احتمال آلودگی آب‌های شرق مازندران به نیترات

کد خبر: ۸۷۵۲۱۸
|
۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۵ 02 February 2019
|
3446 بازدید

نماینده بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس گفت: سه مشکل اساسی آب در منطقه شرق مازندران شامل کمبود میزان آب، شور شدن آب و آلودگی به نیترات است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، علی محمد شاعری در نشست خبری اظهار کرد: در چشم انداز توسعه شرق مازندران طبق هدف گذاری‌های صورت گرفته باید مشکل کم آبی را در آب شرب و کشاورزی حل کنیم.

وی با بیان اینکه بندر امیرآباد به عنوان بزرگ‌ترین بندر شمال کشور در این زمینه پیشران خواهد بود، ادامه داد: می‌توان گفت بندر امیرآباد منطقه آزاد تجاری می‌شود و اولین هدف، حذف تعرفه‌های گمرکی است. البته در طی ۳ سال گذشته ظرفیت این بندر به ۲.۵ برابر افزایش یافته است و همه محورهای متصل به بندر امیرآباد تا هفته دولت سال آینده چهار خطه می‌شوند.

شاعری عنوان کرد: در بخش آب و فاضلاب هدف گذاری این بوده که سد گلورد به اتمام برسد و آبگیری شود و شبکه زیر سد را تکمیل کنیم که اینگونه ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به زیر شبکه آب سد گلورد می‌روند و مشکل بی آبی در ۵ شهر و ۹۰ روستا که در مسیر شبکه آب سد هستند حل می‌شود.

وی افزود: برای اجرای این اهداف باید در ابتدا سد افتتاح می‌شد که با جذب اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان در یک سال گذشته سد گلورد را به بهره برداری و آبگیری رساندیم و البته در مجموع هزینه احداث این سد بالغ بر ۲۲۰ میلیارد تومان بوده که ۱۶ سال به طول انجامید.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: مجوز احداث زیرساخت‌های لازم برای تأمین آب ۵ شهر و ۸۰ روستا از محل سد گلورد را از وزارت نیرو اخذ کردیم اما در سال جاری برخی اختلافات محلی در شرق مازندران موجب شد که این پروژه آغاز نشود که این مسئله یکی از چالش‌های منطقه است.

وی یادآور شد: میزان برخورداری کل کشور از شبکه فاضلاب شهری ۴۸ درصد و استان مازندران ۱۲.۵ درصد و شرق مازندران صفر بود که در طی دو سال گذشته با پیگیری‌های صورت گرفته در زمینه فاضلاب شهری هدف گذاری کردیم تا ۵ شهر شرق مازندران مجهز به شبکه جمع آوری و تصفیه و بازچرخانی فاضلاب شوند. در ابتدای سال جاری فاز اول این پروژه با اعتبار ۵ میلیارد تومان آغاز شد و فاز دوم با ۱۷ میلیارد تومان اعتبار تا چند روز آینده آغاز می‌شود.

شاعری خاطرنشان کرد: ضریب خود اتکایی ایران در بخش کشاورزی حدود ۲۸ درصد بود که در حال حاضر به ۸۰ درصد رسیده است و به جز ۳ محصول ذرت، کنجاله و روغن، تقریباً در تولید بقیه مواد غذایی خودکفا هستیم.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون تن مرکبات، سیب و سایر میوه‌ها را در داخل کشور تولید می‌کنیم و در گندم کاملاً خودکفا شدیم و می‌توانیم به عنوان یک کشور صادرکننده گندم مطرح شویم و همچنین در سال جاری در شکر خودکفا شدیم و اگر این خودکفایی اتفاق نمی‌افتاد امسال با وضعیت مشکلات ارزی با مشکلات عدیده ای رو به رو می‌شدیم و باید بیش از ۴.۵ میلیارد دلار صرف واردات گندم و شکر می‌کردیم.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس با بیان اینکه در سال جاری در ایران دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج تولید کردیم که تقریباً به ۸۰ درصد خودکفایی رسیدیم، تصریح کرد: اگر مردم ایران الگوی مصرف برنج را رعایت کنند و سبد غذایی را اصلاح کرده و سهم مصرف غلات را تعدیل کنیم در واقع در تولید برنج نیز خودکفا هستیم.

نماینده شرق مازندران در مجلس گفت: ایران در تولید فولاد در رتبه چهاردهم جهان قرار دارد و حتی به علت عرضه ارزان قیمت فولاد ایران برخی از کشورهای اروپایی بر علیه ایران شکایت می‌کنند.

شاعری با بیان اینکه اتفاق خوبی که اخیراً صورت گرفته الحاق جمهوری اسلامی ایران به کشورهای اوراسیا است، تصریح کرد: از آنجایی که همه ۶ کشور اوراسیا منطقه آزاد تجاری هستند؛ دولت ایران امسال یک موافقت نامه با این کشورها منعقد کرد که باید به تصویب مجلس برسد و البته هفته گذشته مجلس یک فوریت آن را تصویب کرد و تا دو یا سه ماه آینده دو فوریت آن تصویب و سپس اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: ۶ کشور اوکراین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ویتنام و ارمنستان بر اساس توافقنامه اوراسیا به صورت کامل منطقه آزاد تجاری هستند که اگر ایران به توافقنامه اوراسیا ملحق شود تمام مراودات اقتصادی ایران با این کشورها بدون هزینه‌های گمرکی و از طریق ۴ بندر دریای خزر یعنی بندر امیرآباد، بندر نوشهر، بندر فریدونکنار و بندر انزلی صورت می‌گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟