رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در موضوع پذیرش دانشجویان پزشکی ۹ واحد تخلف کردند و حدود ۴ هزار دانشجو در رشتههای پزشکی ثبتنام کردند که با توجه به رشته، حقشان ثبتنام نبود.
به گزارش مهر، محمدمهدی طهرانچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، به آخرین وضعیت دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته ثبتنام دانشگاه آزاد با دو تا سه مرحلهای کردن تکمیل ظرفیت پُر میشد، اما امسال شورای عالی سنجش و پذیرش اعلام کرد که تکمیل ظرفیت نداریم و به تبع آن دانشگاه آزاد اسلامی باید در یک مرحله ظرفیتش را پر میکرد که در مرحله اول ۳۰ درصد ظرفیت پر شد و برای مرحله دوم به صورت ذخیره در سه مرحله اعلام ظرفیت کرد.
وی ادامه داد: در مرحله اول ۱۸ هزار نفر پذیرش شدند که از این تعداد تنها ۴ هزار نفر ثبتنام کردند، در مرحله دوم اتفاقی که افتاد ۶۲ هزار نفر در کل معرفی شدند که ۲۴ هزار نفر اعلام کردند تمایل دارند در دانشگاه آزاد ادامه تحصیل دهند.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: بعضی از واحدها به بخشنامه دانشگاه که ضعفهایی هم داشت عمل نکردند و خطایی انجام دادند و بیش از ظرفیت ثبتنام کرده و ما را با یک مشکل جدی مواجه کردند. در نتیجه توقعی به وجود آمد که امکان برآورده کردن اش نبود.
۹ واحد در پذیرش دانشجویان پزشکی خطا کردند
طهرانچی افزود: در کنکور مسئله تراز دانشجو بسیار اهمیت دارد. اما ۹ واحد خطا کردند و حدود ۴ هزار نفر دانشجو در رشتههای پزشکی ثبتنام کردند که با توجه به رشته، حقشان ثبتنام نبود.
وی افزود: دانشگاه آزاد نیز پذیرفته شدگان را در مراحل مختلفی پایش کرد و نهایتاً به ۵۹۹ نفر رسیدیم که بهنوعی ثبتنامشده بودند اما امکان ادامه تحصیل در رشته و واحد ثبت نامی را نداشتند.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: این تعداد امکان قبولی ندارند و خودشان اصرار دارند با نمرات پایینتر در رشته پزشکی یا دندانپزشکی و پرستاری پذیرش شوند که امکانش وجود ندارد. البته با مدیرانی که در دانشگاه آزاد خطا کردند و این توقع را بهوجود آوردند، برخوردهای انضباطی میشود و هیأتها مربوطه به تخلفات این افراد رسیدگی خواهند کرد.
معرفی مجرمان به قوه قضائیه
وی خاطرنشان کرد: در مرحله اول برخی از مدیران را عزل کردیم و در مرحله دوم یکی دو نفر از مدیران که احساس کردیم ممکن است مرتکب جرمی شده باشند را به قوه قضائیه معرفی و از آنان شکایت کردیم که آنهم مسئلهاش پیگیری شد.
رئیس دانشگاه آزاد در رابطه با برخی از دانشجویان که به امید رشتههای پزشکی، رشتههایی که در آنها پذیرفته شدهاند را رها کردهاند، گفت: ما در تمام این مسیر دنبال این بودیم که عدالت خدشهدار نشود؛ همه این دانشجویان میتوانند به دانشگاه خودشان برگردند و انصرافی تلقی نشوند.
طهرانچی خاطرنشان کرد: با سازمان نظاموظیفه هم مذاکراتی انجام شده که این ثبتنام در دانشگاه آزاد بهعنوان انصراف تلقی نشود و حتی این داوطلبان از لحاظ سازمان سنجش نیز بهعنوان دانشجو شناخته نمیشوند که سال آینده مشکلی برای ثبتنام در کنکور داشته باشند.
به صراحت از سوی دانشگاه آزاد عذرخواهی میکنم
وی افزود: من در همین جا از دانشجویانی که این توقع برایشان ایجاد شد، با وجود اینکه تازه رئیس شدهام ولی به صراحت از سوی دانشگاه آزاد عذرخواهی میکنم و امیدوارم چنین خطایی هیچ وقت تکرار نشود.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد با چارچوب هدفمند میتواند برای حل معضلات کشور تاثیرگذار باشد، افزود: حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار پایاننامه کارشناسیارشد و ۱۰ هزار رساله دکتری در دانشگاه آزاد دفاع شده و این دانشگاه با چنین نظام متمرکزی میتواند بهعنوان یک سازمان پژوهشی با ۷۰ هزار پژوهش روی چند موضوع خاص ورود کند
۴۰ چالش ملی را احصاء کردهایم
رئیس دانشگاه آزاد افزود: ۴۰ چالش ملی را احصاء کردهایم و نظام این موضوعات را مشخص میکنیم که تاکنون ۸ مورد آن مشخصشده است. ما دانشگاه را به سازمان حل مسئله تبدیل میکنیم، برای هر مسئله علمی حدود ۵۰۰ هزار موضوع تعیین کردهایم و فکر میکنیم این قابلیت را داشته باشیم که با چیزی حدود هزار نفر در سال به حل مسئله بپردازیم.
ایجاد ۴۰ سرای نوآوری در دانشگاه آزاد
رئیس دانشگاه آزاد به ایجاد ۴۰ سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: مشکل اینجاست که دانشگاه آزاد تاکنون تنها یک سازمان آموزشی بوده، در حالیکه این دانشگاه باید به سازمانی آموزشی، پژوهشی و فناوری تبدیل شود.
طهرانچی یاد آورشد: سیستم بانکی برای رفاه حال دانشجویان در پرداخت شهریه میتواند وارد شود، بانکها میتوانند یک مهلت برای پرداخت شهریه دانشجویان در نظر بگیرند تا دانشجو بتواند بعد از پایان تحصیل شهریه خود را پرداخت کند.
جذب یک هزار عضو هیات علمی در سال جاری
وی تعدیل نیرو در دانشگاه آزاد را رد کرد و افزود: قصد داریم در سالجاری یک هزار عضو هیئت علمی جذب کنیم، ظرفیت کشور بیش از این نیست و در کنار آن با ارتباطی که با معاونت علمی ریاست جمهوری داریم، قرار است ۱۰۰ نفر از جوانان نخبه را به عنوان عضو هیئت علمی جذب کنیم.
وی به همترازی حقوق اساتید دانشگاه آزاد با اساتید وزارت علوم اشاره کرد و افزود: با چارچوبهایی که خاص اعضای هیئت علمی در نظر گرفته شده، کاری خواهیم کرد که حقوق کمتری نسبت به اعضای هیئت علمی سراسری دریافت نکنند.
تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد
طهرانچی با اشاره به درآمدزایی شرکتهای دانشبنیان افزود: قصد داریم یک معاونت فناوری و نوآوری در دانشگاه تاسیس کنیم که بهطور خاص مبحث شرکتهای دانشبنیانی را که جوانها تشکیل میدهند، را دنبال کند.
رییس دانشگاه آزاد به واحدهای دانشگاهی برونمرزی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه واحدهای دانشگاهی افغانستان و لبنان فعال هستند و به هیچ عنوان دانشجوی ایرانی در این واحدهای دانشگاهی پذیرفته نمیشوند.
تاسیس دانشگاه در کشورهای سوریه و عراق
وی با بیان اینکه در کشورهای سوریه و عراق به زودی دانشگاه تاسیس خواهیم کرد، گفت: در حال حاضر ۱۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل هستند و با برنامههایی که داریم، قصد داریم این تعداد را به دوبرابر افزایش دهیم.
طهرانچی خاطرنشان کرد: اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد باید به سمتی حرکت کنند که در سال ۱۴۰۴، دانشگاه آزاد انتخاب اول داوطلبان باشد.
رونمایی از نظام پایش دانشگاه در هفته آینده، تبدیل دانشگاه به سازمان آموزشی، پژوهشی و فناوری، ایجاد تحول در رشته های تحصیلی دانشگاه، ورود بیمه تحصیلی به دانشگاه، قرار دادن نظام بانکی به عنوان پشتوانه تحصیلی دانشجویان، ایجاد بسته های حمایتی برای کارکنان دانشگاه آزاد، و رسیدگی به معیشت کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد از دیگر مطالبی بود که توسط رئیس دانشگاه آزاد مطرح شد.