انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی در نامه ای به سرپرست وزارت بهداشت خواستار اصلاح آییننامه فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی شدند.
به گزارش مهر، به نقل از معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت (مفدا)، انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی با صدور بیانیهای ضمن تأکید بر اینکه در وزارت بهداشت انجمنهای علمی ظرفیتی مغفول مانده بودند که در دوران مسؤولیت دکتر هاشمی آغاز به کار کرده و شکوفا شدند، از سرپرست جدید این وزارتخانه خواستار ادامه حمایتها و تقویت هر چه بیشتر انجمنهای علمی شدند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «فعالیت در نهادهای دانشجویی به طور حتم یکی از بهترین راهها برای تجربه و کسب مهارتهای لازم است. در این میان انجمنهای علمی دانشجویی در مقایسه با سایر نهادهای دانشجویی به ماهیت و کارکرد اصلی دانشگاه که همانا کسب علم و توانمندسازی است بسیار نزدیکترند.
انجمنهای علمی دانشجویی در وزارت بهداشت ظرفیتی مغفول بود که در دوران وزارت آقای دکتر هاشمی، در خرداد ماه سال ۱۳۹۴ به صورت رسمی و قانونی با ابلاغ آییننامه انجمنهای علمی دانشجویی آغاز به کار کردند.
در شهریور ماه سال ١٣٩٧ «انجمنهای علمی دانشجویی کشوری» در ١١ رشته تخصصی تأسیس شدند. شکل گیری انجمنهای علمی دانشجویی کشوری افق فعالیتهای علمی را برای دانشجویان توسعه داد و علاوه بر تعریف فعالیتهای ملّی، امکان حرکت به سوی عرصههای بین المللی را هم فراهم آورد.»
این انجمن ها در ادامه این بیانیه درخواستهای خود را از سرپرست وزارت بهداشت مطرح کرده اند.
حمایت مادی و معنوی از انجمنهای علمی دانشجویی همچون گذشته در سطح دانشگاه و وزارت بهداشت، اختصاص فضای فیزیکی به انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاهها و همچنین به انجمنهای علمی دانشجویی کشوری در ساختمان وزارت بهداشت (یا ساختمانهای جانبی آن در شهر تهران) و برگزاری جشنوارههای ملّی مختص فعالین انجمنهای علمی دانشجویی (مانند وزارت علوم) بخشی از این درخواست ها است.
برگزاری نشستهای منظم با دبیران انجمنهای علمی دانشجویی کشوری که پیشنهاد میشود اولین نشست در اسفند ماه سال جاری و همزمان با نشست سراسری دبیران کشور باشد نیز درخواست دیگر این انجمن ها از سرپرست وزارت بهداشت است.
اصلاح آییننامه فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، نظارت و پایش دانشگاهها به منظور هزینه کرد بودجه فرهنگی در امور فرهنگی و نه در ردیفهای دیگر و استفاده از همکاری مستقیم دبیران و نمایندگان انجمنها به عنوان ناظر و عضو اجرایی از دیگر درخواست های این انجمن های علمی دانشجویی است.
اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی کشوری دانشگاههای علوم پزشکی به همراه انجمن علمی دانشجویی کشوری دانشجویان رشته های پزشکی، پرستاری، تکنولوژی اتاق عمل، هوشبری، علوم آزمایشگاهی، مهندسی بهداشت حرفهای، بهداشت عمومی، مهندسی بهداشت محیط، دندانپزشکی، فناوری اطلاعات سلامت و رادیولوژی این بیانیه را امضاء کرده اند.