نقد تندروی‌های پس از انقلاب

سیدعلیرضا بهشتی
کد خبر: ۸۵۴۶۲۶
|
۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰ 25 November 2018
|
14102 بازدید
|

امروز که به یاد میلاد پیامبر رحمت و رأفت و پیشوای راستی و راستگویی به جشن و سرور ایستاده‌ایم، جا دارد به کارنامه خود به عنوان مدعیان پیروی از آن راهنمایان خوشبختی بشر نیک بنگریم و مدعای خود در تبعیت از آن چراغ‌های هدایت را به بوته نقد بسپاریم.

انقلاب اسلامی ما در سال ۱۳۵۷، با همه خطاهای کوچک و بزرگی که می‌شد مرتکب نشویم و شدیم، به اعتراف صاحبنظران تاریخ و جامعه‌شناسان انقلاب، مسالمت‌آمیزترین انقلاب تاریخ معاصر بود. ما به پیروی از الگوی نهضت سراسر افتخار آخرین فرستاده خدا و خوشه‌چینی از مکتب پیشوایان پس از او و همنشینان پاکش، بر طومار بیش از بیست و پنج سده خودکامگی مهر پایان نهادیم به امید آن که پس از آن روزگار تلخ، روزهایی چون شکر آید.

امروز، روز رحمت است و نیاز مبرم ما به گفت‌وگوی ملی

در آن روزها فارغ از مذهب و دین و مسلکی که هر یک بدان دل بسته بودیم در کنار یکدیگر ایستادیم، کینه‌های گذشته را از دل شستیم و برای آینده‌ای روشن‌تر دست همکاری و همیاری فشردیم. هیچ قشری و صنفی و حزبی و قومی ادعای آن را نداشت که عبور از پل پیروزی را به تنهایی به انجام رسانده است و به قدر خویش کوشیدیم کاری پیامبرانه کنیم. یادمان بود که به وقت فتح مکه که پیشقراولان سپاهش فریاد «امروز، روز انتقام است» را سر دادند تا تاوان آن همه جفا و ناجوانمردی که در حق خود و خانواده و اموالشان رفته بود بازستانند، آن راهبر فرزانه ندا داد که «امروز، روز رحمت و بخشش است».

صدافسوس که از همان روزهای نخست تکه‌ابرهای نسیان در آسمان‌ پیروزی‌مان پیدا شد و به تدریج فراموش کردیم برای چه آمده‌ایم. تا کار به جایی کشید که خشونت‌ورزی، حتی گاهی به نام مهرورزی، به جای تعامل نشست و برکشیدن کینه‌‌های دیروز جای بذرافشانی امیدهای فردا را گرفت. جاری ساختن سیل تهمت و افترا به سوی یکدیگر را مباح دانستیم و یادمان رفت که آمده‌ایم سفره‌های تهی مردمان رنج‌کشیده را پر کنیم و به جای آن که تهیدستان قربانی ظلم و فساد که انسانیتشان را چپاولگران مال و ناموس به یغما برده بودند، بر سر سفره انقلاب بنشانیم، به یکدیگر تنه زدیم تا مبادا دیگری زودتر و بیش‌تر از ما نصیبش گردد.

مردم را نه به عنوان غایتی در خود، که به مثابه ابزاری برای دستیابی به مقصود خود نگریستیم و آن شد که نباید می‌شد. امروز و در هنگامه‌ای که بدخواهان این آب و خاک عرصه را بر مردمان نجیب این مرز و بوم تنگ کرده‌اند، انسجام ملی و وحدت درونی ما اهمیتش از تلاش برای وحدت در میان برادران و خواهران مسلمانمان در سراسر دنیا کمتر نیست. سرمایه اجتماعی، اصلی‌ترین و اساسی‌ترین پشتوانه ما در عبور از برهه خطرناکی است که در آن قرار گرفته‌ایم؛ بسیار گرانبهاتر از هر سلاح جنگی، سرمایه مالی، و حتی توانایی در ایفای دیپلماسی فعال.

از همین روست که ضرورت شکل‌گیری یک گفت وگوی ملی که در آن همه ایرانیان بنا به منزلت برابری که در شهروندی با یکدیگر دارند (همه شهروندانی درجه یک هستیم) مشارکت فعال داشته باشند یک ضرورت انکارناپذیر است. به ‌جای آن که با فرو ریختن آتشبار تهمت و افترا و دشنام بر سر یکدیگر بر تلخکامی‌های مردم‌مان بیفزایم، زمان آن فرا رسیده که خاضعانه بپذیریم که ایران از آن همه ایرانیان است، که فرایندهای تصمیم‌گیری کلان بدون به رسمیت شناختن تنوع و تعدد الگوهای زیستی و لحاظ کردن سازوکارهای خرد همگانی راه به جایی نمی‌برد، که پاسداری از منافع بلندمدت ملی و نه دفاع لجوجانه از منافع گروهی، قشری، صنفی، محلی و حزبی ماست که ثبات و اقتدار را به کشور بازخواهد گرداند، که در عرصه سیاست حقانیت این یا آن عقیده و مسلک و مرام اساس موضوعیت ندارد و مبنای حکومت تکیه بر اجماع همپوش میان گفتمان‌های به لحاظ اخلاقی معقول است، که محو مناسبات ظالمانه و تبعیض‌آلود و تلاش برای شکل‌گیری نظام همکاری عادلانه میان همه شهروندان نیازی بنیادین و فوری است، که عذرخواهی رسمی از همه نارواهایی که در گذشته بر افراد و گروه‌ها رفته و کوشش برای جبران آن و التیام زخم‌های بر جای مانده از گذشته با سلوک پیامبران و از جمله آخرین پیام‌آور رحمت و رأفت سازگار است.

من به سهم خود تنها و تنها از همه آنهایی که عرق دین خواهی یا شور انقلابی‌گری‌شان آنها را وامی‌دارد، وجود «دیگری» برنتابند و چنان کنند که سخنش در هیاهوی دشنام‌ها شنیده نشود فروتنانه دعوت می‌کنم به اندکی تأمل و درنگ در راه طی شده. مبادا ما داعیه‌داران پیروی از آیین محمدی نه دعوت‌کنندگان به کلمه توحید و توحید در کلمه، که آتش‌افروزان شعله‌هایی باشیم که ملک و مملکت در آن بسوزد و خاکسترش را گردباد تاریخ به هیچستان ببرد.

والسلام علی من اتبع الهدی.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
بهتر است فکر اساسی برای وضیعت اقتصادی و تحریم بکنید. الان صادرات نفت ایران به یک سوم نیمه اول سال 97 رسیده و ان یک میلیون بشکه هم بدلیل تحریم بانکی و تخفیف و تبدیل پول به ارز محلی و ارزان شدن قیمت نفت در دنیا و خرید جنس در برابر نفت و... حداقل نصف ارزش نیمه اول سال را دارد. یعنی درامد نفتی ایران در نیمه دوم حداکثر یک ششم یا یک پنجم اردبیهشت است. ار انطرف کلیه واردات ماشین و لوازم خانگی قطع شده و میزان صادرات مواد فلزی و پتروشیمی هم به میزان زیادی محدود خواهد شد. اینها یعنی دولت علاوه بر کاهش دارمد نفتی کاهش بسیار شدیدی در سایر درامد ها مانند گمرک و عوارض بازرکانی و... خواهد داشت که کسر بودجه دولت را به رکوردهای تاریخی خواهد رساند و هیچ راهی جز چاپ پول و افزایش قیمت ارز نمی مانه. به هر حال شاید بشود چند ماهی را سر کرد ولی با هر ماه تاخیر مدیریت بر گشت اقتصاد مشکل دار و مشکلات بسیار عمیق تر خواهد شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
آقای بهشتی
بعنوان یک مسلمان و شیعه به برخی ندانم کاری های برخی مسئولان در اوایل انقلاب و پس از آن انتقاداتی وارد میدانم که مهمترین آن تفکر حذف اقلیت های دینی و پیروان آنان توسط محاکم قضایی با حکم های غلط و ناقصشان است.
بهترین حکومتها هرگز به ملتهایشان چیزی را تحمیل نمیکنند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
اقای بهشتی امروز روز مرور اشتباهات است. در سال انقلاب ایران 90 درصد مردم چین زیر خط فقر بودند ولی حالا فقط 4 درصد مردم چین زیر خط فقر هستند. در ایران در سال انقلاب 40 درصد مردم ایران زیر خط فقر بودند ولی حالا متاسفانه 60 درصد مردم ایران زیر خط فقر هستند. این کارکرد ما هست. در هیچ کشوری در دنیا چنین کارکرد وحشتناک و ضعیفی را شاهد نبودیم. با گفتن اینکه تحریم بودیم و... نمی توان از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد. این ورقه اعمال ماست و نشان می دهد بسیار بسیار اشتباه رفتار و عمل کردیم ولی باز بر اشتباه خود مسر هستیم چون اشتباه بزرگتری داریم و ان این است که حاضر به قبول اشتباه نیستیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
متاسفانه شما خیلی در دروغگویی بی پروا هستید. هم ان 40 در صد و هم این 60 در صد را از خودتان در اورده اید بی هیچ مدرکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
جنا بهشتی اعتماد مردم را به غارت بردن . دین و اموال و ناموس که بماند . اعتماد که از بین رفت که رفته است دیگر هرگز نمیتوان به اصلاح هم حتی امیدوار بود .
امروز زندگی مسئولین و فرزندانشان و ارائه شعارهایی که تنها هزینه ملت رنجدیده را زیاد کرده و میکند تنها موج ناامیدی و تنفر را در کشور تولید و تشدید کرده است . دیگر خیلی دیر است
سبوس برنج شمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
اسلام علیک یا روح اله


خدا رحمت کند امام راحل مان را


داشتم صبحت های بهشت زهرا شو گوش میکردم
که ناخواسته در این روز عید اشک از چشهام جاری شد


چی خواستیم و چی شد


جوانان رو دریابیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
مردم حق انتخاب دولت را دارند
شاید باز گشت به این سخنرانی اشتباه نباشد
یعنی رفراندم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
دلت خوشه ، این تندروها بگذارند تو این کشور گفتگوی ملی صورت بگیره ؟! ۷ ساله دارند با شانتاژ و فشار جلوی رفع حصر رو میگیرن و علنا تهدید به قتل و استخر فرح میکنند ؟؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
تا امثال شما گوش به دهن چنین افرادی هستید وضع مملکت همینه ما به نوسازی احتیاج داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
گفتگوی ملی ؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
گفتگو با کارگرانی که ماهها حقوق نگرفته اند را قبول ندارید ولی از گفتگوی ملی حرف میزنید ؟؟؟؟؟؟

طوری حرف میزنید که انگار حکومت به خودی خود بوجود آمده و نیازی به کارگر و زحمات کارگران ندارد !!!!

مردم همه گروهها را تحریم کرده اند

اگر قرار باشه گفتگویی اتفاق بیفته بین گروهها و احزاب و بدون حضور ملت خواهد بود که در نهایت بخاطر عدم حضور مردم همه گفتگوها محکوم به شکست هستند.

کار از این حرفها گذشته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
حمله به عابربانک و سطل اشغال در سال ۸۸ ، تندروی نبود؟!! هر جا باختید ، شروع به جر زنی کردید..اینها تندروی نیست؟!
هر کی مخالف اقایونه ، میشه تندرو !!!
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
تندروی یعنی یه کاری بکنی و دیگران هزینه کار تو رو بدن دقیقا کاری که شما تندرو ها با این مملکت کردید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
اونا تندرو بودن شما هم تندرو هستین،از این نظر فرقی با هم ندارین
علیرضا کاظمی از شیراز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
بله جانم تندروی بود اما خسارت آن مادی و محدود بود.

حمله به سفارت آمریکا و عربستان چی برادر من؟ چقدر هزینه برای ما داشت. کلان را رها کرده اید و خرد را گرفته اید؟ اگر آن یک باشد این از هزار بیش است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
وقتی به شعور یک ملت توهین بشه ملت از حقش دفاع میکنه ، وقتی بهت بگن خش و خاشاک انتظار داری بهش بگن دمت گرم ؟! خودت میدونی چه انتخاباتی برگزار شد
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
اصلاح طلبان تو حزب اعتماد ملی ، نتونستین با هم چند دقیقه گفتمان کنن د و بر سر پست دبیر کلی حزب ، دست به یقه شدند...اونوقت نسخه گفتگوی ملی می پییچن!! خخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۴
مگه ندیدید افراطیون تا اخوندی رو از وزارت برکنار نکنتدو و نجفی رو از شهرداری دست بردار نبودند ، و روزی نیست که کیهان به کسی برچسب فتنه گر و منافق و عمله استکبار و بهایی و.... به منتقدین نچسبونه ، اگه عربستان بک قاشقچی رو ترور کرد کیهان روزی نیست که دست به ترور شخصیت افراد نرنه ، به قول معروف من از بحر حسین در اضطرابم تو از عباس میگویی برایم ؟!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟