رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: اصل هزینه سفر با هزینه نیما و به قیمت روز ارائه میشود، ولی با توجه به کاهش قیمت دلار در بازار هنوز قیمت ارز در سامانه نیما کاهش پیدا نکرده که دولت و سازمان حج و زیارت باید در این باره تدبیری بیاندیشند تا هزینه سفر برای علاقهمندان کاهش یابد.
به گزارش میزان، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضا فقیهی اظهار کرد : در مرحله اول ثبت نام عتبات دانشگاهیان که از روز ۶ آذر ماه آغاز شد و تا ۱۸ آذر ادامه داشت تعداد ۵۲ هزار ۴۶ نفر ثبت نام کردند که قرعه کشی طبق روال هر ساله برگزار شد و روز ۲۱ آذر ماه نتیجه از طریق سایت لبیک اعلام شد.
بر اساس برنامه ریزی قرار است حداقل ۱۲ هزار نفر و حداکثر ۱۶ هزار نفر به عتبات اعزام شوند که از ۱۲ هزار نفر اصلی و ۱۲ هزار نفر ذخیره هستند؛ که اولویت با افرادی هست که در لیست اصلی هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال نیز طبق روال گذشته اساتید، دانشجویان دختر و پسر، کارمندان دانشگاه و دانشجویان متاهل به عتبات اعزام میشوند، ادامه داد: اعزامهای این دوره از بهمنماه سال جاری آغاز میشود و به مدت سه ماه ادامه دارد و به این ترتیب اعزامیها از اول بهمن ماه آغاز میشود و تا یازدهم اردیبهشتماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
فقیهی در ادامه درباره استانهای رکورد داری ثبت نام در عتبات گفت: بیشترین ثبت نامها در استان تهران با ۱۲ هزار ۵۲۲ نفر بعد از آن خراسان رضوی و اصفهان بودند.
رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان درباره بیشترین ثبت نامیها دانشگاهها گفت: بیشترین ثبت نام مربوط به وزارت علوم و سپس دانشگاه آزاد با تعداد ۱۴ هزار ۴۵۴ ثبت نامی و بعد هم وزارت بهداشت با ۶ هزار ۱۸۵ نفر بودند.
فقیهی در ادامه گفت: در مجموع در این مرحله از اعزام تعداد هزار ۶۵۹ نفر استاد ثبت نام کرده اند؛ که با خانواده هایشان ۴ هزار نفر میشوند. ۳۰۰ کاروان در این مرحله اعزام میشوند و از این میزان ۵۰ درصد زائران زیارت اولیها هستند.
وی گفت: اصل هزینه سفر با هزینه نیما و به قیمت روز ارائه میشود، ولی با توجه به کاهش قیمت دلار در بازار هنوز قیمت ارز در سامانه نیما کاهش پیدا نکرده که دولت و سازمان حج و زیارت باید در این باره تدبیری بیاندیشند تا هزینه سفر برای علاقهمندان کاهش یابد.
رییس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان اظهار کرد: این تعداد در قالب ۳۰۰ کاروان با برنامه ریزیهای صورت گرفته به عتبات اعزام میشوند. همچنین از این تعداد ۳۰۰۰ دانشگاهی در تعطیلات نوروز اعزام خواهند شد.
فقیهی تاکید کرد: در این دوره روزانه چهار کاروان، شامل سه کاروان به صورت هوایی و یک کاروان به شکل زمینی با ظرفیت ۳۸ نفر اعزام خواهیم داشت.
وی همچنین با بیان اینکه امسال هزینههای زائران از طریق "ارز نیمایی" تامین خواهد شد، گفت: براساس تفاهمنامهای که با بانک ملت داشتهایم برای هر یک از زائرانی که به صورت هوایی اعزام میشوند سه میلیون تومان و برای زائران اعزام زمینی دو میلیون تومان وام با سود چهار درصد و با بازپرداخت اقساط ۱۸ ماهه درنظرگرفته شده است. همچنین صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز مبلغ ۱.۵ میلیون تومان وام به دانشجویان متاهل و یک میلیون تومان به دانشجویان مجرد برای سفر به عتبات پرداخت میکند که باز پرداخت وام صندوق رفاه پس از پایان تحصیل دانشجویان خواهد بود.
وی درخصوص مجوز خروج از کشور برای دانشجویان پسر اظهارکرد: اخذ مجوز خروج از کشور از طریق ستاد عتبات و عمره دانشگاهیان انجام میشود و بر اساس تفاهمنامهای که با سازمان نظام وظیفه منعقد شده، این سازمان مجوز خروج از کشور دانشجویان مشمول نظام وظیفه را تعهد کرده است.