انتقاد نمکی از آموزش دندانپزشکی

کد خبر: ۸۷۳۱۶۴
|
۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹ 26 January 2019
|
3259 بازدید
|
۲

سرپرست وزارت بهداشت با انتقاد از اینکه آموزش دندانپزشکی در کشور بدون در نظر گرفتن جامعه انجام می شود از معاون آموزشی خواست نیروهای رده میانی با رویکرد بهداشت دهان و دندان تربیت شوند.

به گزارش مهر، به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سعید نمکی در سی و هشتمین نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی اظهار داشت: در عرصه دندانپزشکی کشور باید چشم ها را شست و جور دیگر دید. سال ۶۹ که به عنوان معاون بهداشت به وزارت بهداشت آمدم، اولین کارم راه اندازی دفتر بهداشت دهان و دندان بود، بنابراین در عرصه دندانپزشکی باید نگاه و رویکرد ویژه ای داشته باشیم و باید از دندانپزشکی به سمت سلامت دهان و دندان حرکت کنیم.

وی افزود: تا زمانی که تغییر رویکرد ایجاد نکنیم و دندانپزشک را به عنوان مدیر سلامت دهان و دندان تلقی نکنیم، همواره با مشکل روبرو هستیم و این تغییر را باید از حوزه آموزش آغاز کنیم.

نمکی تصریح کرد: آموزش دندانپزشکی باید با رویکرد اجتماعی انجام شود و دانشکده ها و دانشجویان باید حضور بیشتری در بین مردم و اجتماع داشته باشند. دو سال پیش در یکی از روستاهای استان کردستان حضور پیدا کردم، اما بزرگترین و غم انگیزترین آفت نظام سلامت آنجا بود که در این روستاها در دهان هیچ مرد و زن بیشتر از ۳۰ ساله، دندان طبیعی و سالم نبود و دانشکده دندانپزشکی سنندج، حتی یک بار هم در آن روستا حضور پیدا نکرده بود.

سرپرست وزارت بهداشت با بیان اینکه آموزش دندانپزشکی در کشور بدون در نظر گرفتن جامعه انجام می شود، افزود: آموزش های دندانپزشکی، از جامعه جدا است و در حوزه سلامت دهان و دندان، کار اساسی نکرده ایم چون شاخص DMF (تعداد دندان های پوسیده، کشیده و پرشده) بهبود نیافته است.

وی گفت: سال ۵۷ در کشور شاخص مرگ نوزادان ۱۳۰ در هر هزار تولد زنده بود که امروز به ۹ در هر هزار تولد زنده رسیده و یا شاخص مرگ و میر کودکان از حدود ۱۲۰ در هر هزار تولد زنده به ۱۳ رسیده و میزان مرگ و میر مادران باردار ناشی از عوارض حاملگی از ۲۴۵ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده به ۱۹ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده کاهش یافته است، اما چرا در شاخص های سلامت دهان و دندان پیشرفت چندانی نداشته ایم؟ چون دانشکده های دندانپزشکی به عنوان مدیر نظام بهداشتی در جامعه حضور نداشته اند.

نمکی یادآور شد: نادیده گرفتن بهداشت دهان و دندان یکی از مشکلات کشور است چون به آموزش های جامعه نگر و تربیت نیروهای رده میانی با رویکرد بهداشتی، توجه نکرده ایم.

وی گفت: اولین تقاضای من از دکتر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت این بود که باید نیروهای رده میانی با رویکرد بهداشتی برای دهان و دندان تربیت کنیم که آموزش های همگانی در بخش بهداشت دهان و دندان تقویت شود و اگر در موضوع پیشگیری، تلاش کرده و گروه های هدف مانند دانش آموزان مدارس را تعریف کنیم، موفقیت های زیادی داشته ایم. هر قدر بر روی تربیت نیروهای بهداشتی برای بهداشت دهان و دندان، آموزش همگانی و سیستم ارجاع در نظام شبکه، هزینه کنیم، کار درستی انجام داده ایم.

سرپرست وزارت بهداشت تاکید کرد: «داگلاس نورس» که یکی از تئوری پردازان توسعه و برنده جایزه نوبل است اعتقاد دارد که اگر می خواهید ببینید که یک جامعه در حال پیشرفت است یا خیر، به جای توجه به چاه های نفت، مدارس آن را ببینید و اگر در مدارس، دانش آموزان دانش پژوه و فهیم داشته باشیم، قطعا کشور در حال توسعه و پیشرفت است. بنابراین بهترین محیط برای انجام کار بهداشت دهان و دندان، مدرسه است.

وی افزود: مادر من یک زن قالیباف بود، اما از زمان کودکی، مراقبت از دندان را به بنده آموخت و تمام سال های عمرم به جز در موردی که سنگی در غذا، باعث آسیب به دندانم شد، روی یونیت دندانپزشکی ننشستم و این آموزش و مراقبت را مدیون مادرم هستم.

نمکی با اشاره به ضعف ارتباطات بین رشته در حوزه دندانپزشکی، تاکید کرد: ارتباطات بین رشته ای در دندانپزشکی بسیار کم است و آموزش ها باید با کمک سایر گروه های آموزشی ارائه شود و می توان کارهای مشترکی انجام داد.

وی درخصوص سهمیه های پذیرش دانشجویان در رشته های مختلف از جمله دندانپزشکی، گفت: قوانینی در کشور وجود دارد که به حوزه آموزش، آسیب های زیادی می زند و برخی متوجه نیستند که دفاع از برخی افراد به معنای دادن مدرک تحصیلی به آنها نیست، بنابراین باید در مورد سهمیه ها و تعداد دانشجویان رشته دندانپزشکی، بازنگری کرده و از توسعه ناموزون جلوگیری کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت گفت: البته باید به گونه ای مدیریت کنیم که مردم در عرصه دندانپزشکی کشور، احساس ناامنی نکنند که برای این کار باید به پیشگیری اهمیت بیشتری دهیم و از سوی دیگر، در اصلاح تعرفه ها و نظام بیمه ها اقداماتی انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: به یکی از کشورهای اروپایی سفر کرده بودم و یکی از همکاران پزشکی ایرانی ما که در آن کشور سکونت داشت، کارت باشگاه ورزشی بسیار مجهزی داشت و عنوان می کرد که کارت باشگاه از سوی بیمه به او داده شده و در آن کشور، اگر به تعداد مشخصی در باشگاه ورزشی حضور پیدا کرده و اقدام به تحرک و فعالیت بدنی داشته باشند، در سال آینده، حق بیمه کمتری دریافت می کنند، بنابراین بیمه ها باید پیشگیری و توانبخشی را بپذیرند چون به نفع آنها است و از هزینه های آنها کاسته می شود.

نمکی ضمن تاکید بر نقش ویژه بخش خصوصی در حوزه ارائه خدمات دندانپزشکی، گفت: هر مطب در بخش خصوصی برای ما می تواند یک مرکز سلامت دهان و دندان باشد. از سوی دیگر اصلاح تعرفه ها، تعریف جایگاه دندانپزشک خانواده در نظام ارجاع به عنوان فردی از تیم پزشکی خانواده و افزایش پوشش بیمه برای خدمات دندانپزشکی، مهم و اساسی است.

وی یادآور شد: برای تهیه برنامه آموزشی متفاوت از قبل در رشته دندانپزشکی و تقویت جامعه نگر شدن آن، همه باید کمک کنند تا بتوانیم فیلد آموزش را تغییر دهیم. امروز مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت، بسیار مهم هستند و شاخص های اجتماعی و اقتصادی را از آموزش ها حذف کرده ایم که باید به برنامه های آموزشی اضافه شوند و باید فیلد آموزش را از دانشکده ها و یونیت ها به اجتماع و بین مردم ببریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۶
اقای نمکی شماکه تلویحا اشاره کردید که دفاع ازبعضی ها به معنی دادن مدرک به انها نیست حرف شما درموردسهمیه ها بود برادرمن امروز فرزندان شهدا وایثارگران که ازسهمیه دانشگاه استفاده میکنند اکثرا دردانشگاه از افرادعادی یابدون سهمیه موفقتر ومعدل بالاتری دارند مگرفقط همین سهمیه شاهد است سهمیه فرزندان هیات علمی را ملاحظه بفرمایید که باچه معدلهای پایینی وارد دانشگاه میشوند فقط به دلیل اینکه پدردانش اموز عضو هیات علمی است وحقوق نجومی دریافت میکند اما ان دانش اموزیکه پدرش تکه تکه شده در راه امنیت واستقلال این کشور ومعدل خودش هم ۲۰یا ۱۹میباشد وداغ پدر دیده فقط همین را باید مصیبت دانشگاهها بخوانیم واقعا که؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
آقای نمکی تمام رشته های پزشکی باید درون مردم بروند. دندان پزشکی از همه بالاتر است. حرف ایشان کاملا درست می باشد. البته اخیرا ایملنت می کنند اما آن هم دارای عوارض از جمله سیاه شدن پوست صورت می شود و فرد کاملا چهره اش برمی گردد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟