انتخاب سومین شهردار به سومین روش؛

وقتی شورای شهر تهران بر آزمون و خطا اصرار دارد!

درست مثل اینکه فرصتی یک روزه برای فکر کردن به اعضای شورا در خصوص گزینه‌ها داده شده باشد تا بعد از آن رأی گیری شده و شهردار انتخاب شود. این در حالی است که می‌شود در همان روز یکشنبه انتخاب شهردار را نهایی یا به کل همه چیز را به روز سه شنبه موکول کرد، نه اینکه مدام با رأی گیری از شمار نفرات کاست تا یکی بماند و شهردار شود!
کد خبر: ۸۴۹۷۴۹
|
۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۴ 10 November 2018
|
8698 بازدید
|
تخریب سازه‌های عمرانی، حاصل امضاء فروشی مهندسین خاکستری است/ واگذاری پروژه‌های عمرانی به سرمایه داران، نتیجه‌ای جز تحویل پروژه ضعیف و نا ایمن ندارد ندارد
شورای شهر تهران که پیشتر دو شیوه متفاوت را برای انتخاب شهردار تهران به کار بسته بود، حالا از شیوه جدیدی برای انتخاب سومین شهردار رونمایی کرده است!

به گزارش «تابناک»، به فاصله یک سال و اندی از آغاز به کار شورای پنجم، نمایندگان مردم تهران در شورای شهر، بار دیگر به تکراری‌ترین کار مهم دوران خدمت خود مشغول شده‌اند؛ «انتخاب شهردار»؛ کاری که پیش از این دو بار انجامش داده‌اند.

رویدادی که هرچند تکراری است، شواهد حکایت از ابتکار شورای شهر برای رقم زدنش دارد، به گونه‌ای که می‌شود از متفاوت بودن شیوه انتخاب سومین شهردار شورای پنجم با دو بار قبلی سخن به میان آورد و به تفاوت‌های اعمال شده دقت کرد.

سیر تطوری که می‌تواند حکایت از تغییر نگاه شورانشینان به انتخاب شهردار داشته باشد، اما به جهاتی قابل توجه و حتی نگران کننده است، از این رو که می‌بینیم نشانه‌های درس گرفتن از گذشته در انتخاب شهردار آتی تهران به چشم نمی‌خورد و ممکن است انتخاب سومین شهردار، آخرین انتخاب شهردار در شورای پنجم نباشد.

انتخاب‌هایی که نخستین‌شان پیش از آغاز به کار شورای پنجم کلید خورد. به این صورت که منتخبان انتخابات شورا با برگزاری جلساتی غیررسمی، گرد هم آمده و با شیوه رأی گیری، نسبت به انتخاب شهردار تهران اقدام کردند. به این صورت که هر عضو از ۲۱ عضو شورا اجازه داشت نام ۳ تن را روی برگه‌ای بنویسد و در نهایت ۲۳ اسمی که بیشتر از همه نوشته شده بودند، گزینه شهرداری تهران شدند.

با این یادآوری که در ادامه مسیر، هفت تن از میان ۲۳ تن با رأی گیری مشخص شده و اجازه یافتند تا برنامه هایشان برای اداره شهر و شهرداری را به شورا تسلیم نمایند تا در نهایت دو تن از ایشان با رأی شورای غیررسمی به فینال راه بیابند و انتخاب نهایی در روز افتتاح شورای پنجم با رأی گیری میان دو گزینه نهایی، صورت پذیرد و شهردار مشخص شود.

البته این شیوه نامه به گونه دیگری اجرا شد چراکه رقیب محمدعلی نجفی از رقابت کنار کشید تا نجفی با ۲۱ رأی موافق از ۲۱ رأی واصله، شهردار تهران شود. شهرداری که آغاز به کارش در نخستین روز‌های شهریورماه ۹۶ بود و استعفایش در اسفندماه به شورا تسلیم شد؛ استعفایی که ابتدا با قوت و قدرت با آن مقابله ولی سرانجام در فروردین ماه ۹۷ مورد پذیرفته شد.

شرایطی که اعضای شورای شهر را مجاب کرد این بار برای انتخاب شهردار راه دیگری در پیش بگیرند. به این صورت که با جمع آوری اسامی پیشنهادی اعضا، نفرات منتخب را شناسایی کرده و برای بررسی برنامه‌هایشان، ایشان را راهی کمیسیون‌های تخصصی شورا نمایند، اما پیش از آن تضمین دهند گزینه‌هایی که معرفی می‌کنند، جا نخواهند زد و کناره‌گیری نخواهند کرد.

تغییر بعدی در انتخاب دومین شهردار در شورای پنجم آن بود که گزینه‌های نهایی می‌بایست راهی کمیسیون‌های تخصصی شورا شده و در آنجا از برنامه هایشان دفاع کنند. دلیل اعمال این تغییر نیز آن بود که در انتخاب قبلی، اگرچه همه گزینه‌ها موظف به ارائه برنامه بودند، یکی یک مجلد برنامه ارائه داده بود و دیگری چند صفحه کاغذ. برنامه‌هایی که به باور کارشناسان، بسیاری شان شکل برنامه داشتند و عملا برنامه نبودند.

به عبارت بهتر، اعضای شورا ترجیح دادند به جای دریافت برنامه و اسیر کردن گزینه‌های شهرداری و خودشان با مفاهیم کلان و گاه متفاوت با واقعیت، کمی عملیاتی‌تر فکر کرده و دریابند کدام گزینه تعامل و قرابت فکری بیشتری با ایشان خواهد داشت و راحت‌تر می‌شود با وی کار کرد. گزینه‌هایی که هشت تا شده بودند، اما با کناره گیری وزیر جهادکشاورزی و دو گزینه دیگر ـ بر خلاف تعهد اولیه اعضا به جانزدن گزینه‌هایی که معرفی می‌کنند! ـ عملا ۵ تایشان به جلسه رأی گیری در شورا رسیدند تا در نهایت دوتایشان که رأی بالاتری آوردند، گزینه نهایی شوند و به کمیسیون‌ها بروند.

دو نفری که از میانشان «افشانی» رأی بالاتری آورد و شهردار تهران شد تا همه چیز پایان یافته به نظر برسد، در حالی که اصلاحیه قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان از راه رسید و افشانی را مجاب به رفتن کرد. اتفاقی که البته هنوز رخ نداده و شهردار بازنشسته ترجیح داده که تا آخرین روز مهلت قانونی بر سر کار خود حضور بیابد.

مقدمه‌ای برای بازطراحی شیوه انتخاب شهردار بعدی در شورای شهر تهران که در نسخه جدیدش، ابتدا ۳۰ تن گزینه شهرداری تهران معرفی شدند و بعد با یک مرحله رأی گیری، شمارشان به پنج تن تقلیل یافت، اما آن گونه که محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران می‌گوید، هر آن ممکن است بر شمارشان افزوده شود!

او در این باره می‌گوید: «یکسری از گزینه‌ها در لیست ۵ نفره رأی نیاوردند و امکان دارد در آینده اسمشان در لیست بیاید. بر اساس رأی اعضای شورا، آقایان رسول کشت‌پور با ۱۴ رای، عباس آخوندی ۱۱ رأی، پیروز حناچی ۱۰ رأی، غلامرضا انصاری ۱۰ رأی و کامل تقوی‌نژاد با ۱۰ رأی به عنوان ۵ گزینه شهرداری تهران انتخاب شدند که در نهایت این افراد با حضور در جمع اعضا برنامه‌های خود را ارائه و در نهایت ۲ تن و سرانجام یکی برای شهرداری تهران انتخاب می‌شود.»

جز سخن تأمل برانگیز رئیس شورا در خصوص احتمال اضافه شدن گزینه‌های دیگر به گزینه‌های نهایی، نکته قابل تأمل در این نوبت انتخاب شهردار این است که ظاهرا خبری از حضور گزینه‌ها در کمیسیون‌های شورا نیست، بلکه در یکشنبه ۲۰ آبان، ۵ گزینه در دو نوبت صبح و عصر در صحن شورا حضور خواهند یافت و برنامه هایشان را ارائه خواهند داد و بعد در روز سه شنبه ۲۲ آبان، بار دیگر به شورا می‌روند تا یک بار دیگر رأی گیری شده و یکی شان شهردار تهران شود.

درست مثل اینکه فرصتی یک روزه برای فکر کردن به اعضای شورا در خصوص گزینه‌ها داده شده باشد تا بعد از آن رأی گیری شده و شهردار انتخاب شود. این در حالی است که می‌شود در همان روز یکشنبه انتخاب شهردار را نهایی یا به کل همه چیز را به روز سه شنبه موکول کرد نه اینکه یک بار از ۵ نفر به دو نفر و بعد از دو نفر به یک نفر برسند!

این در حالی است که شنیده‌ها حکایت از آن دارد که در میان ۵ گزینه نهایی شورای شهر تهران برای شهردار شدن، برخی گزینه‌ها به دلایلی واجد شرایط نیستند و انتخابشان می‌تواند همه چیز را بر هم بزند و سیر باطل باشد. گزینه‌هایی که شائبه‌هایی در خصوص بازنشسته بودن یا پرونده داشتن یا وجود نکات تامل برانگیز دیگر در کارنامه شان، این سوال را به وجود می‌آورد که آیا بهتر نبود اعضای شورا به جای تغییر در ظاهر برنامه انتخاب شهردار، ساز و کاری برای اطمینان از بازنشسته بودن یا نبودن گزینه‌ها بیابند؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۰
سبوس برنج شمال
|
United States of America
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
تو شهرداری تهران چه خبره؟






کجایند مردان بی ادعا؟










یعنی تو این یه سال اخیر نتونستید کسی رو مثل قالیباف پیدا کنید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
مثل قالیباف دیگه نمیاد. با همه حرفهایی که پشتش میزنند کاش الان رئیس جمهور بود. فقط دعا کنیم آخوندی نیاد شهردار بشه که تهران کن فیکون میشه. نمیدونم تو چند سال وزارت چه کار کرد که میخوان شهردارش هم بکنن. وای بر ما
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
وسط دعوا نرخ تعيين نكنيد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
بدهي هائي كه قاليباف روي دست شهرداري تهران گذاشت و نيروهاي غير ضروري و غير نياز انبوهي كه وارد شهرداري تهران كرد تا سالها عواقبش و مشكلاتش نصيب مردم تهران و شهرداريش ميشود . مردم متاسفانه ظاهر قضيه ميبينند. از پس پرده هزينه ها و لخرجي هاي قاليباف خبر ندارند و خبردارنخواهند شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آخوندی اگر کارامد بود در وزارت نشان می داد این میز لعنتی چیه که افرادی مثل آخوندی ول کن اش نیستند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
وقتي بجاي خدمت كردن بدون حاشيه مثل قاليباف به سياسي كاري ميپردازن مثل اصلاح طلبها بهتر از اين نميشه خو
خيلي خوبه
مردم تهران بازم تَكرار كنيد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
عجله نکنید دو سال آینده 3 تا شهردار دیگه هم میتونید انتخاب کنید حداقل آمار اشتغال موقت را بالا می برید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
اگر ساختار بر اساس قوانین درست ونظارتی مطابق توان اقتصادی موجود در نظر گرفته شود تا رشوه برای رسیدن به هدف برای دادن پول کمتر از بین رود شهردار چه خوب وچه بد نمیتواند سیستم را در هم شکند
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
یک آدم دلسوز در بین مسئولین ندیدم هر کی هست فقط به فکر منافع خودش هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
اخوندی اینجا چی کار میکنه ؟ چرا مسئولین هیچ وقت برکنار نمیشن . اگه خوب بود تو همون وزارت نگهش می داشتند . ایشون چه گلی به سر ملت زده که باید بیاد شهردار شه .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
درود برا شماي دور انديش و آگاه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
کو گوش شنوا آخوندی باید محاکمه شه
آفرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
شنیدید تازگیها چی گفته ! گفته قرار نیست دولت خونه بسازه ! در تمام کشورهای پیشرفته اروپایی شهرداری خانه های ارزان قیمت با کمک دولت می سازه و اجاره به افراد تحت پوشش بیمه های اجتماعی میده یعنی اینکه مثلا کسی که از بیمه های اجتماعی تامین مالی میشه مثلا با داشتن دو تا بچه 2500 پوند مستمری داره یک خونه از طرف شهرداری بهش دادن چون خونه نداره از اون مستمری شهرداری پول اجاره اش را برمی داره که به نسبت اجاره ازاد خیلی کمتر هم هستش ! برخی هم اجاره به شرط تملیک هستش مثلا یارو 10 سال اجاره کرده بعد وضعیتش فرق میکنه بچه اش میره سرکار تقاضای خرید خانه را می داده تمام اجاره هایی که تازه اونم از محل بیمه های اجتماعی بوده حساب میشه از قیمت خونه کم میشه ! ولی بعد فروش دیگه همه چی پای خود شخصه ! اونوقت اقای اخوندی میگه من افتخار می کنم که یک خونه نساختم ! چطور جرات می کنند اینطور حرفها را بزنند ! یک کم هم نگاه کنید به قدرت مطبوعات تو امریکا ببینید چطور جلو ترامپ می ایستند و حرفشان را می زنند !
محسن
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
به نظرم روش خیلی خوبیه. ما در دبیرستان هم به همین روش مبصر کلاس را تعیین می کردیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
شورای شهر به جز هزینه سنگینی روی هزینه های دیگر اضافه کند چیز دیگری برای مردم نداشته و ندارد، عملکرد شورای شهر نشان داده فقط با رای خودشان به دنبال منافع شخصی خودشان هستند . پس وجود چنین نهادی بی ثمر وبدون هیچگونه خروجی برای مردم ضروری نیست لطفا شورای شهر را بخاطر کم شدن هزینه های زائد منحل کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
فلسفه تشکیل شورای شهر نظارت مردمی بر شهرداری ها بوده، اما یکی باید روی خود شورای شهر نظارت کنه، با اینهمه دسته گلی که در کشور به آب دادن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
شوراها جز هزینه تراشی برای مردم و کشور و ابطال وقت و بده بستان و نفع شخصی اعضاء و... فایده دیگری ندارند بهتر آن است که منحل شوند.
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
تابناک جان ***کاشکی یه گزارش کارشناسی از سود وزیان عملکرد شوراهای شهر تهیه کنی باورکن شورای شهر به جز هزینه دستاوردی نداشته .......به نظر من باید شورای شهر درهمه نقاط ایران منحل بشه وشهردار هم توسط استاندار تعیین بشه
ناشناس
|
Romania
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
آقای اعطا رو میشناسم. از همینجا به ایشان سلام میکنم. و عرض میکنم که تا دیر نشده برای ثبات مدیریتی در شهرداری تهران اقدام کنیم. 2 -3 سال دیگه که مجددا انتخابات شورای شهر خواهد بود عملکرد امروز شما ملاک و معیار است و نه توصیه رئیس اصلاح طلبان
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟