در حالی که شهرداری تهران اعلام کرد دارندگان خودروهای که بدهی آنها بالغ بر یک میلیون تومان است متوقف می شوند؛ پلیس گفت در قانون چنین چیزی نیامده و ما خودروی را به این دلیل متوقف نخواهیم کرد.
به گزارش فارس، در سال ۱۳۹۶ مدیریت جدید شهرداری تهران تصمیم گرفت طرح ترافیک را تغییر دهد و طرح دیگری را جایگزین کند.
مسئولان شهری معتقد بودند که طرح قبلی منصفانه نیست و باید یک طرح جدید ایجاد شود تا همه مردم بتوانند با صرف هزینه از این محدوده استفاده کنند؛ البته در گذشته هم این امر رخ می داد.
از زمان آغاز طرح کار مشکلات زیادی ایجاد شد و حتی شورای شهریها هم به این طرح انتقادات زیادی داشتند. با تمامی مشکلات این طرح اجرایی شد و بعد از اجرا بسیاری از صنفها همانند رانندگان تاکسی و آژانسها به خاطر هزینه های زیاد دست به اعتراض در مقابل شورای شهر زدند و خوستار تغییرات در این طرح شدند.
شهرداری تهران معتقد بود که اجرای این طرح باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوا می شود و البته نظرسنجی در این باره از سوی مدیریت شهری صورت گرفت و که نشان از کاهش ترافیک داشت.
مدیران شهری هم گفتند: قصد در آمد زایی از این طرح ندارند و فقط می خواهند مردم کمتر در محدوده طرح ترافیک تردد کنند تا آلودگی کاهش یابد و همچنین تاکید کردند که پولی که از این راه به دست می آید را صرف توسعه حمل و نقل عمومی خواهند کرد.
یکی دیگر از معایب این طرح این بود که خلافیها آنلاین در سایت رویت نمیشد و مردم مطلع نبودند که چه اتفاقی رخ میدهد و بعد از مدتی خلافیهای نجومی برای آنها ارسال شد.
همچنین در حال حاضر هم هنوز از سوی شهرداری برای افرادی که طرح ترافیک دارند پیامهایی مبنی بر اینکه شما به صورت غیرقانونی وارد محدوده طرح ترافیک شدهاید ارسال میشود و هنوز هم پاسخ شفافی در این باره از سوی مسئولین شهرداری داده نشده است.
چند روز پیش شهرداری تهران اطلاعیه ای صادر کرد و برای متخلفان خط و نشان کشید و گفت:در سال جاری تردد غیرمجاز در محدودههای طرح ترافیک و زوج و فرد (روزهای مخالف پلاک) صرفا موجب جریمه راهنمایی و رانندگی نمیشود و علاوه بر آن بدهی عوارض خودرو به شهرداری را به همراه خواهد داشت.
این موضوع باعث شده که شرایط برای رعایتکنندگان قانون آسانتر و برای متخلفان سختتر شود.با وجود آنکه در 6 ماه اخیر اکثر شهروندان با ضوابط طرح جدید ترافیک آشنا شده و توانستهاند رفت و آمد خود با محدودهها با آن تطبیق دهند متأسفانه برخی هنوز تصور میکنند ورود غیرقانونی به نفع آنهاست و صرفا موجب جریمه 20 هزار تومانی خواهد شد » حال که در ضوابط جدید جریمه جدا از عوارض اخذ میشود و متخلفان باید بدهی عوارض را هم پرداخت کنند.
همچنین در این اطلاعیه آمده است: دارندگان خودروهایی که تا کنون به طور غیرمجاز در محدوده طرح ترافیک تردد داشتهاند و بدهی آنها در حال اضافه شدن است با مراجعه به سایت تهران من از میزان بدهی خود آشنا شوند.
شهرداری تهران همچنین اعلام کرد دارندگان خودروهای که بدهی آنها بالغ بر یک میلیون تومان است 10 روز مهلت دارند که بدهی را پرداخت کنند در غیر اینصورت مشخصات خودروی آنها برای اعمال قانون به پلیس راهور ارجاع میشود.
این در حالی است که عین الله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور گفت: در قوانین و مقررات مربوط به راهنمایی و رانندگی در ارتباط با عوارض خودروها چیزی قید نشده است.
جهانی گفت: این در حالی است که در ارتباط با جریمههای رانندگی اگر بالای یک میلیون باشد طبیعتا توقیف میشود.
معاون اجتماعی پلیس راهور ادامه داد: در خصوص عوارض صراحت قانونی نداریم و پلیس هیچ وسیله نقلیهای را به خاطر عوارض بالای یک میلیون تومان بوده باشد توقیف نخواهد کرد.
بر اساس این گزارش، تعدادی از افراد با شگردهای مختلف اقدام به مخدوش کردن پلاکهای خودروها کرده و وارد محدوده طرح ترافیک میشوند.
سردار مهماندار پلیس رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در این باره گفت: قطعا با متخلفان برخورد می شود و علاوه بر اعمال قانون برای خودرو، پرونده قضایی نیز برای متخلف تشکیل خواهد داد؛ چراکه مخدوش کردن پلاک صرفا یک تخلف رانندگی نیست و جرم نیز محسوب میشود و پرونده متخلفان به دادسرا ارسال خواهد شد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با تاکید بر ضرورت پرهیز از چنین اقداماتی از سوی رانندگان گفت: تغییر در ارقام پلاک خودرو، پوشاندن پلاک و موارد دیگر از جمله مصداقهای مخدوش کردن پلاک محسوب میشود و علاوه بر این که احتمال شناسایی آن توسط تجهیزات پلیس وجود دارد؛ ماموران ما نیز قطعا با چنین مواردی برخورد خواهند کرد.
مهماندار گفت: مجازات افرادی که اقدام به دستکاری پلاک خود کنند 6 ماه تا یکسال حبس است البته این علاوه بر جریمههایی است که صورت میگیرد.
برخی موتور سوارها با دریافت مبلغ ۵ تا ۱۰ هزار تومان پشت ماشین ها حرکت می کنند تا پلاک آنها توسط دوربین خوانده نشود.
محسن پورسید آقایی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران هم در این باره گفت: با توجه به افزایش دوربین ها در سطح شهر امکان این کار دیگر وجود ندارد و افرادی که تخلف کنند از دید پنهان نمی مانند.
بر اساس این گزارش، تخلف ها در محدوده طرح ترافیک به روش های مختلف انجام می شود. شهرداری باید روزانه پلامک تخلفات را ارسال کند ولی این امر با تاخیر صورت می گیرد و باعث بروز برخی مشکلات شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.