آیا بر اساس اخبار جدید، تصورتان این است که سهم کنکور در پرکردن ظرفیت دانشگاهها کاهش یافته است؟ اگر این گونه است، بد نیست نگاهی به این خبر بیاندازید.
به گزارش «تابناک»، طی روزهای اخیر و با انتشار خیر تغییرات وسیع در کنکور از سال ۹۸، این باور به وجود آمده که قرار است سهم معدل دانش آموزان در قبولیشان در دانشگاه افزایش یافته و مانع کنکور از پیش پای اغلب متقاضیان ورود به دانشگاه برداشته شود.
اخباری که تاکید دارند از سال ۹۸، ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاهها با تکیه به معدل و سوابق تحصیلی دانش آموزان پر خواهد شد و تنها ۱۵ درصد ظرفیت دانشگاهها از طریق کنکور پر میشود. رویدادی که بسیار جالب توجه به نظر میرسد و انتشار آن با سر و صدای فراوان در رسانهها عجیب نیست. اما واقعیت چیست؟
برخلاف آنچه در این روزها از زبان مسئولان و دست اندرکاران مصوبه اخیر به گوش میرسد، سهم کنکور در پذیرش دانشگاهها از سال آتی رو به افزایش است نه کاهش. واقعیتی عجیب و شگفت آور که با قیاس ادعاهای قبلی مسئولان در خصوص کنکور و طرح و برنامه آتی برای کنکور ۹۸ خودنمایی میکند.
برای درک ماجرا کافی است کمی به عقب رفته و خبری را مرور کنیم که ششم شهریورماه امسال از زبان علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، در حاشیه نمایشگاه دستاوردها و عملکرد یکساله آموزش و پرورش بیان شده و بر اساس آن، آخرین آمار ورود داوطلبان به دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی، بالغ بر ۸۹ درصد (دقیقا ۸۹/۲۴%) است.
تاثیر ۸۹ درصدیای که بر اساس مصوبه اخیر، قرار است به ۸۵ درصد تقلیل یابد، اما مسئولان وارونه درباره آن سخن میگویند و مدعی هستند که اقدام اخیرشان دستاوردی بی سابقه است که میبایست «حذف کنکور» خواندش و بابت محقق شدن آن خرسند بود.
این در حالی است که در سایه طرح این دست ادعاها و در بوق و کرنا کردن تفاوتهای کنکور ۹۸، حالا حساسیتها در این خصوص افزایش یافته و ممکن است اجرای گام بعدی طرحی که طی این سالها در حال پیشرفت بوده و تقریبا سهم کنکور در پذیرش دانشگاهها را به حدود ۱۰ درصد رسانده، دستخوش مشکلاتی شود.
مشکلاتی که عدم شفافیت و صداقت مسئولان بر ابعاد آنها خواهد افزود. عدم صداقتی که مورد بالا نمونهای از آنهاست و معلوم نیست در روزهای آینده، چه ابعاد دیگری خواه یافت.