ترامپ همسر و یکی از دستیاران رییس جمهور نیکاراگوئه را تحت یک دستور اجرایی علیه مقامات نیکاراگوئه به دلیل سرکوب اعتراضات ضد دولتی، تحریم کرد.
به گزارش ایسنا، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد، از این دستور اجرایی جدید برای مجازات روزاریو موریلو، معاون و همسر دنیل اورتگا، رییس جمهور نیکاراگوئه و نستور مونکادا لائو، دستیار اورتگا به اتهام تضعیف دموکراسی نیکاراگوئه استفاده کرده است.
این اقدام آمریکا توقیف داراییهای موریلو و مونکادا لائو از سوی قوه قضایی آمریکا و ممنوعیت اشخاص، بانکها و دیگر نهادهای آمریکایی از هرگونه تعامل با این دو مقام نیکاراگوئه را به دنبال خواهد داشت.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دولت نیکاراگوئه در بیانیهای بدون نام بردن از موریلو یا مونکادا لائو اظهار کرد که تحریمهای آمریکا را "شدیدا رد میکند". این بیانیه در ادامه افزود، این اقدامات آمریکا نشانه ادامه برنامههای "امپریالیستی" آمریکا علیه این کشور کوچک در آمریکای مرکزی است.
بیش از 300 تن در سرکوب معترضان نیکاراگوئه به دست پلیس و گروههای مسلح این کشور کشته شده و دستکم 2000 نفر در این سرکوبها مجروح شدهاند. اعتراضات ضد دولتی مردم نیکاراگوئه از ماه آوریل بر سر برنامههای دولت این کشور برای کاهش مزایای رفاهی آغاز و به مخالفتی گستردهتر با اورتگا تبدیل شد.
به گفته روبرتو کاجینا، مشاور سابق وزارت دفاع نیکاراگوئه، این تحریمها ممکن است به دلیل عدم وجود مدرکی کتبی از اتهامات مطرح شده علیه این دو مقام نیکاراگوئه، نتواند داراییهای این افراد را هدف قرار دهد.
کاجینا به رویترز گفت: نه روزاریو موریلو و نه مونکادا لائو سرمایهگذاریای به نام خود ندارند و همهچیز به نام اشخاص یا نهادهای دیگر صورت گرفته است. این یک ضربه اقتصادی نیست، بلکه ضربهای سیاسی است.
مقامات آمریکایی اظهار کردهاند که در تلاشند تا بر اقدامات اورتگا تاثیر بگذارند.
یکی از مقامات ارشد دولت ترامپ به خبرنگاران گفت: این پیامی به رییس جمهور اورتگا است تا استراتژی برای خروج از این شرایط بیاید و روندی را برای انتخابات آزاد و عادلانه آغاز کند. این فرصتی برای یافتن راهکار برای بحرانی است که آن را ایجاد کردهاند.
مقامات آمریکایی ضمن اعلام این تحریمها، موریلو را به انحلال نهادهای دموکراتیک نیکاراگوئه و غارت ثروتهای این کشور برای تحکیم قدرت متهم کردهاند.
آنان همچنین فعالیتهای مونکادا لائو را شبیه مشاور امنیت ملی اورتگا و موریلو دانستهاند. گفته میشود او در حالی که چنین سمتی در دولت نیکاراگوئه ندارد، اما نفوذ قابل توجهی بر پلیس دارد.