کمتر از چهار سال دیگر (2022) قرار است کشور کوچک ولی ثروتمند قطر، میزبان بزرگترین رویداد فوتبالی جهان باشد. با این حال، کوچک بودن این کشور احتمالا منجر پدید آمدن مشکلات عدیده ای خواهد شد؛ به همین دلیل، گمانه زنی های زیادی در مورد احتمال مشارکت ایران در میزبانی این بازی ها در رسانه های معتبر جهانی مطرح شده است.
به گزارش «تابناک»؛ ایران به تازگی به دوحه پیشنهاد داده است از تیم های شرکت کننده در جام جهانی آینده ـ که چهار سال دیگر به میزبانی کشور کوچک قطر برگزار می شود ـ میزبانی کند.
در همین زمینه، «حسن التاوادی»، رئیس کمیته سازماندهی جام جهانی 2022 قطر در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فرانسه در خصوص مشارکت ایران در میزبانی جام جهانی 2022 اظهار داشت: این موضوع بخشی از برنامه اجرایی است، اما لزوم هماهنگی با فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) امری بدیهی است.
التاوادی در ادامه اظهار داشت: قطر پیشنهادهای فراوانی از بسیاری کشورها برای میزبانی از تیم ها در زمان برگزاری جام جهانی که از 21 نوامبر 2022 آغاز می شود، دریافت کرده است.
وی افزود: اما هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و همچنان در دست بررسی است.
التاوادی اعلام کرد، او امیدوار است همسایههای قطر اجازه دهند، شهروندانشان در طول جام جهانی از این کشور دیدن کنند.
او همچنین در پایان اعلام کرد: برنامههای قطر برای میزبانی جام جهانی یک تورنمنت ۳۲ کشوری است، حال آنکه جیانی اینفانتنیو، رئیس فیفا نیز پیشتر اعلام کرده بود که افزایش تعداد تیمهای جام جهانی ۲۰۲۲ به ۴۸ تیم اقدامی سخت است.
این اظهارات التاوادی در بسیاری از رسانه های جهان و به ویژه رسانه های عربی و اسرائیلی بازتاب گسترده ای داشت؛ واکنش هایی که بیشتر در راستای جلوگیری از میزبانی ایران در جام جهانی 2022 در جریان است.
در همین راستا، وبسایت رادیو فردا نوشته است: پذیرش درخواست ایران برای میزبانی، موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا در شرایطی که واشنگتن به دنبال انزوای ایران است را تقویت خواهد کرد.
از سوی دیگر، اعطای بخشی از میزبانی به ایران می تواند بحران در میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و به ویژه بحران میان عربستان و امارات با قطر را تشدید کند.
گفتنی است، از سال ۲۰۱۷ عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر، قطر را تحریم و این کشور را به روابط نزدیک با ایران و حمایت از گروههای اسلامی افراطی متهم کردهاند. قطر اتهامات را رد کرده و همسایگانش را به تلاش برای تغییر رژیم متهم کرده است.
در همین زمینه، چند رسانه میزبانی ایران در جام جهانی پیش روی را گام بلندی برای پیشرفت و توسعه ورزش کشورمان خوانده و معتقدند کسب میزبانی برخی بازی های جام جهانی برای مقامات بلندپایه ایران با وجود تحریم های آمریکا، دستاورد بزرگی محسوب می شود. البته آنها انتخاب ایران به عنوان کشور دوم را از سوی قطری ها بی ارتباط با مناقشات این کشور با همسایگان عربی خود نمی دانند.
تکمیل و بهره برداری از استادیوم هایی چون امام رضا، نقش جهان و فولاد آرنا در کنار بازسازی ورزشگاه آزادی می تواند به تحقق رویای شیرین میزبانی جام جهانی رنگ و بوی جدی تری بخشد.
به نظر می رسد، غیر از وجود برخی مسائل داخلی، موانع خارجی عمده ای به ویژه از سوی آمریکا و عربستان و امارات برای سهیم شدن ایران در میزبانی جام جهانی 2022 قطر وجود دارد که در صورتی که کشور قطر بتواند بر آن ها فائق آید، میزبانی ایران در این رویداد بزرگ دور از انتظار نخواهد بود.