افزایش سه برابری کلاهبرداری‌های رایانه‌ای

کد خبر: ۸۵۸۰۶۶
|
۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۰۳:۳۰ 07 December 2018
|
4979 بازدید

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در گرگان اعلام کرد: میزان کلاهبرداری‌های رایانه‌ای امسال نسبت به مدت مشابه پارسال سه برابر شده است.

به گزارش میزان، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در گرگان اعلام کرد: میزان کلاهبرداری‌های رایانه‌ای امسال نسبت به مدت مشابه پارسال سه برابر شده است.

جواد جاویدنیا در نشست تخصصی قوه قضاییه، پلیس فتا و شورای هماهنگی بانک‌های گلستان در گرگان گفت: این کلاهبرداری‌ها به صورت اینترنتی و تلفنی صورت گرفته است.

جاویدنیا با بیان این که کاهش جرایم رایانه‌ای کمک همه به ویژه رسانه را می‌طلبد افزود: اگر مجریان همه برنامه‌های پرمخاطب صدا وسیما که قرعه کشی را برگزار می‌کنند فقط جمله کلیدی " برای دریافت هیچ جایزه‌ای نیاز به رفتن کنار خودپرداز نیست " را در برنامه‌های قرعه کشی و پیامکی به مردم گوشزد کنند می‌توان به نحو چشمگیری از کلاهبرداری‌های رایانه‌ای کاست.

معاون دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود از اجرایی شدن طرحی با همکاری مشترک دادستانی کل، پلیس فتا و بانک مرکزی برای کاهش کلاهبرداری خبر داد و ضمن تشکر از همکاری‌های خوب بانک مرکزی گفت: در قالب این طرح بانک‌ها مکلف هستند خدمات رمز دوم یکبار مصرف را برای امنیت بیشتر مردم به آن‌ها ارائه دهند و از اوایل سال آینده استفاده از رمز دوم ثابت ممنوع می‌شود و بانک‌ها موظف به اجرایی کردن طرح رمز دوم یکبار مصرف برای مشتریان خود هستند. در غیر اینصورت مکلف به جبران خسارت مشتریان خواهند بود.

جاویدنیا همچنین گفت: برای پیشگیری از جرایم اینترنتی و سهولت شناسایی و برخورد با مجرمان اینترنتی طرح احراز هویت در شورای عالی فضای مجازی در دست تدوین است که بر اساس آن شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت، بانک‌ها و اپراتور‌های تلفن همراه باید هویت کسانی که به آنان خدمات ارائه می‌کنند، با استفاده از سامانه‌های برخط به صورت کامل احراز کنند.

به گفته‌ی وی، با اجرایی شدن این طرح هیچ عذری از شرکت‌ها و اپراتور‌های تلفن همراه مبنی بر عدم ارائه اطلاعات و مشخصات دقیق دارنده خدمتی که در جرم رایانه‌ای به کار رفته است پذیرفته نیست.

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی افزود: پس از جرایم مالی، جرایم اخلاقی مانند هتک حیثیت، افترا و تهمت در صدر جرایم رایانه‌ای هستند که بیشتر این جرایم هم در شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌های خارجی مانند اینستاگرام و تلگرام صورت می‌گیرد.

جاوید نیا گفت: باید در کنار توجه به فیلترینگ حمایت از صنعت نرم افزاری داخلی و تولید محتوای رسانه‌ای ارزشمند و افزایش سواد رسانه‌ای مردم نیز مورد توجه قرار گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟