چند روز سرنوشت‌ساز و چند اقدام ضروری؛

13 آبان اتفاق جدیدی نمی‌افتد؛ اما از تجربه «برجام» هم درس بگیریم!

هرچند بنا به نظر بسیاری از مقامات کشورمان و کارشناسان آمریکا هرچه قرار بوده تا 4 نوامبر انجام دهد را پیش از آن انجام داده و اکنون تنها اثرات روانی دور دوم تحریم هاست که باقی مانده و با فرا رسیدن 13 آبان اتفاق خارق العاده ای نخواهد افتاد، بهتر است دولت علاوه بر ایجاد آرامش روانی در مردم، اقدامات ویژه ای برای رسیدن دور دوم تحریم ها در نظر داشته باشد که حتما دارد؛ بنابراین، بهتر است خیلی جدی این موضوعات را هم دنبال کند.
کد خبر: ۸۴۷۴۷۵
|
۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲ 30 October 2018
|
20788 بازدید
|

حسن روحانی و بسیاری از مقامات دولت او و همچنین فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا تأکید دارند، آمریکایی ها تاکنون هرچه قرار بوده علیه جمهوری اسلامی ایران انجام بدهند، انجام داده و قرار نیست با فرارسیدن 13 آبان ماه، (موعد اجرای تحریم های ثانویه پس از خروج آمریکا از برجام) اتفاق تازه ای بیفتد. آنها درست می گویند، چون آمریکا پس از اعلام تحریم های اولیه و ثانویه هرچه علیه کشورمان در نظر داشته اند، انجام داده اند.

به گزارش «تابناک»؛ آمریکایی ها با خروج از برجام تلاش زیادی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند تا با اعمال فشارهای مختلف بتوانند به آنچه در خصوص کشورمان ـ که همانا دستیابی به یک توافق جدید بود ـ دست پیدا کنند. هرچند آنها برای پایان دادن همکاری شرکت های طرف قرارداد با ایران دو فرجه مشخص و بازگشت تحریم ها را به دو بخش اولیه و ثانویه تقسیم کردند، از همان ابتدا فشار زیادی برای روحانی: آمریکا هرچه می خواست بکند قبل از 13 آبان انجام داده و هیچ اتفاق تازه ای نمی افتد.

13 آبان اتفاق جدیدی نمی‌افتد؛ اما از تجربه «برجام» هم درس بگیریم!

آنها بر مبنای نظریات مشاوران تندروی دولت آمریکا نهایت تلاشی که لازم بود، بر ایران وارد کردند و تقریبا دیگر هیچ کاری نیست که از سوی آمریکایی ها انجام نشده باشد، مگر تحریم چند شرکت و فرد در موعد فرا رسیدن تحریم های ثانویه؛ یعنی در سیزدهم آبان ماه؛ بنابراین، بیشتر مقامات کشورمان تأکید دارند که اتفاقا بهتر است هرچه زودتر 13 آبان فرا برسد تا اثرات روانی این مسأله نیز پایان یابد.

روحانی و ظریف: آمریکا هرچه می‌خواست بکند قبل از 13 آبان انجام داد

حسن روحانی رئیس جمهور در همین خصوص به صراحت گفته که آمریکا هرچه می خواست بکند، قبل از 13 آبان انجام داده و هیچ اتفاق تازه ای نمی افتد. «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در خصوص تحریم هایی که قرار است آمریکا از 13 آبان اعمال کند، گفت، بعید است با اعمال دور جدید تحریم‌های آمریکا اتفاق جدیدی بیفتد.

وی گفته: «بعید می‌دانیم 13 آبان که تحریم‌ها در مرحله دوم اجرایی می‌شود، اتفاق جدیدی بیفتد. معمولا آثار تحریم بیشتر روانی است تا عملی. آثار روانی تحریم‌های آمریکا از روزی که آقای ترامپ از برجام خارج شد و حتی قبل از آن که خروج را اعلام کرده بود، شروع شد، و در طول شش ماه گذشته از زمانی که ایشان سخنرانی معروفش را انجام داد تا امروز، آثارش را مشاهده کردیم. بعید می‌دانیم که 13 آبان که تحریم‌ها در مرحله دوم اجرایی می‌شود، اتفاق جدیدی بیفتد.»

واعظی: دولت تمهیداتی برای 13 آبان دارد

رئیس‌ دفتر رئیس‌جمهور نیز با بیان اینکه آمریکایی ها خیلی تلاش کردند تا با جنگ روانی اضطراب عمومی به وجود آورند به این معنا که «اگر تحریم شود چه می شود؟» گفت: مردم ایران امروز متوجه شدند اگر تحریم ها هم اعمال شود اتفاقی نمی افتد.

محمود واعظی در پاسخ به این که «صحبت آقایان روحانی و جهانگیری درباره بهتر شدن اوضاع اقتصادی کشور تا چند ماه آینده براساس تحلیل خاصی است یا صرفا با هدف امیدبخشی مطرح می شود؟» به خبرآنلاین گفت: آمریکا از همه امکانات خودش استفاده می کند تا فشار گسترده ای را بعد از ۱۳ آبان به مردم و دولت ایران بیاورد اما چنین وضعیتی نمی تواند ادامه پیدا کند.

وی افزود: ما تدبیری کردیم و هر آنچه قرار بود در ۱۳ آبان به بعد اتفاق بیفتد، تمهیداتش را فراهم کردیم. البته آمریکایی ها زودتر هم به استقبال اعمال تحریم ها رفتند، حالا شاید مثل دفعه قبل چند بانک و مؤسسه را تحریم کنند؛ اما در کل ۱۳ آبان اتفاق ویژه ای نمی افتد.

عراقچی: ساز و کار پیشنهادی اروپا قبل از 4 نوامبر اجرایی می‌شود

دیگر مقامی که در خصوص این مسأله اظهار نظر کرده، «سیدعباس عراقچی» است. معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران در سخنانی تاکید کرده که براساس مذاکرات با اروپایی‌ها، سازوکارهای تبادل بانکی و تجاری با ایران تا شروع دور دوم تحریم‌های آمریکا در ۱۳ آبان اجرایی خواهد شد.

عراقچی گفت: «زمان‌بندی ما همان چهارم نوامبر (۱۳ آبان) است. اروپایی‌ها باید تا پیش از ۴ نوامبر که دور دوم تحریم‌های نفتی و بانکی آمریکا اعلام شده، سازوکارهای پیشنهادی را برقرار کنند.» وی ادامه داد: «یا حداقل اینکه تا آن تاریخ ساختارش مشخص شده و بخشی از آن شروع به‌کار کرده باشد. اروپایی‌ها نظر ما را می‌دانند که تا ۴ نوامبر، حداقل بخشی از این سازوکارها اجرایی شود.»

معاون وزیر امورخارجه ایران با تأکید بر اینکه تحریم‌هایی که آمریکا مدعی است در چهارم نوامبر اجرایی خواهد کرد، کامل اجرا شده است، اضافه کرد: «بخش دوم تحریم‌های آمریکا در ۴ نوامبر رسما برقرار می‌شود؛ اما عملا تحریم‌های آمریکا غیررسمی زودتر از آن پیاده شده‌اند، چون همه طرف‌هایی که از ۴ نوامبر نمی‌توانند نفت بخرند، زودتر شروع به تجدیدنظر در خرید نفت ایران کرده بودند.»

از تجریه برجام درس بگیریم

هرچند بنا به نظر بسیاری از مقامات کشورمان و کارشناسان آمریکا هرچه قرار بوده تا 4 نوامبر انجام دهد را پیش از آن انجام داده و اکنون تنها اثرات روانی دور دوم تحریم هاست که باقی مانده و با فرا رسیدن 13 آبان اتفاق خارق العاده ای نخواهد افتاد، بهتر است دولت علاوه بر ایجاد آرامش روانی در مردم، اقدامات ویژه ای برای رسیدن دور دوم تحریم ها در نظر داشته باشد که حتما دارد؛ بنابراین، بهتر است خیلی جدی این موضوعات را هم دنبال کند.

هرچند مقابله به مثل به جنگ روانی دشمن که از سوی آنها برای افزایش آثار روانی و عملی تحریم ها صورت می گیرد، امری ضروری است، باید از تجربه انعقاد قرارداد اقدام جامع مشترک (برجام) درس بگیریم، چون در جریان آن موضوع انتظارات مردم بی اندازه بالا رفت اما عملا خروجی های لازم بسیار کمتر از حد انتظار ایجاد شده بود، لذا در موضوع اجرایی شدن دور دوم تحریم های آمریکا علیه کشورمان علاوه بر اینکه باید برای خنثی سازی جنگ روانی به منظور افزایش آثار تحریم ها اقدام کرد، باید مراقبت کرد که اتفاقی نظیر برجام هم رخ ندهد.

بدون شک آمریکا هر آنچه در نظر داشته، تاکنون علیه کشورمان انجام داده و دیگر اقدام خاص و قابل توجهی باقی نمانده است که آنها بخواهند با فرارسیدن 13 آبان آن را اجرایی کنند، مگر تحریم چند شرکت و فرد خاص که به نظر نمی رسد در مقابل آنچه تاکنون آنها انجام داده اند، موضوع خاصی باشد، ولی دولت باید اقدامات خاص ویژه روز 13 آبان را با یک طرح ریزی اصولی دنبال کند تا آثار تحریم ها را به حداقل ممکن برساند و آمریکایی ها را از آنچه در نظر داشته اند، ناامید و شگفت زده کند؛ هرچند پیگیری ساز و کار پیشنهادی اروپا برای کاهش تأثیر آمریکا هم موضوعی ضروری و لازم است که باید در موعد توافق شده به صورت جدی اجرا شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۳۹
انتشار یافته: ۹۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
یکی منو توجیه کنه که به ازای پشیز شدن پس اندازم دقیقا چی بدست آوردم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
جسارت نباشه. به اندازه همان پشیزی که داشتی با کارت ملی مقداری باد هوا داده خواهد شد.
فقط یادت نره . کارت ملی همراهت باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
چرا فکر میکنید اتفاقی نیفتاده یا نمی افتد ؟
داریم داغون میشیم.

ما سرپرستان خانوار با درآمد کارگری شرمنده خانواده هستیم .

درس عبرت مال خودتان.
ما نه شما دولتی های بی لیاقت را میخواهیم نه برجام را.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
تقریبا داریم برای روزهای بسیار سختی آماده میشیم که حاصل ندانم کاری های خودمان است. برجام نقاط فاحش ضعف ما را عیان ساخت.
برای سازندگی و ایستادگی دیر شده.
سه نسل را هدر دادید.
هنوز داریم درجا میزنیم.
هر چند روز یکبار خبرهای انواع فساد مالی میشنویم.
مسئولان بی کفایت در دولت ما را به پرتگاه بردند.

آیا زمانی برای درس عبرت گرفتن مانده است ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
اگه قیمت همه چی را برگردانید عقب یا تونستید لااقل کنترلش کنید اونوقت بگید هیچ اتفاقی نمیفته،من کارگر که بیچاره شدم مطمئنم اتفاقات بزرگی تو راهه البته برا ما قشر ضعیف وفلک زده...قطعا برا نجومی بگیر وسرمایه دار هم اتفاقات بزرگتری رخ میده اونم اینه که میلیاردرتر میشن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
این را هر آدم بیسوادی هم میداند که لزوما در 13 آبان قیامت نخواهد شد. در بدترین حالت دلار آزاد افزایش قیمت خواهد داشت. و این را هر آدم نادانی نیز می داند که پیامدهای 13 آبان چند ماه بعد بروز خواهند کرد.
دو سه ماه بعد قدرت خرید مردم به صفر خواهد رسید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
این حرف شما با واقعیت اقتصاد ایران نمی خواند که بر گردد به سال قبل
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
من فقط میدونم هر موقع مسولین تو این چند سال گفتن اتفاقی نمی افته برعکس اوضاع خیلی هم بدتر شده.یادمون نرفته که دلار ۴۵۰۰ را رییس جمهور قبول نداشت و به رشیدپور گفت خیال مردم راحت.اونوقت در زمان استراحت مسیولین در تعطیلات عید وضعیت دلار را دیدیم و گذشت تا امروز که ما هنوزم خیالمون از بابت دلار راحته!!!
من من
| Germany |
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
ناشناس جان ک گفتی هر بی سوادی می دوه... عزیز دل بی سواد چند ماه بعد از ابان چیه؟ از همون اول تابستون تقریبا تمام بانکهای بزرگ اعلام موضع کردن و شرکتهای بزرگ رفتن و کشورهایی که قصد کاهش خرید نفت رو داشتن اعلام کردن!..
کاملا تمام اثرات مشخصه.. الان فقط و فقط جو روانی هست که مونده! همین...
والا برای یاد اوری خدمت شما و بقیه بی سوادها.. فقط خرید نفت چین و ترکیه نزدیک 1 میلیون بشکه می مونه.. جدای از بحث هند و اروپا...
و ایران حداقل ارتباط مالی یورویی و .. رو همچنان در سطح بانکهای کوچیک خواهد داشت..

بازهم برای یاد اوری به شما.. از سال نود تا سال نود پنج میزان صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه هم رسید و ایران نه تنها تحریم امریکا ک تحریم سازمان ملل و تحریم اروپا هم بود! و حتی حساب یورویی هم ایرانیا نمی تونستن داشته باشن.... قیمت نفت هم حتی در دوره اخرش به نزدیک 40 و قیمت نفت ایران به نزدیک 30 دلار هم رسید...
اما در تمام اون سالها دلار در سه و نیم باقی موند و حتی واردان سانتافه با دلار 3.5 انجام می شد!

چرا؟ چون مردم جو زده نبودن .. الان که از دوره قبلی هم ضعیفتره.. اگه جو نباشه
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
استکبار ستیزی بسیار عالیست ولی طوری نشود که آخر سر کارمان به برجام و نرمش قهرمانانه در مقابل استکبار برسد.
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
من من جان با سواد! مردم هیجان زده نبودند یا جیب مسئولان به این اندازه گشاد نبود؟
عزیز من فشار امریکا زیادتر بشه نفت رو باید بدی زنجانی ها بفروشند. حتی هند و چین هم نفت نمی خرند. اگر هم بخرند در مقابلش کالا میدن!
این است عزتی که شما و هم کیشانتان برای مردم ایران به ارمغان آورده اید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
موقع انتخابات که می خواهند رای جمع کنند ، اب خوردن هم به تحریم وابسته است و وعده رفع تحریم می دهند تا رای جمع کنند...
حالا که برجامشون تو زرد در اومده و موعد پاسخ به
وعده هاست ، می گن تحریم کاغذ پاره است و قرار نیست ۱۳ ابان اتفاقی بیفته !!
حالا کاسب واقعی تحریم کیه ؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
تا تفکر شماها حاکمه هیچ قرارداد بین المللی که به نفع مردم باشه پا برجا نمیمونه
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
اگر دشمن ما آدم کله شقی مثل ترامپ هست و رئیس جمهور ما آدم بی عملی مثل روحانی!
از هم اکنون باید به فکر برنامه هایی نظیر نفت در برابر غذا و دارو باشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
برای کدخدادوستان ، همین که بعد از مدت ها با فابیوس و مکرون دیدار داشته باشیم ، یعنی برجام تجربه موفقی بوده..
لحظه دست دادن ظریف و کری ، قند تو دل اصلاح طلبان اب شد .. خخخ
پاسخ ها
تواب
| United States of America |
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
مسئله ی کد خدا دوستی نیست. باید به شعارهای اول انقلاب برگردیم. نه شرقی نه غربی. متاسفانه ما فقط نه غربی رو انجام دادیم و بازیچه ی چین و روسیه شده ایم.
در حالی که باید از اختلاف بین غرب و شرق بهترین استفاده را می کردیم.
امریکا هر چه شیطان و خیانتکار باشد روسیه از آن بدتر است.
راستی امریکا چند شهر ما را تسخیر کرده است؟ امریکا چند بار به خاک ایران تجاوز کرده است؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
کو کجا هست این شرقی در ایران دارد اقایی می کند و سیسات ایران رهبری می کند و اگر نداری لطفا خاموش و ادبیات دشمنان ایران
تکرار نکنید
خطاب به تواب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
اگر قرار باشد در تاریخ گذشته باشیم الان هم باید با ایتالیا و یونان و روسیه و انگلیس و همین طور عربستان به خاطر حمله به ایران قطع رابطه کرد
با شما بودم پرچم امریکا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
مرض
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
برجام برای اقایون ۲۵۰۰ گرین کارت داشته..دستاورد از این بالاتر؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
تندروهایی هستند که با وجود تجربه افتضاح برجام ، در شوق وصال ترامپ می سوزند و نسخه مذاکره می پیچند.
محمد
|
United States of America
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
یا شما خیلی ساده هستید یا بلندگوی بی فکر دولتی ناکارامدید که فکر میکند مملکت را با حرف میتوان اداره کرد؟
لازمه هر کاری برنامه است اما کفایت ان اجراست نه شعار!
امریکا قانونا تا 13 ابان کاری نکرده فقط مقدمه چینی برای اجرا کرده است و تا اینجا دلار حداقل 4 برابر و قدرت خرید مردم 25% شده است و گفتار مسولان نشون میده که انها به کاهش و تثبت کاهش قدرت خرید مردم ناشی از بی لیاقتی خود و تحرکات امریکا تن داده و ان را امری بدیهی، لازم و ضروری ميدانند.
اما حقیقت چیست؟ از 13 ابان گردش مالی به مقصد ایران که بیش از چند ده میلیون دلار باشد مسدود و کل دارایی های ایران نیز غیر قابل انتقال به داخل کشور خواهد بود، حتی ذخایر دلاری ایران
تا به امروز ایران در ازای صادرات خود وجه ان را نه تنها میگرفت بلکه به داخل کشور منتقل میکرد به این روز افتادیم، حالا تصور کنید هیچ ورودی ارز به کشور وجود نداشته باشد فقط و فقط در حد غذا و دارو، اونوقت باز هم به امید اروپایی ها خواهید بود؟
در تاریخ هزگز اروپا، چین، روسیه، هند، کره، ژاپن طرف ایران را نگرفته اند چه برسد که طرف مقابل امریکا باشد!
وقتی عراقی که بقایش در برابر داعش با ما بود نه امریکا و اروپا، براحتی تعاملات نفتی خود را منوط به اجازه امریکا کرده است، حالا اروپا و روسبه، چین و غیره منتظر اغاز بازی امریکا هستند تا ورقهای خود را رو کنند و اینبار برای ایران بسیار خطرناک خواهد بود.
سازمانهای بین المللی در صورت لزوم کر، کور، کودن و ... هستند اینقدر ساده لوحی کافیست.
در این فاصله تمامی ذخایر ارزی کشور باید به داخل منتقل میشد و ذخایر طلا افزایش پیدا میکرد تا حداقل بتوان چند ماهی در برابر تهاجمات امریکادمقابله کرد،
یکی از دلایل عدم موفقیت دولت، دروغگویی و ساده لوحی دولت است که اعتماد مردم را در همراهی از دست داده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
امید امریکا ، اصلاح طلبان و‌رسانه های زنجیره ایشون هست تا از نظر روانی تحریم را اثر گذار کنند با بن بست نمایی از کشور و راه حل مذاکره..
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟