ایالات متحده از روز دوشنبه دور تازهای از تحریمهای گسترده شامل تحریمهای نفتی را علیه ایران به اجرا گذاشت. آمریکا هدف اصلی تحریمها را مقابله با «دخالت تهران در مناقشات خاورمیانه» خوانده است و از همه کشورها و شرکت ها خواسته است این تحریم ها را اجرا کنند.
به گزارش «تابناک»؛ در همین راستا، بسیاری از ناظران بر این باورند شکست جمهوری خواهان در برابر دموکرات در انتخابات میان دوره ای آمریکا ـ که روز سه شنبه برگزار شد ـ می تواند موضع دولت ترامپ در برابر ایران را تضعیف کند.
ناظران برآنند از این پس دموکرات ها با توجه به در اختیار داشتن کنگره قادرند با اعمال فشار، ترامپ را وادار به عقب نشینی از مواضع ضد ایرانی خود کنند.
با این حال، عده ای دیگر بر این باورند که نتیجه انتخابات آمریکا و شکست جمهوری خواهان ممکن است ترامپ را وادار کند که تمرکز خود را بر سیاست خارجی و به ویژه موضوع ایران قرار دهد.
در همین زمینه، وبگاه خبری ـ تحلیلی «آسیا تایمز» مدعی شد، شکست جمهوری خواهان در انتخابات کنگره می تواند به ضرر ایران باشد.
در ادامه این مطلب آمده است: اگر تاریخ را راهنمای خود قرار دهیم، شکست جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان ممکن است سلامت جمهوری اسلامی را در معرض خطر قرار دهد. همه چیز در نظر گرفته شده است.
حسین عبدالحسین، نویسنده این مطلب در ادامه نوشت: برای ایران بهتر می بود اگر جمهوری خواهان کنترل هر دو، یعنی مجلس نمایندگان و سنا را حفظ می کردند.
به همین ترتیب بود که ترامپ با استفاده از اکثریت کنگره تلاش کرد، لایحه مراقبت مقرون به صرفه یا اوباماکر را ـ که میراث اوباما بود ـ لغو کند. این در حالی است که اوباما در دورانی که اکثریت در اختیار کنگره بود این قانون را به تصویب رساند.
بعدِ از دست دادن مجلس نمایندگان، اوباما سیاست خود در امور خارجی را تغییر داد. از آنجایی که اکثریت کنگره با اکثریت جمهوری خواه بر برنامه های داخلی اوباما تمرکز کردند، او شروع به تمرکز بیشتر بر جنگ های سوریه، عراق و لیبی و همچنین برنامه بلند پروازانه برای احیای روابط ایالات متحده با ایران کرد. شکست دموکرات ها در مجلس سنا در سال 2014، منجر به تمرکز بیشتر اوباما بر سیاست خارجی و در نهایت معامله هسته ای با ایران شد.
همانند اوباما، شکست جمهوری خواهان در انتخابات اخیر می تواند منجر به تمرکز بیشتر ترامپ بر سیاست خارجی و به ویژه مسئله ایران شود. بازگشت تحریم ها در روز دوشنبه می تواند سرآغاز نقطه تمرکز جدید ترامپ باشد.
ایران می داند که ترامپ دوست او نخواهد بود و به همین دلیل در انتظار خروج ترامپ از کاخ سفید و انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکاست. درواقع استراتژی ایران، صبر کردن تا به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری ترامپ است.
نتيجه بسيار بهتر براي ايران این بود که جمهوري خواهان، هر دو مجلس سنا و نمایندگان را تا سال 2020 حفظ می کردند که باعث تمرکز ترامپ بر مسائل داخلي مي شد و فرصت انتخاب دوباره او نیز تضعيف مي شد. بر خلاف آنچه تهران و دوستانش در واشنگتن فکر می کنند، شاید شکست جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان با منافع تهران همسو نباشد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.