روز گذشته، محمدرضا تاجدار «رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی» به ایسنا، اعلام کرد: «با اینکه میزان تولید داخلی سیگار طی شش ماه نخست امسال در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد کاهش یافته اما اکنون 12.5میلیون مصرفکننده حرفهای سیگار در کشور وجود دارند.»
به گزارش روزنامه خراسان، از آن جا که کشیدن سیگار هر ساله، بیشتر از مجموع تلفات ایدز، مواد مخدر و ... موجب مرگومیر افراد میشود باید بدانید هیچوقت برای ترک سیگار دیر نیست حتی اگر بیشتر از نصف عمرتان را سیگاری بودهاید! برای این که راحتتر بتوانید سیگار را کنار بگذارید، از این پنج قانون غافل نشوید:
محرکهایی را که موجب میشوند هوس سیگار کشیدن به سراغتان بیاید، شناسایی و مدیریت کنید، آیا وقتی احساس ناراحتی میکنید، سیگار میکشید؟ سعی کنید خودتان را، به ویژه در سه ماه اولِ ترک، از موقعیتهایی که معمولا وسوسه میشوید سیگار بکشید، دور نگه دارید. پس قلم و کاغذ بردارید و موقعیتهایی را که فکر میکنید وسوسهکننده هستند، یادداشت کنید و ببینید چطور میتوانید هر یک از این موقعیتهای محرک را مدیریت کنید.
احساس افسردگی در ابتدای ترک سیگار طبیعی است. چند روزِ اولِ ترک، بهویژه به افرادی که از روش ترک بیمقدمه استفاده میکنند، به شدت سخت میگذرد. میتوانید درگروههای پشتیبانی ترک سیگار عضو شوید یا با جلب حمایت خانواده و دوستانتان، سختی این روزها را بر خود هموارتر کنید.
تسلیم وسوسههای گهگاهیِ سیگار کشیدن نشوید، به افرادی که سیگار به شما تعارف میکنند، «نه» بگویید. عادتهای خود را تغییر دهید و دهانتان را به جای سیگار کشیدن به جویدن هویج یا شکستن تخمه آفتابگردان مشغول کنید.
به همراه دوستان غیرسیگاری خود به تجربه سرگرمیهای جدید بپردازید، با آن ها ورزش کنید و شاد باشید. سعی کنید فعالیتهایی انجام دهید که دستتان مشغول شود و استرستان کاهش یابد.