تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
واکنش متفاوت رقیب انتخاباتی روحانی به اظهارات «حجاریان»
سعید حجاریان تئوریسین اصلاح طلب اخیرا در گفت وگویی اعلام کرد: دولت روحانی استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت و اینکه شاید بهتر بود اساساً عطای انتخابات را به لقایش میبخشیدیم و سرنوشت اصلاحات را به دولت روحانی گره نمیزدیم. مصطفی هاشمی طبا درباره اظهارات اخیر سعید حجاریان به خبرآنلاین گفت: خیلی بعید است شخصی که زندگی سیاسی داشته و شناخت دقیقی از شخصیت ها و افراد دارد چنین اظهارنظری کرده باشد. برای شخص من از همان ابتدا میزان توانایی و روش کار آقای روحانی روشن بود و فکر می کنم اصلاح طلبان هم آقای روحانی را خوب می شناختند. وی با بیان اینکه آقای روحانی از نظر وابستگی سیاسی همیشه عضو جامعه روحانیت مبارز بودند، افزود: البته باید تأکید کرد که جریان اصلاحات هم هیچ گاه سرنوشت خود را به آقای روحانی گره نزد، اصلاح طلبان در همان زمان انتخابات هم اعلام کردند که خیرالموجودین را انتخاب می کنیم؛ واقعیت آن است که اصلاح طلبان چاره ای جز انتخاب آقای روحانی نداشتند زیرا گرایشی به انتخاب آقای رئیسی یا قالیباف از سوی آنها نبود بنابراین همگی تلاش می کردند تا آقای روحانی پیروز انتخابات باشد. این فعال سیاسی تأکید کرد: پس رفتار اصلاح طلبان در انتخاب آقای روحانی، گره زدن سرنوشت اصلاحات به دولت آقای روحانی نبوده بلکه اصلاح طلبان خودشان ایشان را انتخاب کردند؛ آقای روحانی هم از روز اول نگفتند که من وابسته به گروه خاصی هستم و کاملا مطابق پیش بینی ها عمل کردند.
توضیحات کدخدایی درباره میزان تخلفات انتخاباتی
قائممقام، دبیر شورای نگهبان توضیحاتی درباره میزان تخلفات انتخاباتی در دوره دهم مجلس شورای اسلامی ارائه کرد. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در برنامه "بدون توقف" که از شبکه سوم سیما پخش میشود، در سخنانی درباره میزان تخلفات انتخاباتی و نحوه رسیدگی شورای نگهبان به این تخلفات، گفت: بیش از حدود 700 پرونده در رابطه با تخلفات انتخابات اخیر در قوهقضائیه تشکیل شد که از همین تعداد، حدود بیش از 60 کیفرخواست صادر و تعدادی نیز تبرئه شدهاند و پرونده تعدادی نیز در حال رسیدگی است. وی با بیان اینکه کل گزارشها و تخلفات انتخاباتی که اعلام و یا ارجاع شده، چیزی کمتر از 2 درصد است، اظهار داشت: سازوکار انتخابات در کشور ما مشکل دارد، بر فرض اگر به وزیر مربوطهای در بحبوحه انتخابات بگوییم که چرا پول را نمیدهید؟ میگوید که سه ماه است که معوقات را ندادهام و الآن پول به دستم رسیده و ناچار هستم که پول را پرداخت کنم، ظاهرا توجیه قابل قبولی است، اما از جهت دیگر تبلیغی برای آن دولت و یا وزارتخانه میشود، باید بین این دو راهی چه کار کنیم؟
قائممقام دبیر شورای نگهبان اضافه کرد: در انتخابات سال 88 نیز چنین نمونههایی از گزارشهای تخلفات انتخاباتی بود، اینها خیلی بزرگ شد، در انتخابات اخیر هم این مسئله اتفاق افتاد؛ بنابراین باید این روند را اصلاح کنیم. کدخدایی ادامه داد: ما معتقدیم که گزارشها از تخلفات احتمالی انتخاباتی باید مستند باشد، در قانون انتخابات هم آمده که گزارشها باید مستند به شواهد و دلایل متقن باشد، اگر مستند نباشد، فرد میتواند علیه کسی که گزارش داده به اتهام افترا و این طور مسائل شکایت کند. سخنگوی شورای نگهبان در پایان خاطرنشان کرد: گزارشها پیرامون تخلفات احتمالی انتخاباتی باید مستند به یک سری شواهد و دلایل باشد، ما غالب اینها را تا جایی که امکانپذیر باشد در همان روز انتخابات بررسی میکنیم.
جلسه محسن هاشمی با وزیر اطلاعات
رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران از برگزاری جلسه رئیس شورای شهر تهران با وزیر اطلاعات خبر داد و گفت: در این جلسه وزیر اطلاعات اعلام کرده است مشکلی در خصوص حناچی برای شهرداری تهران وجود ندارد. زهرا صدراعظم نوری در گفت وگو با فارس، درباره صدور حکم شهرداری پیروز حناچیمنتخب شورای شهر تهران، اظهار داشت: محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و چند تن دیگر از اعضای شورای شهر پیگیر صدور حکم شهردار جدید از سوی وزارت کشور بودند و با توجه به جلسات صورت گرفته، اعلام شده است که تا روز دوشنبه حکم پیروز حناچی به عنوان شهردار جدید تهران صادر میشود. وی با اشاره به جلسهای که محسن هاشمی با وزیر اطلاعات داشته است، گفت: در آن جلسه وزیر اطلاعات اعلام کرده است که مشکلی در این خصوص وجود ندارد و حکم شهردار جدید صادر میشود. صدراعظم نوری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در بعضی از مطالب فضاهای مجازی عنوان شده است که حکم حناچی صادر نخواهد شد، گفت: پیگیریهایی که تا کنون انجام دادهایم، هیچ کدام از مراجع اعلام نکردند که در پرونده حناچی مشکلی وجود دارد. رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران افزود: این فضاسازیها و گمانهزنیها وجود دارد، ولی وزیر اطلاعات اعلام کرد که حکم صادر خواهد شد.
اتهام احمد عراقچی اعلام شد
رئیس کل دادگستری استان تهران از ارجاع پرونده احمد عراقچی معاون ارزی ولیالله سیف، رئیس کل سابق بانک مرکزی، به دادگاه به اتهام اخلال در نظام اقتصادی، ارزی و پولی کشور خبر داد.
نیلی: همسرم از من خواست که از دولت کنار بروم
دستیار سابق رئیس جمهور در امور اقتصادی: راستش در طول دولت یازدهم به دفعات تصمیم به خروج از دولت گرفتم. همسرم همیشه به من توصیه میکرد که اگر معتقدی که مشکلات کور به این اندازه جدی است و حتی مختصری هم میتوانی موثر باشی ادامه بده. جمعهها که گاهی به اتفاق بیرون میرفتیم، باب درد و دل را باز میکردم و از مسائل و مشکلات میگفتم و معمولا غز میزدم که خسته شدم و میخواهم هرچه زودتر خارج شوم؛ اما او معتقد بود اگر این امکان وجود دارد، نباید از دولت خارج شد. در این شرایط به شدت احساس فشار میکردم. اما از شما چه پنهان ایشان در دولت دوازدهم از همان ابتدا به من توصیه میکرد که مشخص است نمیتوانی موثر باشی و بهتر است به کارهای دانشگاهی برگردی. هرکس روحیاتی دارد و در مجموع حضور در دولت با روحیه من سازگار نیست. همواره انتخاب خودم حضور در دانشگاه و تحقیق و تدریس بوده و برای من بهترین اوقات همیشه زمانی بوده که سر کلاس بودهام و راستش همواره از حضور در دولتها احساس فشار میکنم. /اعتماد آنلاین
خداحافظی ۹ مقام از نهاد ریاست جمهوری
در اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، رئیس جمهوری و رئیس دفتر او با استعفای جمعی از مقامات و منصوبان نهاد ریاست جمهوری موافقت کردهاند.
مسیح مهاجری: از نمایندگی رئیس جمهور در دانشگاه مذاهب اسلامی
علی یونسی: از سمت دستیاری رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها
اکبر ترکان: از سمت مشاوره رئیس جمهور در احیای بافتهای فرسوده
سیدرضا اکرمی: از سمت مشاوره رئیس دفتر رئیس جمهور
علی جنتی: از سمت مشاوره رئیس دفتر رئیس جمهور
بهمن حسین پور: از سمت معاونت تشریفات دفتر رئیس جمهور
محسن محبی: از سمت ریاست مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری
فریدون وردی نژاد: از سمت مشاور رسانهای رئیس دفتر رئیس جمهور
خلیل معظم زاده: از سمت معاونت پشتیبانی و منابع انسانی نهاد ریاست جمهوری/ آنا
خون خاشقجی پیش از تکهتکه شدن، از بدنش خارج شده بود
جدیدترین گزارشها حاکی از آن است که یک متخصص کالبدشکافی که در تکهتکه کردن بدن روزنامهنگار سعودی نقش داشته، خون وی را پیش از مثله کردن از بدنش خارج و در حمام خالی کرده است. صلاح الطبیقی عضو تیم ۱۵ نفرهای بود که «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد عرب را به قتل رساندند، برای تکهتکه کردن بدن وی از ترفندهای مربوط پزشکی قانونی استفاده کرد. دیلی صباح در این رابطه گزارش داد: «لباسهایی که به تن خاشقجی بود از تنش درآوردند. الطبیقی خون را از رگهای خاشقجی بیرون کشید و آن را در حمام خالی کرد. این الطبیقی بود که بدن خاقشچی را تکهتکه کرد.» / ایلنا
جریان از گوگوش تا سروش را چطور میشود مرزبندی کرد؟!
روزنامه جوان در گزارشی نوشت: خبرگزاری دولتی ایرنا مصاحبه با ریحانه طباطبایی، عضو حزب اتحاد ملت و از محکومان امنیتی را از خروجی خود حذف کرده است؛ مصاحبهای که او در آن به تفکیک و مرزبندی اصلاحطلبان با براندازان پرداخته و گفته است: جریان جدید برانداز در فضای مجازی خیلی صدای بلندتری نسبت به فضای حقیقی جامعه دارد. رفتار خشن آنها حتی در فضای مجازی هم محسوس است. در واقع میتوان آنها را سرنگونیطلبهای خشونتطلب خواند. هرچند فکر نمیکنم در بین مردم چندان پایگاه اجتماعی داشته باشند و خیلی نباید فریب شعارهای آنها را خورد. اصلاحطلبان نسبت به سایر جریانهای سیاسی ایران کمترین چالش را با براندازان دارند. در واقع جریانی که مدعی است از سروش تا گوگوش را در خود جای داده، چگونه میتواند با براندازان مرزبندی داشته باشد؟!
تخلف در آزادراه تهران - شمال با واگذاری زمینهای کلاردشت به پیمانکاران
پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفت وگو با تسنیم: از نمایندگان پیمانکار این آزادراه، نماینده بنیاد مستضعفان، شهرداری کلاردشت، امور اراضی و سازمان منابع طبیعی دعوت شد تا با حضور در کمیسیون توضیحات خود را ارائه کنند که این اتفاق نیز اخیراً رخ داده است. ظاهراً یکسری از اراضی در کلاردشت و برخی از شهرها که واگذاری آنها منع قانونی داشته، طی قراردادی فی مابین پیمانکاران آزادراه تهران ـ شمال در قبال طلبهای آنها واگذار شده است. اساساً شروع این قرارداد که بر مبنای تهاتر بوده، اشتباه و سؤال برانگیز است. آنطور که شاکیان اعلام کردهاند برخی از اراضی واگذار شده در کنار تپه تاریخی کلاردشت قرار دارد که از سازمان میراث فرهنگی این موضوع را استعلام شده تا نظرات خود را اعلام کند.
حرکت خودسرانه برخی نانوایان!
مشاهدات میدانی حاکی است، برخی از نانواییها قیمت نان لواش را از ۲۱۰ تومان به ۲۵۰ تومان افزایش دادهاند. ادعای این نانوایان برای افزایش قیمت نان این بود که قیمت آرد گران شده است و دیگر با قیمت قبلی پخت نان برای آنها صرف ندارد. گفتنی است هنوز هیچ مجوزی برای افزایش قیمت نان به نانوایان داده نشده و برخی از نانوایان سطح شهر تهران در حرکتی خودسرانه و در سایه عدم نظارت، اقدام به افزایش قیمت نان کردهاند. /نوداقتصادی
قانون انتخابات در حوزه تأیید صلاحیتها در حال اصلاح است
سید حمیدرضا کاظمی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در مجلس گفت: اصلاح قانون شوراها در دستورکار کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قرار گرفته و حل بخشی از مشکلات کنونی در حوزههای تعیین صلاحیت، عملکرد و نظارت بر شوراها را میتوان در اصلاح این قانون مورد توجه قرار داد تا دورههای بعد شاهد مشکلات کمتری باشیم. /ایسنا
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.