معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور گفت: حدود 200 میلیارد تومان مالیات در سال 96 پرداخت گردیده است.
به گزارش «تابناک» از خبرگزاری صداوسیما، محمد جهانگیری در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: همزمان با رویداد چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی،خدمات پزشکی جزء افتخارآفرین ترین حوزه های عرصه خدماتی کشور محسوب می شود که این مهم بدون تلاش دولت و همه آحاد مردم محقق نمی شد.
او ادامه داد: سرمایه گذاری هایی که در طول چهل سال اخیر صورت گرفت کمک کرده تا بسیاری از خدمات پزشکی کشور حائز اهمیت باشد.
جهانگیری تصریح کرد: تا امروز 85% از موارد بستری ها در بخش دولتی انجام می شود که پیشتر این رقم 80% بود و قطعا مالیات این اقدامات مانند حقوق کسر می شود. اما بنا به گفته سازمان امور مالیاتی حدود 200 میلیارد تومان مالیات طی ماههای سال قبل از سوی مطب های خصوصی و یا پزشکانی که مطب خصوصی دارند پرداخت شده است. البته این رقم حدودی است.
امیر آبادی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در سوی دیگر برنامه گفت: در حال حاضر در کشور حدود 50 هزار ماما، 25هزار واحد گروههای پروانه دار، 1500 دکتر در علوم آزمایشگاهی، 20 هزار دکتر داروساز، 2 هزار دندان پزشک متخصص،35 هزار دندان پزشک عمومی و 36 هزار پزشک متخصص و فوق متخصص و فوق تخصص و 80 هزار پزشک عمومی در حال فعالیت هستند. پیش بینی شده بود که مالیات پزشکان حدود 700 میلیارد تومان خواهد بود اما از این میزان تنها 150 میلیارد تومان مالیات پرداخت شده است. براساس مستندات سازمان امورمالیاتی، حدود 30 هزار پرونده پزشکی در تهران تشکیل شده که از این میزان حدود 11 هزار اقدام به پُر نمودن اظهار نامه مالیاتی کرده اند. میانگین هر 5 پزشک حدود 5 میلیون و هفتصد هزار تومان بوده است و این موضوع کاملا قابل نقد است. طبق فرموده سازمان مالیات کشور اگر حق مالیات پزشکان بطور کل 700 میلیارد تومان باشد و اگر 20 درصد از مالیاتها پرداخت شود حدوداً رقمی برابر 3 هزار و پانصد میلیارد تومان در آمد پزشکان کل کشور در سال 96، و اگر این رقم میان پزشکان تقسیم شود میانگین درآمد سالانه آنها 27 میلیون تومان و ماهیانه دو میلیون و دویست هزار تومان درآمد یک پزشک است.حال سئوال این است که هر پزشک واقعاً ماهیانه 2 میلیون و دویست هزار تومان درآمد دارد؟
جهانگیری در سوی مقابل با نقدی به روش محاسباتی امیر آبادی گفت: اگر هر پزشک سالانه 100 میلیون تومان درآمد داشته باشد براساس هزینه های جاری آن پزشک بخشی از درآمد ایشان مشمول مالیات می شود، در برخی از رشته های پزشکی 45% پزشکان عمومی حدود 15% مشمول مالیات خواهد بود. این در حالیست که پزشکان عمومی در شرایط عادی حدود 10 میلیون تومان ماهیانه درآمد دارند اظهار داشت: پزشکان عمومی بطور میانگین روزانه 20 مریض را ویزیت می کنند و این را می توان از نسخه ها و ویزیتهای بیمه ای محاسبه کرد.
عرفان قمی کارشناس امور مالیاتی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: اگر بخواهیم مسیر بحث را به سمت فقط پزشکان عمومی ببریم صحیح نیست زیرا بخش عمده پزشکان را متخصصان تشکیل می دهند و باید میانگین را در رقمی بالاتر در نظر بگیریم. بخشی هم که معمولاً مورد غفلت قرار می گیرد اینست که از کارانه پزشکان مالیات کاسته نمی شود.
معاون فنی و نظارتی سازمان نظام پزشکی کشور گفت: پزشکان برای عدم ارائه اظهار مالیاتی دلیل دارند.
جهانگیری افزود: تعدادی از پزشکان اظهارنامه مالیاتی پر نمی کنند دلیل هم دارند. زیرا برخی از پزشکان، تمام وقت در بیمارستان ها مشغولند و اصلا مطب شخصی ندارند. طبق اعلام ها، حدود 75 هزار نفر از پزشکان امسال اظهارنامه مالیاتی ارائه کرده اند این در حالیست که پروانه های صادر شده مطب در سراسر کشور 85 هزار است که قسمتی از اینها در مطب کار نمی کنند.
او در خصوص کارانه پزشکان افزود: اصل کارانه پزشکان در خدمات بیمارستانی پرداخت و محسوب می شود. گفتنی است حساب های موسسات به نظام پزشکی نمی رسد در آمدهای مطب هم همینطور، اما ما در کارشناسی هایی که انجام می دهیم به این اعداد و ارقام می رسیم.
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات رئیسه مجلس درسوی دیگر استودیو گفت: برخی از پزشکان از استفاده دستگاه پوز در مطبهایشان امتناع می ورزند و بیمار را مجبور می کنند که به آنها پول نقد بدهند. حیف است بخاطر تخلف عده ای از پزشکان، احترام جامعه پزشکی زیر سوال برود.
عرفان قمی کارشناس امور مالیاتی در ادامه ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: پزشکان برخلاف قوانین وضع شده در بند و تبصره های ماده 100 امور مالیاتی، اقدام به تخلف و فرار مالیاتی می کنند.
امیرآبادی در استودیو گفت: پزشکان متخصص بطور میانگین ماهیانه حدود 40 میلیون درآمد دارند پزشکان عمومی هم میانگین ماهیانه 5 میلیون تومان سالانه حدود 7000 و دویست و هشتاد میلیارد تومان، پزشکان عمومی حدود 3 هزار و ششصد میلیارد تومان و دندانپزشکان 8 هزار و هشتصد و هشتاد میلیارد تومان درآمد سالانه دارند البته این ارقام حدودی و حداقل نرخ است، حال اینکه مالیات اینها حدود 7 هزارو دویست میلیارد تومان است. با این حال سازمان نظام پزشکی فقط 130 میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است.
جهانگیری در پاسخ گفت: اگر آقای امیرآبادی رئیس امور مالیاتی کشور می شد وضع کشور خیلی خوب می شد.