به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به امضای امیرعبدالرضا سپنجی، مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور رسانه این سازمان رسیده، به شرح زیر است:
نیره خوش خلق سیما، مشاور رئیس سازمان محیط زیست و رئیس دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی برای روشن شدن افکار عمومی، در خصوص این خبر توضیحات ذیل را ارائه کرد:
خبر یاد شده تنها به انتقال مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی از وزارت امور خارجه به وزارت جهاد کشاورزی تاکید دارد و این در حالی است که مصوبه هیات محترم وزیران جزء دیگری نیز داشته است و آن این است که مرجعیت ملی تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) که سالها بدون هیچگونه مصوبه هیات وزیران و یا قانونی در وزارت امور خارجه وجود داشت نیز به سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان سازمان تخصصی مرتبط با موضوعات محیط زیستی منتقل شد که اقدامی در خور تقدیر است.
در سالهای گذشته میزان اعتبارات دریافت شده جمهوری اسلامی ایران از GEF حتی کمتر از کشورهایی نظیر افغانستان بوده است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به سازمانهای بین المللی حق عضویت پرداخت میکند و طبیعتا باید از تسهیلات آنها استفاده کند.
از سوی دیگر میتوان گفت که حقیقت این است که از سال ۱۳۷۲ که جمهوری اسلامی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی رسما به کنوانسیون تنوع زیستی پیوست، وزارت امور خارجه مسئولیت مرجعیت ملی این کنوانسیون را بر عهده گرفت و این مرجعیت هرگز در سازمان حفاظت محیط زیست قرار نداشته است.
در انتهای مصوبه هیات وزیران به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف شده است که در موارد تخصصی موضوع فعالیت کنوانسیون تنوع زیستی، از جمله زیست دریایی و مناطق حفاظت شده، مسئولیت را به سازمان حفاظت محیط زیست بسپرد. در اصل این موضوع فرصت و ماموریتهایی را برای سازمان محیط زیست نیز ایجاد میکند.