متن سوگند نامه كارمندان دولت

کد خبر: ۸۶۱۵۴
|
۲۷ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۶:۱۹ 16 February 2010
|
53140 بازدید
دستگاه‌هاي اجرايي موظف شدند در استخدام كارمندان خود پس از طي مراحل گزينش و در بدو ورود افراد به دستگاه اجرايي، تمهيدات لازم را براي اداي سوگند و امضاي منشور توسط آنان فراهم كنند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، با تصويب وزيران عضو كميسيون امور اجتماعي و دولت الكترونيك، دستگاه‌هاي اجرايي موظف شدند در استخدام كارمندان خود پس از طي مراحل گزينش و در بدو ورود افراد به دستگاه اجرايي تمهيدات لازم براي اداي سوگند و امضاي منشور اخلاقي و اداري كارمندان دولت توسط آنان را فراهم كرده و سوگندنامه و منشور امضا شده را در پرونده پرسنلي آنان نگهداري كنند.

وزيران عضو كميسيون امور اجتماعي و دولت الكترونيك اين تصميم را بر اساس پيشنهاد معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري اتخاذ كردند.

بر اين اساس، مراسم اداي سوگند و امضاي منشور، در واحدهاي مركزي دستگاه‌هاي اجرايي با حضور معاون ثابت دستگاه (يا معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني و عناوين مشابه) و در واحدهاي استاني با حضور معاون پشتيباني دستگاه استاني (يا عناوين مشابه) برگزار مي‌شود.

همچنين دستگاه‌هاي اجرايي مي‌توانند مراسم اداي سوگند براي پذيرفته شدگان را به صورت فردي يا جمعي برگزار كنند و اگر رابطه استخدامي كارمند با دستگاه اجرايي به هر طريقي قطع شود، براي ورود مجدد وي به دستگاه مزبور يا ساير دستگاه‌هاي اجرايي مشمول، اداي مجدد سوگند و امضاي دوباره منشور اخلاقي و اداري كارمندان دولت ضروري است.

بر اساس اين مصوبه، كارمندان دستگاه‌هاي اجرايي موظفند در بدو ورود به خدمت، سوگند زير را ادا كرده و امضا كنند.

سوگندنامه

بسم الله الرحمن الرحيم
اكنون كه به عنوان كارمند دستگاه اجرايي در نظام جمهوري اسلامي ايران افتخار خدمتگزاري به مردم عزيز ايران براي من فراهم شده است، در برابر "قرآن مجيد " به خداوند متعال سوگند ياد مي‌كنم كه تمام تلاش خود را براي انجام وظايف شغلي و مسئوليت‌هاي قانوني به كارگيرم و به حفظ حقوق مردم، پيشرفت نظام اداري و اعتلاي كشور اهتمام نموده و در اين راه وجدان كار داشته و همواره عدالت، صداقت، امانتداري، رازداري و خدمت به مردم را سرلوحه گفتار و كردار خود قرارداده و ارزش‌هاي ديني، انساني و اجتماعي و قوانين، مقررات و ضوابط را در انجام فعاليت‌هاي سازماني و اداري رعايت نمايم و در همه حال به احكام الهي، قانون اساسي، مقررات حاكم و منشور اخلاقي و اداري كارمندان دولت و دستگاه متبوع خود پايبند باشم و تلاش خود را در جهت جلب رضاي خداي متعالي و اجراي احكام و مقررات اسلامي به منظور رسيدن به روابط و مناسبات عادلانه انساني در جامعه و تحقق جامعه اسلامي و ترويج دين و اخلاق، رفع تبعيضات ناروا و ايجاد محيطي عادلانه در زمينه‌هاي مادي و معنوي، مهرورزي به بندگان خدا و اعتلاي سطح علمي به كار گيرم و با تقويت روحيه خلاقيت و ابتكار در تمام زمينه‌هاي‌ علمي، فني و فرهنگي، همواره سلامت و شادابي و نشاط را در محيط كار ترويج نمايم.

بر اساس اين مصوبه، پيروان اقليت‌هاي ديني مصرح در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، سوگندنامه را با ذكر كتاب آسماني خود قرائت كرده و متن امضا شده توسط آنان با ذكر كتاب آسماني خودشان خواهد بود.

همچنين كارمندان دولت موظف شدند در بدو ورود به خدمت، پس از مطالعه دقيق منشور زير، آن را امضا كنند.

*منشور اخلاقي و اداري كارمندان دولت

اين منشور به منظور اشاعه و اعتلاي فرهنگ اسلامي و ارزش‌هاي انساني و سازماني در نظام اداري كشور و نهادينه كردن ابعاد آنها در انديشه و عمل كارمندان دولت تدوين گرديده است. با اطلاع از اين كه كارمندان دولت به عنوان بندگان خدا و خدمتگزاران مردم بايد تمامي تلاش و همت خود را براي انجام هر چه بهتر وظايف شرعي و قانوني و مسئوليت‌هاي اداري برمبناي باورها و ارزش‌هاي اسلامي و افزايش سطح رضايتمندي مردم به كارگيرند، خود را ملزم به رعايت اصول و مفاد زير مي‌دانم:

الف ـ اصول حاكم بر منشور

1- اصل برابري: همه شهروندان در برابر قانون برابرند و بايد با همه آنان در شرايط مشابه رفتار يكسان داشت. كارمندان بايد در محدوده وظايف شغلي خود، امكان دسترسي برابر به خدمات دولتي را براي همه شهروندان فراهم كرده و با آنان بدون هيچ گونه تبعيض رفتار كند.

*اصل حاكميت قانون در مناسبات اداري: همه امور دولتي مبناي قانوني دارد و تصميمات و اقدامات اداري كارمندان بايد براساس احترام به قوانين و مقررات موجود اتخاذ و انجام شود.

* اصل شهروندمداري (مردم مداري): هدف غايي از تشكيل سازمان‌هاي دولتي و استخدام كارمندان، ارايه خدمات بهتر به مردم و شهروندان است. كارمندان بايد در گفتار، كردار و نگرش‌هاي خود عنوان "خدمتگزار مردم " را متجلي سازند. كارمندان متعهد هستند كه در تصميم‌گيري‌ها، انجام وظايف و رفتارهاي خود منافع و ترجيحات مردم و شهروندان و مصالح عمومي را در نظر گيرند و امكان دسترسي راحت‌تر و عام‌تر به خدمات دولتي را فراهم نمايند.

*اصل احترام و اعتماد: كارمندان در تعاملات و رفتارهاي خود با ساير افراد از قبيل مافوق‌ها، زيردستان، همكاران و مراجعان بايد احترام آنان را حفظ نمايند. به انتظارات و احساسات ديگران اهميت قائل شده و بر مبناي اعتماد به طرف مقابل عمل كنند.

*اصل شفافيت: كارمندان بايد تمامي اطلاعات مربوط به امور و فرآيندهاي جاري دستگاه‌هاي اجرايي (به غير از اموري كه در زمره اسناد و اطلاعات طبقه‌بندي شده قرار دارد) را به طور شفاف در چارچوب مقررات و ضوابط در اختيار ذينفعان قرار دهند. اين اطلاعات ضمن مشخص كردن فرآيندهاي سازماني، مبناي پاسخگويي كارمندان به مردم و مراجع ذيصلاح را فراهم مي‌آورد.

* اصل پاسخگويي: سازمان‌هاي دولتي براي مردم ايجاد مي‌شوند و بايد در برابر آنان پاسخگو باشند. كارمندان مسئوليت تصميمات و اقدامات خود را برعهده گرفته و در مورد آنها به مردم و مراجع ذيصلاح پاسخگو هستند.

*اصل عدم سوء استفاده از موقعيت شغلي: كارمندان نبايد از اختيارات و جايگاه شغلي و سازماني خود در جهت منافع شخصي يا گروه خاصي استفاده نمايند. اختيارات شغلي و سازماني بايد فقط براي انجام وظايف سازماني و در جهت مصالح عمومي به كار گرفته شوند.

* اصل تعهد و وفاداري به سازمان: كارمندان بايد نسبت به دستگاه متبوع خود و اهداف، ماموريت‌ها و ضوابط آن متعهد و وفادار باشند و با علاقه‌مندي و تمام توان از طريق انجام صحيح وظايف و مسئوليت‌هاي شغلي و سازماني در راستاي تحقق اهداف و ماموريت‌هاي سازمان تلاش كنند.

* اصل به كارگيري مهارت و تخصص: كارمندان بايد تلاش نمايند تا مهارت، دانش و تخصص مربوط به وظيفه شغلي و سازماني خود را فراگرفته و تمام توان فني، تخصصي و حرفه‌اي خويش را براي انجام بهينه فعاليت‌هاي شغلي و سازمان به كار گيرند.

ب ـ مفاد منشور

1- انجام وظايف و مسئوليت‌هاي شغلي و سازماني

1-1- به رعايت نظام و انضباط در انجام فعاليت‌ها و حضور به موقع در سازمان توجه نماييم.

1-2- در انجام وظايف و مسئوليت‌ها پشتكار و جديت داشته و آنها را با دقت، صحت و به موقع انجام دهيم.

1-3- سعي نماييم تا دانش خود را در زمينه فعاليت‌هاي سازماني به روز نگه داشته و آنها را با توانمندي و ابتكار خود در انجام فعاليت‌هاي اداري و سازماني به كار گيريم.

1-4- به ايده‌ها و افكار جديد ارزش قائل شده و براي اجرايي كردن آنها به شكل منطقي در دستگاه اجرايي متبوع و نظام اداري تلاش كنيم.

1-5- براي افزايش بهره‌وري نظام اداري از طريق افزايش بهره‌وري حيطه فعاليت خود تلاش كنيم.

1-6- از امكانات، تجهيزات و سرمايه‌هاي نظام اداري حفاظت نموده و در استفاده موثر و مطلوب از آنها بكوشيم.

1-7- در انجام فعاليت‌ها و تعاملات، روابط خويشاوندي، قومي، جنسي، نژادي، مذهبي و غيره تاثيري در تصميمات و اقدامات مان نداشته باشد.

1-8- روحيه انتقادپذيري داشته و انتقادات سازنده ديگران را به عنوان فرصتي براي صلاح و بهبود خود و فعاليت‌هايمان بدانيم.

1-9- هميشه و در همه حال رضايت خداي متعال را مدنظر قرار داده و بر آنچه كه خداوند امر يا از آن نهي مي‌كند، توجه كامل داشته و او را ناظر بر اعمال و كردار خويش بدانيم.

2- رفتار و برخورد با ارباب رجوع و همكاران

2-1- مردم و شهروندان به عنوان ذي حق براي نظام اداري هستند، تلاش نماييم با ايجاد ارتباط مناسب و ارايه خدمت بهتر، تصويري مثبت از دستگاه اجرايي و نظام اداري در ذهن آنان ايجاد كنيم.

2-2- به مراجعه كنندگان به صورت عادلانه و در چارچوب قوانين، مقررات و ضوابط خدمت ارايه دهيم.

2-3- در محدوده وظايف شغلي، اطلاعات و راهنمايي‌هاي لازم و مناسب به ارباب روجوع ارايه و در زمينه خدمت شفاف‌سازي صورت دهيم.

2-4- خواسته‌هاي قانوني ارباب رجوع را در چارچوب وظايف خود با صحت، دقت و سرعت و بدون تشريفات زائد اداري و تحميل هزينه‌ اضافي به وي ارايه دهيم.

2-5- به ارباب رجوع احترام گذاشته و در استقبال و صحبت با آنان گشاده‌رو باشيم.

2-6- به نظرات، پيشنهادها و بازخوردهاي شهروندان و مراجعه كنندگان به عنوان منبعي گرانبها براي بهبود عملكرد نگاه كرده و با ديد منطقي به آنها توجه كنيم.

2-7- به نظم و آراستگي شخصي و محل كار خود توجه كنيم.

2-8- سعي كنيم تا فرهنگ تكريم ارباب رجوع، پاسخگويي و گره گشايي از مشكلات مردم و مراجعان به يك ارزش حاكم در نظام اداري تبديل شود.

2-9- روحيه كار جمعي را در خود تقويت كرده و در انجام فعاليت‌هاي گروهي مشاركت جو و مشاركت پذير باشيم.

2-10- روحيه قدرداني از ديگران را در خود تقويت كرده و سعي نماييم كه اين امر را در بين همكاران اشاعه دهيم.

2-11- دانش، تجربه و توانمندي‌هاي خود را با سعه صدر در اختيار همكاران قرارداده و در ارتقاي توانمندي‌هاي آنان كوشا باشيم.

2-12- تا حد ممكن در حل مشكلات شغلي همكاران تلاش نماييم و از تجسس در زندگي خصوصي آنان پرهيز كنيم

اين مصوبه پس از تاييد رئيس جمهور ، از سوي معاون اول رئيس جمهور ابلاغ شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
ما سوگندنامه نمايندگان مجلس و رئيس جمهور را ديده بوديم ولي سوگندنامه وزرا و قضات چه شد كه نوبت يكهو به كارمندان رسيد
بنده خدا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
مشکل دستگاههای دولتی و کارکنان آنها با این منشور حل و فصل می شود همانطور که مشکل کارآمدی وزرا با امضای میثاق نامه حل شد!
محمدعلي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
من كه فكر مي‌كنم قطعاً با اين كار تمامِ مشكلاتِ بخش اداري حل خواهد شد. مخصوصاً اين كه در اين پنج سال كه الصاقِ متن همين منشور اخلاقيِ كليشه‌اي به در و ديوارِ سازمان‌هاي دولتي راه افتاده، الحمدالله رشوه و فساد كاملاً از اين ادارات برچيده شده است.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
این سوگند نامه زمانی جنبه اجرایی دارد که کارکنان دولت از هر نوع تبعیض دور باشند در اداره ما وزارت آموزش و پرورش کارشناس با مدرک فوق لیسانس و بسیار متبحر در کار خود داریم همان عنوان را برای خانمی شاغل در دبیر خانه با مدرک دیپلم ( و دارای مشکل اخلاقی ) داریم که از حمایت شدید مدیر کل و معاونین برخوردار است مزایایی که به این خانم داده می شود بسیار بالاتر از کار شناسان واقعی است حال به نظر شما این سوگند نامه در چنین محیطی قابلیت اجرایی دارد ؟؟
صحت
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
دو صد گفته چون نيم كردار نيست
كارمند
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
مشكل دستگاه هاي دولتي كارمندان نيستند كه با قسم خوردن در معذوريت اخلاقي قرار بگيرند و كار كنند. مشكل اصلي از مديران و شيوه مديريت آنهاست شايد بهتر باشد اين منشور را فقط براي مديران در هنگام تصدي سمت مديريت قرار بدهند تا اصول اخلاقي را رعايت كنند و به تدريج به اصلاح سازمان بيانجامد.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
كار خوبيه
jalili
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
مشکلات ما با منشور نویسی و سوگند خوردن حل نمی شود
مجيد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
البته نفس سوگند نامه، و البته منشور اهداف سازماني، در ذات خود بسيار زيبا و قابل ستايش است.

منتهي اين مسئله موضوع ديگري را هم ميطلبد و آن تغيير اين عقيده قديمي و غلط است كه كارمند سازمان ميباشد و انجام هر عملي در رابطه با كارمند و حقوقش به دليل وابستگي اقتصادي كارمند به دريافت حقوق مجاز و قابل انجام ميباشد.
در دنياي امروز و بر اساس آموزه هاي علمي كه نتايج خود را نشان داده، سازماني كه كارمندان خود را به مشتريانش مقدم نمايد، در نهايت امر ارزش افزوده و اعتبار بيشتري در نزد مشتريان خود پيدا خواهد كرد.
چه كسي ميتواند در شرايطي كه نگراني از تفكرات ديگران مانند شمشيري بر بالاي سرش آويخته باشد به خوب كار كردن و مفيد كار كردن فكر كند.
ناشناس
|
-
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
وجدان کاری و سعی وتلاش کارمندان با بخشنامه وسوگند نامه قابل تحقق نیست . باید راه دیگری یافت....
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟