بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار روس امروز جمعه به مناسبت روز تعمید حضرت مسیح که یک جشن مذهبی به حساب میآید، براساس یک باور سنتی در برکههای اطراف خانههای خود غسل کردند تا گناهانشان بخشیده شود.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، این سنت در گذشته تنها در میان مومنان مسیحی ارتدوکس دیده میشد، اما با توسعه شبکههای اجتماعی کم کم به چالشی برای جوانان تبدیل شده است و بسیاری تنها به خاطر اینکه عکس یا فیملی از خود در زمان انجام این چالش داشته باشند، در هوای برفی تن به آب میزنند.
طبق این رسم، فرد برای انجام این غسل باید پس از وارد شدن به آب سه بار بدن خود را به صورت کامل زیر آب کند و پس از خواندن دعایی از آب بیرون آید.
مسکو پایتخت روسیه برکههای زیادی دارد و مقامات شهرداری برای تسهیل این مراسم، امروز اعلام کردند که ۱۰۰ برکه برای این منظور تجهیز شده و آماده برگزاری مراسم است.
خبرگزاریهای روسیه اعلام کردند که بیش از ۲۷۰ هزار نفر در مسکو خود را در شرایطی به آب زده اند که دمای هوا بین منفی ۶ تا ۹ درجه سانتیگراد بود.
این آمار در بیرون پایتخت و داخل استان مسکو به ۱۷۰ هزار نفر میرسد.
در کنار برخی از این برکهها حمام آب گرم سیار مستقر شده بود تا علاقهمندان پس از خارج شدن از برکه یخ زده وارد آن شوند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری ۶۶ ساله روسیه سال گذشته در این چالش شرکت کرد و چند روز پس از او جان هاتسمن سفیر آمریکا در مسکو که ارتدوکس نیست نیز تن به آب زد.
رسانههای روسیه اعلام کرده اند که پوتین امسال نیز در این مراسم شرکت کرده است.
مردم مسکو امسال نسبت به پارسال شرایط بهتری برای انجام این مراسم داشتند چرا که سال گذشته دمای هوا در چنین روزهایی منفی ۱۵ درجه زیر صفر بود البته در بسیاری از نقاط سرباز مسکو مردم دمای منفی ۲۰ درجه را احساس میکردند.
اما امسال نیز این مراسم بدون توجه به شرایط آب و هوایی در بسیاری از نقاط روسیه که دمای منفی ۳۰ درجه زیر صفر را تجربه میکنند برگزار شد تا نشانگر آن باشد روسها در هر شرایطی غسل تعمید را به صورت سنتی برگزار خواهند کرد.
رسم دیگر مومنان مسیحی شاخه ارتدوکس در روز تعمید مسیح، تقدیس آب چشمههایی است که توسط کشیشان به آنها داده میشود.
این افراد معتقدند که خوردن این آب به دلیل مقدس بودن برای سلامتی افراد مفید است.
روسهایی که به این مسائل باور دارند، تا چندین ماه در خانههای خود چنین آبهایی را نگهداری میکنند و در زمان بیماری خود یا اعضای خانواده آن را مینوشند.