکود در پروژه‌های عمرانی، صنعتی و مسکنی مصرف فولاد کاهش پیدا کرده و زمینه صادرات ایجاد شده.

انتظار دولت برای واریز ارز حاصل از صادرات فولاد به سامانه نیما منطقی است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمینه صادرات مواد خام باید احتیاط کرد و لازم است که نگاه ما زنجیره‌ای باشد، تصریح کرد: با توجه به تفاوت نرخ ارز صادرات جاذبه فوق‌العاده‌ای پیدا کرده و از سوی دیگر دولت انتظار دارد ارز حاصل از صادرات فولاد به سامانه نیما واریز شود که انتظار نابجایی نیست زیرا عموما شرکت‌های فولادی با توجه شرایط موجود در زمینه نرخ انرژی، برق، آب و سنگ آهن در کشور توانسته‌اند توسعه پیدا کنند و اکنون باید به کمک کشور بیاییند و ارز حاصل از صادرات را به سامانه نیما وارد کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید به این نکته نیز توجه داشت که شرکت‌ها نیز برخی از مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز خود را مانند تیغه‌های الکترود وارد می‌کنند و بدهی‌های ارزی نیز دارند، اضافه کرد: باید در زمینه ارز حاصل از صادرات تولید کنندگان فولاد بدهی‌های ارزی و واردات را در نظر گرفت و ارز باقی مانده به سامانه نیما واریز شود.

راه صادرات فولاد نباید بسته شود

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه صادرات فولاد وجود دارد اما تحریم‌ها نیز اثرگذاری خود را داشته و تولیدکنندگان به دنبال بازارهای جدید هستند، خاطرنشان کرد: نباید راه صادرات بسته شود و به شکلی در زمینه صادرات خود تحریمی کنیم و بازارهای هدف خود را از دست بدهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟