آمریکایی ها در چند روز گذشته علاوه بر تلاش های گسترده برای اجماع سازی منطقه ای علیه ایران و همراه کردن کشورهای منطقه با سیاست های خود، تحرکات گسترده ای را در لبنان نیز برای افزایش فشارها بر حزب الله آغاز کرده اند.
به گزارش تابناک، در همین زمینه، روزنامه عربستانی «الشرق الاوسط» در گزارشی به تلاش های دو وجهی آمریکا برای مهار ایران در منطقه و مقابله با حزب الله در لبنان پرداخته است. جایی که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با سفر به 8 کشور منطقه از لزوم مقابله با ایران سخن گفت و دیوید هیل معاون سیاسی وزیرخارجه آمریکا نیز در دیدار با مقامات لبنان مقابله با فعالیت های حزب الله را خواستار شد. این روزنامه عربستانی در ادامه نوشت:
پروندهٔ «تونلهای حزبالله» در مرزهای جنوبی لبنان در رأس رایزنیهای دیوید هیل معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا با مقامات لبنانی قرار گرفت.
به گزارش الشرق الاوسط، وی تأکید کرد جایز نیست که شبه نظامیان تونلهای زیرزمینی حفاری کنند و ۱۰۰ هزار موشک در اختیار داشته باشند که ثبات منطقه را در معرض تهدید قرار دهد. وی اعلام کرد واشنگتن گامی در جهت مقابله با ایران در منطقه و حزبالله در لبنان برمیدارد.
از سوی دیگر میشل عون رئیسجمهور لبنان با هیل در خصوص تأخیر در ترسیم مرزهای جنوب و مسببان آن سخن گفت. نبیه بری رئیس پارلمان لبنان نیز به تجاوزگریهای اسرائیل و کارشکنیهای آن در قطعنامه ۱۷۰۱ اشاره کرد.
از موضوعات مطرح شده در دیدارهای روز گذشته مشخص شد که مذاکرات هیل با مقامات لبنانی در راستای اعلام استراتژی خارجی جدید آمریکا برای مقابله با ایران در منطقه و حزبالله در لبنان است.
منابعی آگاه از این نشستها نیز به «الشرق الاوسط» گفتند که رایزنیها در خصوص پروندههای منطقه، استراتژی آمریکا در اجرای تحریمهای آمریکا علیه ایران، تونلهای مرزهای جنوبی و تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران، حزبالله و افراد وابسته به آنها بود. اما منابعی دیگر اذعان داشتند هیل در خصوص اجرای تحریمهای سابق سخن گفت و از تحریمهای جدید سخن به میان نیارود.
هیل پس از نشستی که با سعد حریری نخستوزیر لبنان داشت عنوان کرد که پمپئو وزیر خارجهٔ آمریکا از وی خواست به لبنان سفر کند تا استراتژی آمریکا در منطقه، اهمیت روابط با حکومت و ملت لبنان و تصمیم آمریکا در خصوص آمادگی شرایط لازم برای تضمین قدرت لبنان در جهت وفای به عهدش نسبت به مسئولیتهای بینالمللی را مورد بررسی قرار دهد.
وی گفت: ما به فعالیت خود با همپیمانان و شرکایمان برای تحقق خاورمیانهای باثبات و شکوفا از جمله لبنان ادامه میدهیم.
وی با اشاره به «نابودی داعش» بوسیلهٔ ائتلافی که لبنان بخشی از آن است عنوان کرد نیروهای خود را از سوریه خارج خواهند کرد اما بر ادامهٔ همکاری خود با شرکا در جهت تضمین نابودی داعش و پایبنیدی به اهداف کلی خود در سوریه تأکید کرد.
هیل همچنین مدعی شد با همکاری شرکا هرگونه حضور نظامی ایران در سوریه را از بین برده کرده و از طریق عملیات سیاسی به رهبری آمریکا در جهت تحقق صلح و ثبات فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: «تفاهمی مشترک با همپیمانانمان مبنی بر ضرورت مقابله با روشهای انقلابی رژیم ایرانی و شکست بلندپروازیها و فعالیتهای «خبیثانهٔ» آن در منطقه را حمایت کردیم که شامل لبنان نیز میشود به طوری که ملت لبنان باید خود به تنهایی از طریق حکومتش تصمیمات حیاتیاش را بگیرد.
این مقام آمریکایی در ادامه اظهارات ضد ایرانی خود گفت: در تلاشهای خود برای مقابله با فعالیتهای خطرناک ایران در منطقه از جمله تأمین مالی گروهکهای تروریستی توسط کسانی همچون حزبالله قدم برمیداریم و در دفاع از لبنان تنها حکومت او حق دفاع از آن را دارد.
وی گفت: جایز نیست که شبه نظامیانی خارج از کنترل دولت تونلهای زیر زمینی حفاری کنند و ۱۰۰ هزار موشک در اختیار داشته باشند که ثبات منطقه را در معرض تهدید قرار دهد.
هیل گفت: جامعهٔ جهانی به شدت وضع دولت لبنان را نظاره میکند و انتخاب دولت فقط به خود لبنانیها مربوط است اما نوع دولت برای همهٔ ما مهم است؛ مایی که به لبنانی ثابت و شکوفا اهمیت میدهیم.
هیل روز گذشته در دیدار با میشل عون بر حمایت آمریکا و پایبندی آن به لبنانی ثابت و شکوفا تأکید کرد. عون نیز عنوان کرد هرچه آمریکا عملیات صلح عادلانه در خاورمیانه را حمایت کند وضعیت لبنان بهتر شده و آرامش مرزهای جنوبی آن را فرا خواهد گرفت.
هیل همچنین با نبیه بری وضعیت عمومی لبنان و منطقه را بررسی کرد و نبیه بری از تجاوزگری اسرائیل و کارشکنیهای اسرائیل در قطعنامهٔ ۱۷۰۱، نیزوهای یونیفل و کمیتهٔ سهگانه با تجاوز به خط آبی و زمینهای لبنان انتقاد کرد.
بری همچنین بر ایجاد راهحل سیاسی در سوریه و بازگشت روابط طبیعی سوریه و لبنان در همه زمینهها تأکید کرد.
گفتنی است هیل دو روز گذشته نیز با استفانو دیل کول فرمانده کل نیروهای یونیفل دیدار کرد و نقش آن را در مأموریتی که دارد و همچنین حفظ صلح و امنیت در خط آبی در سایهٔ کارشکنیهای اخیر اسرائیل بررسی کرد.