اسماعیلی گفت: ممکن است زوجین تفاوتهای فرهنگی داشته باشند ولی با در پیش گرفتن راهکارهایی میتوانند علیرغم وجود تفاوت، زندگی مشترک را به خوبی پیش ببرند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سمیرا اسماعیلی روانشناس و مشاور خانواده درخصوص تفاوت های فرهنگی بین زوجین اظهار کرد: یکی از مشکلات همیشگی در زمان وجود تفاوتهای فرهنگی بین زوجین، قضاوتی است که افراد در رابطه با میزان این تفاوت دارند. در چنین وضعیتی، شاید بهترین توصیه این باشد که در قدم اول و حتی در صورتی که میدانید تفاوتهایی بین شما و خانواده همسرتان وجود دارد، تلاش کنید قضاوت نهایی در رابطه با این موضوع را به آینده موکول و به خودتان یادآوری کنید که شاید برداشت شما تا به حال، دقیق نبوده است و در مواردی برخلاف تصور اولیه شما شباهتهای قابل توجهی بینتان وجود دارد.
وی در ادامه بیان کرد: به صورت معمول نیز در غالب خرده فرهنگها، سنتهای ویژه و البته انتظاراتی مشخص از عروس و یا داماد وجود دارد. گاهی اوقات افراد به دلیل ناآگاهی از انتظاراتی که خانواده همسر از آنها دارند، باعث دلخوریهایی میشوند که مدیریت تبعات آن بسیار دشوار است.
این روانشناس تشریح کرد: از ابتدای ازدواج و حتی پیش از آن و در طول دوره آشنایی و خواستگاری سعی کنید با طرح سوالات، اطلاعات درستی از فرهنگ خانواده همسر خود به دست آورید. در زمان کسب اطلاعات، به صرف صحبتهای همسرتان بسنده نکنید؛ سعی کنید از طریق خواهر، برادر، گذاشتن آداب و رسوم یک فرهنگ را فردی که خود او درگیر ماجرا نیست، بهتر میتواند توضیح بدهد مادر و پدر همسرتان هم اطلاعاتی کسب کنید.
وی با اشاره به متفاوت بودن رفتار گذشتگان با امروزه گفت: مشکل بسیاری از جوانان در ارتباط با اطرافیان خود این است که استانداردهای آنها درباره برخی رفتارهای دیگران و به ویژه نسل گذشته، نادرست، کلافه کننده و یا بیهوده است. چنین برداشتهایی بیشتر از همه میتواند نمایانگر نا آشنایی با دیدگاه نسل قدیم در زمینه مسائل مختلف باشد. گاهی اوقات وقتی جوانان تلاش میکنند دنیا را از دریچه چشم اطرافیان ببینند، حداقل اتفاقی که برای آنها میافتد، این است که از نظر هیجانی کمتر از قبل برافروخته میشوند و میتوانند در آرامش بیشتری با دیگران ارتباط برقرار کنند.
اسماعیلی تصریح کرد: بسیاری از فرایندهای روانی که شما این روزها تجربه میکنید، خانواده همسرتان هم به شکلی مشابه تجربه میکنند. پذیرفتن فردی متفاوت هیچ وقت کار آسانی نبوده و نخواهد بود. با توجه به این موضوع شاید بهتر باشد برای کسب محبوبیت اقداماتی انجام دهید. با افزایش سن قابلیت تغییرشان به شدت کاهش مییابد. پس انتظار زیادی از خانواده همسرتان و به ویژه والدین او نداشته باشید.
وی در پایان گفت: سعی کنید از روشهایی که مناسب حال شماست استفاده کنید. برخی افکار و یا رفتارها، میتواند تنش شما را به شدت افزایش دهد. به عنوان مثال مرور چندباره رفتارهای ناخوشایند خانواده همسر، کمال طلبی زیاد و یا مقایسه خانواده همسر با دیگران، تنها میتواند ناراحتی شما را تشدید کرده و سطح تنش شما را بالا نگه دارد. اما در مقابل برخی واکنشها مانند استفاده بهجا از شوخی و یا قاببندی جدید (تعبیر کردن رفتار دیگران به صورتی متفاوت) میتواند به شما کمک کند تا استرس خود را کاهش دهید.