خشم طبیعت در سال ۲۰۱۸ میلادی منجر به وقوع بلایای طبیعی متعدد و نابود شدن زندگیهای بسیاری شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، خسارات اقتصادی ناشی از این بلایا نیز بسیار بالا بوده است. یک شرکت بیمه سوییسی خسارات اقتصادی بلایای طبیعی سال ۲۰۱۸ میلادی را ۱۵۵ میلیارد دلار برآورد کرده است.
جهان در سال ۲۰۱۸ از انواع مختلف بلایای طبیعی از سیل، زلزله، سونامی و طوفانها گرفته تا موج گرمای شدید در امان نبوده است.
پایگاه اینترنتی "یاهو ایندیا" در این مطلب نگاهی کلی به شدیدترین و بدترینِ این بلایا در سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) انداخته است که در ادامه میخوانید:
زلزله پاپوآ گینه نو
زلزله ۷.۵ ریشتری در استان "هلا"ی پاپوآ گینه نو در تاریخ ۲۶ فوریه ۲۰۱۸ منجر به کشته شدن ۱۶۰ نفر و زخمی شدن تعداد بیشتری از مردم شد. این زلزله همچنین باعث رانش زمین، نابودی محصولات کشاورزی و نیازمند شدن عده زیادی به کمکهای فوری بشردوستانه شد.
در پی این زلزله همچنین بیش از ۱۸ هزار نفر آواره شده و مجبور به گذران زندگی در کمپها و اردوگاهها شدند. فرودگاهها، جادهها و پلهای مناطق زلزلهزده نیز متحمل آسیبهای جدی شدند.
این کشور پس از زلزله یاد شده، شاهد پس لرزه های بسیاری بود. در یکی از این پس لرزه ها در ماه مارس ۲۵ نفر و در یکی دیگر از آن ها در ماه آوریل هفت نفر کشته شدند.
آتش سوزیهای طبیعی کالیفرنیا
مجموع ۸۵۲۷ آتش سوزی طبیعی در کالیفرنیا که ویران کننده ترین آتش سوزی های این منطقه در طول تاریخ به حساب می آید، منجر به سوختن بیش از ۷۶۶ هزار و ۴۴۰ هکتار از زمین های این ایالت آمریکایی شد.
در تاریخ ۲۸ جولای دولت آمریکا به دلیل آتش سوزی هایی که منجر به مرگ دست کم شش تن شده بود، وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد.
در تاریخ ۸ نوامبر وقوع آتش سوزی در منطقه بیش از ۶۱ هزار و ۹۱۶ هکتاری از شهر "پارادایس" در کالیفرنیا منجر به کشته شدن حدود ۸۸ نفر و سوختن بیش از ۱۳ هزار و ۹۰۰ خانه و ۵۰۰ مغازه شد.
این آتش سوزی به عنوان بدترین آتش سوزی تاریخ این ایالت به ثبت رسید. در حالی که آتش سوزی های طبیعیِ جنگلها، پدیدهای سالیانه در آمریکا به شمار می رود اما متخصصان بر این عقیدهاند که این آتش سوزیهای فصلی هر ساله در غرب آمریکا تشدید میشوند.
سیلهای نیجریه
در پی بارش بارانهای سیل آسا در ماه های اوت و سپتامبر در نیجریه دو رود "نیجر" و "بنوئه" در این کشور طغیان کردند و با ایجاد سیلاب منجر به کشته شدن حدود ۱۰۰ نفر شدند.
علاوه بر ویران شدن مزارع کشاورزی بسیار و بیش از ۱۳ هزار خانه، هزاران نفر از ساکنان ۱۰ ایالت سیل زده نیجریه در مرکز و جنوب این کشور مجبور به تخلیه منازل خود شدند.
این سیل پس از سیل سال ۲۰۱۳ میلادی در نیجریه که منجر به جان باختن دست کم ۳۶۳ نفر شده بود، بدترین سیل این کشور نامیده شد.
زلزله، آتشفشان و سونامی اندونزی
در زلزله ۷.۵ ریشتریِ شهر "پالو"ی منطقه "سولاوسی مرکزی" اندونزی در تاریخ ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸ دست کم ۱۹۰۰ نفر کشته و هزاران نفر آواره شدند. به دنبال این زلزله وقوع سونامی در "پالو" منجر به زیر آب رفتن بسیاری از خانههای این منطقه شد.
این زلزله پدیده "روانگرایی خاک" را به همراه داشت. در این پدیده خاک به دلیل لرزه های شدید استقامت خود را از دست داده و با حرکت خود منجر به خرابی و ویرانی در مسیر خود میشود.
در ۲۳ دسامبر نیز سونامی دیگری جزیره "جاوا" را در پی فوران آتشفشان "آناک کراکاتوا" درنوردید و جان بیش از ۴۲۰ نفر را گرفت. دولت اندونزی از ترس فوران ها و سونامی های دیگر در آینده هشداری مبنی بر پرهیز از نزدیک شدن به مناطق ساحلی برای ساکنان و گردشگران صادر کرده است.
سیل های "کرالا"ی هند
بارش های سیل آسای بیسابقه در ایالت "کرالا"ی هند در فصل تابستان، منجر به وقوع سیل و کشته شدن دست کم ۳۵۰ نفر و آواره شدن بیش از هزاران نفر شد.
برای ایالتی که تاکنون شاهد چنین خشمی از طبیعت نبوده است، پیامدهای این ویرانیها بسیار ناگوار بود، چرا که سیل و رانش زمین بیشتر روستاها را ویران کرده بود. مقامات هند این سیل را بدترین سیل ۱۰۰ سال اخیر ایالت "کرالا" اعلام کردهاند.
موج گرمای "کراچی" پاکستان
موج گرمایی که درجه حرارت هوا را به بالای ۴۰ درجه سانتی گراد رساند با قطع شدن برق در پاکستان همراه شد. این فاجعه در ماه مه میلادی منجر به کشته شدن حدود ۱۸۰ نفر در سراسر پاکستان شد.
بیشتر قربانیان موج گرمای شدید تابستان، ساکنان مناطق فقیرنشین شهرهای پاکستان بودند. این موج بی سابقه گرما تابستان امسال هند را نیز درنوردید.
در سال ۲۰۱۵ میلادی که دمای هوا به بالای ۴۵ درجه سانتی گراد رسید، دست کم ۱۰۰۰ نفر جان باختند.
آتشسوزیهای طبیعیِ یونان
موج گرمایی که سال ۲۰۱۸ سراسر اروپا را درنوردید، موجب وقوع آتش سوزی های طبیعی در مناطق ساحلی یونان شد. این آتشسوزیها که از منطقه "آتیک" یونان آغاز شده بود، بدترین فاجعه این کشور از سال ۲۰۰۷ میلادی نام گرفت.
این آتشسوزیها در ماه جولای باعث کشته شدن دست کم ۷۴ نفر و زخمی شدن عده زیادی شد. هم چنین ویرانیهای بسیاری در آتن بر جای گذاشت.
در آن زمان وضعیت اضطراری در استان "آتیک" که آتن را نیز در برمی گیرد، اعلام شده بود. دولت نیز تمامی ناوگان هوایی خود را در آتشنشانی به همراه بیش از ۲۵۰ دستگاه خودروی آتشنشانی برای مهار این آتشسوزیها به کار گرفته بود.
بسیاری از ساکنان مناطق گرفتار در آتش سوزیهای طبیعی تخلیه شده بودند اما بسیاری دیگر که برای فرار از شعلههای آتش داخل دریا شیرجه زده بودند، غرق شدند.
سیلاب ژاپن
بارندگیهای سنگین متوالی در سراسر جنوب غرب ژاپن در ماه ژوئن منجر به وقوع سیل و کشته شدن حدود ۲۰۰ نفر شد. این سیل که مرگبارترین سیل پس از سیل "ناگاساکی" در سال ۱۹۸۲ خوانده می شود، بیش از هشت میلیون نفر را در سراسر ۲۳ استان این کشور آواره کرد.
این بارندگیها در مناطق کوهستانی منجر به رانش زمین و ویرانیهای بیشتری نیز شد. دولت ژاپن حدود ۷۵ هزار نیرو را برای عملیات جست و جو و امداد و نجات سیلزدگان به کار گرفت.
فوران آتشفشان در گواتمالا
فوران آتشفشان "فوئگو"ی گواتمالا در ۳ ژوئن حدود ۱.۷ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده و ۴۲۵ نفر را کشت. شدیدترین فوران آتشفشانی ۴۵ سال اخیر این کشور منجر شد تمامی روستاها را گدازه و خاکستر فرا گیرد.
جریان آذرآواری (جریانی از گاز داغ و سنگ با سرعت زیاد است که میتواند با سرعت حداکثر ۱۰۰ کیلومتر در ساعت از آتشفشان به بیرون رانده شود)، بسیاری از نواحی اطراف "فوئگو" را پوشانده بود.
سیل کره شمالی
بارندگیهای شدیدی که از ۲۸ اوت ۲۰۱۸ آغاز شد، منجر به وقوع سیل در استان های "هوانگهای شمالی" و "هوانگهای جنوبی" کره شمالی و کشته شدن دست کم ۷۶ نفر و آواره شدن هزاران نفر شد. بیش از ۸۰۰ سازه ساختمانی از جمله بیمارستان ها، مدارس و خانه ها در این سیل ویران شدند.
اگر چه وقوع سیل پدیده ای سالیانه در کره شمالی به شمار می رود اما همراهی آن امسال با موجی از گرما منجر به نابودی محصولات برنج، ذرت و دیگر محصولات کشاورزی و به وجود آمدن بحران امنیت غذایی شد.
طوفان های فصلی اقیانوس اطلس
طوفان "مایکل" در اکتبر سال ۲۰۱۸ ساحل مکزیکو، فلوریدا و نواحی اطراف آن را در شهر پاناما درنوردید. طوفان "مایکل" را سومین نوع طوفان از نظر فشار دانسته اند. این طوفان منجر به کشته شدن دست کم ۶۰ نفر و زخمی و آواره شدن عده زیادی شد.
طوفان "فلورانس" نیز در سپتامبر ۲۰۱۸ کارولینا را درنوردیده و خرابی ها و ویرانی های بسیاری برجای گذاشت.
به طور کلی طوفانهای فصلی اقیانوس اطلس در سال ۲۰۱۸ میلادی شامل بیش از ۱۵ طوفان دیگر به جز دو طوفان یاد شده می شد که در مجموع ۳.۳ میلیارد دلار خسارت اقتصادی برجای گذاشتند.