فتاوای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله) در مورد اختلاف در مهریه

فتاوای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله) در مورد اختلاف در مهریه
کد خبر: ۸۷۱۶۸۰
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸ 21 January 2019
|
2854 بازدید

فتاوای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله)


اختلاف در مهریه
سؤال:اگر بین زن و شوهر بعد از مدتى زندگى زناشویى شدن اختلاف شود و زن بگوید که صیغه مدت ده سال بوده و مهر 3000 روپیه، شوهر مى گوید مدت سى سال و مهر هشتاد روپیه بوده است، آیا کدام قول مسموع است و چه باید کرد؟

جواب:در فرض سؤال، نسبت به مدت در صورت عدم بینه قول زن بایمین مقدم است و قول مرد نسبت به مهریه با عدم بینه، همراه با یمین مقدم است. والله العالم.

سؤال:زن به عقد شخصى درآمده و قبل از دخول مرد فوت نموده یا شهید شده، مهر زن تمام باید داده شود یا نصف؟

جواب:تمام مهریه باید از ترکه او داده شود. والله العالم.

سؤال:مرد مقلد شخصى است که مى فرماید در صورت فوت زوج قبل از دخول نصف مهر و زن مقلد کسى است که مى فرماید تمام مهر لازم است، در صورت فوت مرد قبل از دخول تکلیف چیست؟

جواب:در فرض سؤال به جهت رفع نزاع باید به حاکم شرع جامع الشرائط مراجعه نمایند و آنچه حاکم شرع حکم کند باید طبق آن رفتار شود. والله العالم.

سؤال:اگر زوجه در موقع ازدواج بگوید دو دانگ از همین خانه را که در آن زندگى مى کنى مهریه من کن و مرد چون یقین دارد که چنین چیزى در دفاتر رسمى و محضر انجام نمى شود مى گوید اگر بشود من قبول دارم لذا به چندین محضر رسمى ازدواج مراجعه مى کنند قبول نمى شود سرانجام با رضایت زوجه و پدرش و با مبلغ وجه رایج او را عقد مى کنند که در قباله ازدواج فقط وجه نقد قید شده آیا غیر از مبلغ تعیین شده در محضر و ثبت شده در قباله و عقدنامه زوجه طلبى از آن زوج دارد؟

جواب:در فرض سؤال زوجه غیر از مبلغى که در متن عقد ازدواج به عنوان مهریه معین شده چیزى از زوج طلب ندارد. والله العالم.

سؤال:در محل ما رسم این بوده که پدر خانواده براى فرزندان پسر جهت مهریه عروس آب ملک و گوسفند در جلسه عقد معلوم و معیّن مى کردند و تحویل مى دادند شخصى 3 پسر داشته یکى از آنها در زنده بودن پدر گوسفندهاى مهریه عیالش را تحویل گرفته و دو نفر دیگر پسرها گوسفندها را تحویل نگرفته اند و پدر فوت کرده آیا دو پسر دیگر مى توانند گوسفندهاى مهریه عیالشان را از اموال موجود آن مرحوم برداشت کنند یا خیر؟

جواب:اگر منظور این است که پدر از ملک خودش بدون اینکه به پسر تملیک کرده باشد مهریّه براى زوجه پسر قرار میدهد این عمل صحیح نیست باید مهریه زوجه از مال خود زوج باشد نه پدر زوج، و اگر منظور این است که پدر ملک و آب و گوسفند که مى خواهد مهریه زوجه پسر خود قرار دهد اوّل به پسر تملیک مى نماید سپس آنچه ملک پسر شده مهریه قرار داده مى شود بنابر این آنچه پدر تملیک پسر نموده و پسر هم آنرا مهریه زوجه خود قرار داده اگر در تحت ید پدر و جزء اموال او باشد بانتاج آن متعلّق به زوجه است و بقیه را ورثه تقسیم مى کنند.

سؤال:شخصى اینجانب را به عقد و همسرى پسرش درآورده است و مبلغ صداق به عهده پسرش مى باشد و هشت مثقال طلا به عهده پدر زوج بوده است که خودش در زمان حیاتش گردن گرفته و با خط خود نوشته الحال فوت نموده است و ما مى خواهیم بدانیم که آیا آن هشت مثقال طلا را چه کسى باید به ما پرداخت کند؟

جواب:در فرض سؤال : چنانچه هشت مثقال طلا، جزء صداق بوده و آن مرحوم بعهده گرفته باید از اموالش بردارند و به عروسش بدهند و اگر مربوط به صداق نیست فقط وعده داده که هشت مثقال طلا بعهده من که بدهم در این صورت حق ندارند از مال او بردارند. والله العالم.

سؤال:نظر جنابعالى در مورد گرفتن شیر بها چیست؟

جواب:گرفتن شیربها با رضایت دهنده شیربهاء اشکال ندارد.

سؤال:دخترى که بعد از عقد در خانه پدرش به سر مى برد و خواهان طلاق است و در دادگاه هم دادخواست طلاق صادر کرده است آیا در این صورت مهریه را مستحق مى شود یا خیر؟ آیا در این صورت حق نفقه گرفتن را دارد یا خیر؟ و داماد مى گوید. زن گرفتم که زندگى کنم نه طلاق بدهم اگر ایشان طلاق مى خواهد تمام مخارج من را باید بدهد جواب را صراحتاً مرقوم فرمائید.

جواب:امر طلاق با زوج است و مى تواند مخارجى را که کرده و صداق را به عنوان عوض فلع در طالق فعلتى مطالبه کند بنابراین اکراه و اجبار در طلاق جایز نیست ولى خودش با اختیار خودش بدون اکراه زوجه را بقل از دخول طلاق بدهد نصف مهر را باید به او بپردازد و نسبت به نفقه در فرض سئوال که زوجه ناشزه بوده نفقه را هم طلبکار نیست و چنانچه نزاع موضوعى در بین باشد مرافعه شرعیه لازم است.

سؤال:خانمى هستم که با مردى که داراى چهار فرزند بود ازدواج کردم و همسرم فوت شده سؤالم اینست که آیا طلاهایى که همسرم برایم خریده، مى شود بجاى مهریه حساب شود یا نه؟

جواب:در فرض سؤال ظاهر اینست که طلاهاى مورد سوال اگر در حدّ متعارف بوده هدیه محسوب است و متعلّق به زوجه است و از ماترک و مهریه محسوب نمى شود و در نزاع موضوعى مرافعه شرعیه لازم است

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟