وزیر انرژی روسیه در دیدار با وزیر نفت ایران اعلام کرد که مسکو امیدوار است با تلاش مشترک، بازار نفت را تثبیت و تولیدکنندگان آن را به عنوان بازیگرانی مسئولیت پذیر معرفی کند که به ایجاد قوانین پایدار و قابل پیش بینی در بازار نفت اهمیت می دهند.
به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا به نقل از وزارت انرژی روسیه، بیژن نامدار زنگنه و الکساندر نوواک درباره همکاری دوجانبه بین روسیه و ایران در بخش های سوخت و انرژی، وضعیت بازار جهانی نفت و امکان تنظیم بیشتر تولید تحت موافقتنامه اوپک پلاس بحث و گفت وگو کردند.
نوواک در این دیدار اظهار داشت که روسیه و ایران در تماس دایمی هستند که به تقویت همکاری بین دو کشور در همه سطوح از روابط تجاری و اقتصادی، از جمله در بخش انرژی کمک می کند.
در ادامه این گزارش گفته شد که 'در دستور کار این نشست مسئله پاسخگویی به تقاضای رو به رشد انرژی در سراسر جهان و جلوگیری از گرم شدن بازار نفت مطرح شد.'
به گزارش ایرنا، وزیر نفت ایران در سفری از پیش اعلام نشده راهی روسیه شده است و براساس گزارش و عکس های منتشر شده از سوی وزارت انرژی روسیه عصر امروز به همراه مهدی سنایی سفیر ایران در فدراسیون روسیه با الکساندر نوواک دیدار و گفت وگو کرده است.
گفتنی است، وزیر انرژی روسیه هفته گذشته پیام های توئیتری دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را باعث سردرگمی در بازار نفت خوانده بود و اظهار داشت: اظهارات پرهیجان ترامپ بازار جهانی نفت را پرتلاطم می کند و در نتیجه آن بهای کنونی نفت به خاطر هیجان های شرکت کنندگان در آن از سطح معمولی فراتر رفته است.
وی ادامه داد: در واقع شرکت کنندگان در بازار جهانی نفت نمی دانند چگونه اقدام و آینده بازار چگونه خواهد بود؛ بهای کنونی نفت در بازار با توجه به توئیت های ترامپ به میزان زیادی افزایش یافته است.
نوواک در ادامه گفته بود که در ظاهر تصور می شود که افزایش قیمت نفت به سود روسیه است زیرا درآمدهای ما بیشتر می شود و کمپانی های نفتی روسیه سود بیشتری به دست می آورند اما اکنون مدیران برخی شرکت های روسی که در بازار جهانی فعالیت دارند، عنوان می کنند که بهتر است بهای نفت به جای افزایش باثبات باشد.
وزیر انرژی روسیه یادآور شد که بهای 65 تا 75 دلار برای هر بشکه نفت ریسک بروز بحران جدید در بازار جهانی را کاهش می دهد و مسکو نمی خواهد سود زودگذر داشته باشد چرا که پس از هر افزایشی، کاهش قیمت در راه خواهد بود.
وزیر انرژی روسیه تاکید کرد که کشورش قصد ندارد به عضویت سازمان صادرکنندگان نفت (اوپک) در آید چرا که نیازی به عضویت در این سازمان نمی بیند و معتقد است که این اقدام به مصلحت روسیه نیست.
وی تصریح کرد: پیوستن به این سازمان تعهداتی را در پی دارد، 50 سال از تاسیس اوپک می گذرد و ابزاری که برای تثبیت بازار نفت به کار گرفته می شود و اوپک با همکاری کشورهای تولید کننده نفت غیر عضو از آن استفاده می کند به اندازه کافی موثر است.
نوواک همچنین گفت که پیشنهاد برای حضور روسیه در اوپک به عنوان ناظر مطرح است و این پیشنهاد بررسی می شود اما هنوز تصمیمی گرفته نشده و در این موضوع باید تمام مسائل به دقت سنجیده شود.