آخرین آمار ایدز در ایران و جهان

کد خبر: ۸۵۳۰۱۳
|
۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲ 19 November 2018
|
3970 بازدید

دبیر علمی کنگره بین المللی ایدز با بیان اینکه اﭘﯿﺪﻣﯿﻮﻟﻮژی بیماری ایدز طی سال های اخیر از روش ابتلا از طریق اعتیاد تزریقی و سرنگ مشترک به راه انتقال جنسی تغییر یافته است، گفت: آمار مبتلایان به ایدز در ایران بیش از ۶۶ هزار نفر تخمین زده می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود مردانی با اشاره به برگزاری سومین گردهمایی بین المللی و هفتمین سمینار سراسری ایدز از سوی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری از ۳۰ آبان تا ۲ آذراظهارکرد: کنگره بین‌المللی ایدز طی ۱۶ سال گذشته هر دو سال یکبار توسط مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری و با همکاری مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت و کلیه مراکز تحقیقاتی مرتبط دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز آموزشی برگزار می شود.

آخرین آمار ابتلا به ایدز در دنیا

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به آخرین آمار مرتبط با HIV ایدز در دنیا گفت: در این رابطه هم خبرهای خوب و هم اخبار بد وجود دارد. اخبار خوب اینکه از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ موارد جدید ابتلا به HIV خوشبختانه ۳۴ درصد کم شده و در همین بازه زمانی مرگ و میر ناشی از ایدز ۳۸ درصد کاهش یافته است.

نجات ۱۱.۴ میلیون نفر از ایدز

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ حدود ۱۱.۴ میلیون نفر به علت شروع به‌هنگام درمان ضد ویروسی ایدز از مرگ نجات یافته‌اند.

مردانی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، کانادا و برخی از کشورهای اسکاندیناوی میزان بروز موارد جدید ایدز به صفر رسیده است، گفت: این کشورها به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند که دیگر مشکلی به نام HIV ندارند.

کاهش سن ابتلا در خاورمیانه

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اخبار بد ایدز در دنیا اظهار کرد: موارد بروزHIV در برخی کشورها به‌خصوص کشورهای آسیای میانه مانند آذربایجان، گرجستان و کشورهای خاورمیانه مانند ایران، عربستان، امارات و حوزه خلیج فارس متاسفانه رو به افزایش است همچنین سن ابتلا به HIV در خاورمیانه پایین آمده است و دخترها بیشتر گرفتار این بیماری می شوند.

آمار ابتلا در زنان و مردان در ایران برابر است

وی با بیان اینکه آمار ابتلا به HIV در بین زنان و مردان در ایران تقریبا برابر است، اظهارکرد: این وضعیت در حالی به وجود آمده است که در حدود ۲۰ سال پیش این آمار در مردان ۹۰ درصد و در زنان ۱۰ درصد بوده است.

حدود ۳۷ میلیون نفر در دنیا با ایدز زندگی می کنند

مردانی با اشاره به سایر آمار مربوط به HIV و ایدز گفت: تا الان حدود ۳۶.۹ میلیون نفر در دنیا با HIV زندگی می‌کنند و ۱.۸ میلیون نفر تنها در سال ۲۰۱۷ به بیماری ایدز مبتلا شده‌اند.

به گفته وی، متاسفانه این بیماری از شروع اپیدمی تا امروز ۳۵ میلیون نفر را به کام مرگ کشانده است،اظهارکرد: آمار مرگ و میر این بیماری در سال ۲۰۱۷ حدود ۹۴۰ هزار نفر بوده است.

وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه ۵۹ درصد بالغین و ۵۲ درصد کودکان دارای HIV توانسته‌اند به داروی ضد ایدز دسترسی داشته باشند و در حال درمان هستند درحالی‌که سال‌ها قبل این رقم بسیار پایین بود.

مردانی در ادامه با بیان اینکه کنگره بین‌المللی ایدز با حضور محققان و اساتید سرشناس حوزه ایدز از کشورهای مختلف برگزار می‌شود، اظهارکرد: هدف از برگزاری این کنگره ارتقای آگاهی پزشکان، پرستاران و دست اندرکاران روانپزشکی از آخرین یافته‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی بیماری ایدز در ایران و جهان است.

تغییر اپیدمیولوژی بیماری ایدز در ایران

وی با اشاره به تغییراﭘﯿﺪﻣﯿﻮﻟﻮژی بیماری ایدز طی سال‌های اخیر اظهار کرد: شیوع و ابتلا به بیماری ایدز از طریق استفاده از سرنگ‌های مشترک به فرم انتقال مقاربتی تغییر پیدا کرده است که این تغییر ناخواسته جوانان و نوجوانان را تحت الشعاع قرار می‌دهد به گونه‌ای که در حال حاضر عمده بیماران اخیرا مبتلا شده‌ در ایران از راه مقاربت جنسی دچار این بیماری شده‌اند.

توجه ویژه به بیماریهای مقاربتی در کنگره امسال

مردانی با بیان اینکه در کنگره امسال توجه خاصی به بیماری‌های مقاربتی به عنوان سرمنشاء بروز بیماری ایدز، راه‌های مقابله، تشخیص سریع و درمان زودهنگام صورت گرفته است، اظهار کرد: یک بخش ویژه کنگره به مبحث «زگیل های تناسلی» به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی اختصاص دارد این در حالیست که آمار این بیماری در ایران نیز به شدت در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است.

وی بیماری تناسلی HPV را از دیگر موضوعات این کنگره ذکر کرد و گفت: آخرین یافته‌های علمی، باورهای غلط و احتیاط در برخورد با این بیماری به عنوان بخشی از کنگره مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.

یک سوم افراد مبتلا از بیماری خود اطلاع ندارند

مردانی همچنین با اشاره به آمار و شرایط بیماری ایدز با بیان اینکه در ایران بالاتر از ۳۴ هزار نفر مبتلا به ایدز ثبت شده است،اظهارکرد: از این تعداد ۱۶ یا ۱۷ هزار نفر از مبتلایان تحت درمان مداوم قرار دارند ولی سایرین درمانی انجام نداده‌اند و یا تحت مراقبت مراکز مشاوره بیماری های رفتاری قرار ندارند.

وی افزود: متاسفانه تخمین زده می شود بالای ۶۶ هزار مورد ابتلا به بیماری ایدز در کشور داشته باشیم که از این تعداد بیش از یک سوم افراد از بیماری خود اطلاعی ندارند یا اگر دارند آن را کتمان می کنند که این مساله از نظر بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه همین افراد با انجام مقاربت‌های جنسی با سایرین باعث انتقال بیماری می‌شوند.

اهمیت و ضرورت انجام اقدامات آموزشی و پیشگیرانه در کشور

این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت و ضرورت شناسایی هرچه سریع‌تر این دسته از مبتلایان گفت: شناسایی این افراد و اقدام برای درمان آنان از مطالب و موضوعات با اهمیت این دوره از سمینار بین‌المللی ایدز است.

مردانی با اشاره به ضرورت و اهمیت برنامه‌ریزی و اقدامات آموزشی در این رابطه تاکید کرد: اگر به سرعت اقدامات آموزشی و پیشگیرانه را آغاز نکنیم وضعیت بدتر خواهد شد.

دبیر علمی کنگره بین المللی ایدز در خاتمه اظهارکرد: این کنگره بین‌المللی برای پزشکان و پرستاران دارای امتیاز بازآموزی است و طی آن آخرین یافته‌های علمی در این زمینه در اختیار پزشکان و پرستاران قرار می گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟