گزارش لحظه به لحظه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت؛

نمکی سیزدهمین وزیر بهداشت شد

جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست «علی لاریجانی» از ساعت 8 و 8 دقیقه آغاز شد و نمایندگان خانه ملت در این جلسه به بررسی برنامه ها و صلاحیت «سعید نمکی» برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اخذ رأی اعتماد پرداختد. رئیس جمهور در جلسه امروز مجلس برای دفاع از وزیر پیشنهادی اش حاضر شد و سخنرانی کرد.
کد خبر: ۸۷۵۶۶۱
|
۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۴ 04 February 2019
|
20279 بازدید
|

جلسه علنی امروز (دوشنبه، پانزدهم بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست «علی لاریجانی» از ساعت 8 و 8 دقیقه و با حضور 205 تن از نمایندگان آغاز شد. نمایندگان خانه ملت در این جلسه به بررسی برنامه ها و صلاحیت «سعید نمکی» برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اخذ رأی اعتماد پرداختد. رئیس جمهور در جلسه امروز مجلس برای دفاع از وزیر پیشنهادی اش حاضر شد و به سخنرانی پرداخت.

به گزارش «تابناک»؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در صحن علنی مجلس و در خصوص اخذ رأی اعتماد برای دکتر «حسن نمکی» وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: همه ما می دانیم، بخش سلامت بهداشت و مسأله رسیدگی به بیماران،هزینه سلامت، پیشگیری از بیماری ها، استقلال در این زمینه و توریسم سلامت چقدر برای ما اهمیت دارد.

پس از روحانی نمایندگان موافق و مخالف نیز نظریات خود را در خصوص برنامه های وزیر پیشنهادی ارائه دادند. محمد حسین فرهنگی و حسین مقصودی نمایندگان تبریز و سبزوار به عنوان مخالف و مهدی فرشادان، علی نوبخت، علیرضا سلیمی و ساداتی نژاد نمایندگان سنندج، تهران، محلات و کاشان به عنوان موافق وزیر صحبت کردند. در نهایت نیز نمکی به دفاع از برنامه های خود پرداخت.

نمایندگان مجلس سرانجام پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان و برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با ۲۲۹ ‌رأی موافق و ۲۵ ‌رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ ‌نماینده حاضر به سعید نمکی رأی اعتماد دادند.

نمکی سیزدهمین وزیر بهداشت شد
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۵۳

دکتر سعید نمکی به عنوان سیزدهمین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی از مجلس رای اعتماد گرفت

سعید نمکیوزیر پیشنهادی بهداشت :
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۵۰

توجه به جنبه‌های اقتصادی طرح تحول ضروری است

سعید نمکی در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس در دفاع از برنامه‌هایش برای وزارت بهداشت اظهار کرد: اولین سوال نمایندگان درباره این است که طرح تحول به کجا خواهد رفت؟، طرح تحول توانست مشکلاتی را از دوش مردم بردارد. بنده به عنوان کسی که در سازمان برنامه در کنار هاشمی بودم و در جریان تامین منابع مالی و هدایت‌های آن هستم معتقدم که نقاط قوت طرح تحول باید جلو رود، نقاطی همچون برداشتن هزینه‌های کمرشکن بستری بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج و ماندگاری طبیب در نقاط محروم.

وی ادامه داد: این طرح را ادامه می‌دهیم اما این طرح نواقصی دارد که باید به جنبه‌های اقتصادی آن با نگاه کارشناسی‌تر پرداخت. تلاش می‌کنیم طرح را به گونه‌ای پیش‌ برده که جنبه‌های اقتصادی آن مورد توجه قرار گرفته و همچنین قوانین بالادستی و برنامه توسعه هم در آن توجه شود به خصوص مواردی همچون راهنمای بالینی، پزشک خانواده، سیستم اجرا و از همه مهم‌تر پرونده الکترونیک سلامت و نظام مالی پرداخت نوین.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات قاضی‌زاده هاشمی اظهار کرد: اقداماتی همچون ایجاد زیرساخت‌ها اعم از بیمارستان‌ها، فضاهای درمانی در نقاط مختلف کشور و غیره را انجام داده اما تمامی پروژه‌ها را اجرا کرده و هیچ مصوبه‌ای را بر زمین نخواهیم گذاشت.

نمکی در ادامه با اشاره به شیوع برخی بیماری‌ها گفت: در گذشته ما توانستیم با واکسیناسیون اولین کشور موفق در مهار بیماری‌های واگیردار باشیم، اما امروز بیماری‌های غیرواگیردار همچون چاقی، فشار خون و قلب شایع شده که تنها با واکسیناسیون قابل درمان نیست و وزارت درمان به تنهایی نمی‌تواند با آن مقابله کند. امروز بهداشت سالمندان که جوانی نکرده و پیر شده‌اند، حاشیه شهرها، بهداشت روان پریشان مردم، همه و همه مشارکت بین‌بخشی را لازم دارد امیدوارم با کمک جدی بخش‌های مختلف شاهد پیشگیری بیماری‌های غیرواگیردار باشیم. البته که بیماری‌های واگیرداری همچون ایدز، بیماری‌های مشترک انسان و دام، ویروس‌های منتهی به سرطان هم وجود دارد که باید با آن مقابله کنیم.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در بخش درمان، توسعه درمان سرپایی، توزیع عادلانه منابع نظام سلامت، در دسترس قرار گرفتن پزشک از راه دور و تقویت مشارکت بخش خصوصی از اولویت‌های بنده است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی مغفول مانده است. ما سعی می‌کنیم با منطقی کردن هزینه‌ها و پرداخت‌ها از ارائه‌ خدمات به خصوص خدمات به مناطق محروم و کمتر برخوردار کمک کنیم.

وی در مورد برنامه‌هایش در بخش دارو و تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: اولین گام ایجاد شفافیت در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی است. چرا در شرایطی که 97 درصد از داروها تولید داخل است 550 میلیون دلار ارز می‌برد از طرف دیگر سه درصد مربوط به واردات داروست اما آنها 1.4 میلیارد دلار ارز استفاده می‌کنند. بنده بعد از سرپرستی وزارت بهداشت، معاونت غذا و دارو را عوض کردم و بلافاصله دستور دادم که این وضعیت شفاف شود تا بتوانیم تولید دارو با قیمت مناسب باشد چون واردکنندگان وضعیت نامناسبی را به وجود آورده‌اند.

نمکی اصلاح نسخه‌نویسی و حرکت به سمت تهیه داروهای نوترکیب با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر بخش‌هایش عنوان کرد و گفت: باید به دنبال آموزش جامع‌محور باشیم، چون ما طبیب تربیت می‌کنیم و حکیم پرورش نمی‌دهیم. کسانی که تنها از روی کتاب می‌توانند طبابت کنند این‌که تخت‌های بیمارستانی با این همه مشکل مواجهند، چون ما آموزشیار بهیاری تربیت کرده و کاردان پرستاری نمی‌گیریم. باید این وضعیت سامان یابد. همچنین باید آموزش‌های ما مبتنی بر مهارت باشد این‌که برای کدام جایگاه می‌خواهیم نیرو تربیت کنیم. با این روند آموزش تنها منابع کشور را هدر می‌دهیم.

به گفته وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پژوهش هم جزیره‌ای عمل می‌شود و مراکز بدون هم‌افزایی و رابطه با هم کار می‌کنند. باید تحقیقات به سمت تولید باشد که کمتر چنین چیزی دیده می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه اهل تعامل با مجلس شورای اسلامی است، گفت: معتقدم احترام به نمایندگان احترام به رای مردم، دموکراسی و مردم سالاری دینی است. اگر شما من را بپذیرید دست برادری برای کمک دراز می‌کنم.

اعضای هیات دولت مجلس را ترک کردند
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۳۷

با ورود مجلس به رای گیری رئیس مجلس از اعضای هیات دولت درخواست کرد تا صحن علنی مجلس را ترک کنند.

سلیمی در دفاع از برنامه های وزیر پیشنهادی بهداشت:
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۳۱

وزیر پیشنهادی بهداشت فردی پاک دست است

علیرضا سلیمی در دفاع از برنامه های سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دکتر نمکی فردی پاک دست است و علیرغم اینکه در سطوح کلان مدیریتی مسئولیت های زیادی داشته تاکنون لکه سیاهی در پرونده اش نبوده است.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ویژگی تعارض منافع در برخی افراد اظهار کرد: با توجه به اینکه دکتر نمکی مسئولیت و منافعی در بخش خصوصی ندارد می تواند به خوبی از مسئولیت اجتماعی خود برآید و آزادانه و با حریت تصمیم گیری کند؛ متاسفانه برخی از وزرا و مسئولان به دلیل اینکه همزمان مسئولیت اجرایی داشته و منافعی در بخش خصوصی داشته، از حریت لازم برخوردار نیستند.

وی افزود: تاکنون وزرای بهداشت در دوران های گذشته برنامه های یک بُعدی ارائه می دادند اما دکتر نمکی دارای برنامه های جامع بوده و به بخش درمان، بهداشت و پیشگیری توجه دارد.

سلیمی تصریح کرد: دکتر نمکی تجربه خوبی در حوزه دارویی کشور دارد و این مهم در حالی است که امروزه با مشکلاتی در بخش دارو مواجهیم که این تجربه کارآمد خواهد بود. همچنین وی تبحر خاصی در مباحث بودجه ای دارد، زیرا در معاونت اجتماعی سازمان برنامه و بودجه 90 درصد بودجه جاری کشور را در اختیار داشته است.

این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: حدود 75 هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش بهداشت کشور در سال 98 اختصاص یافته، همچنین 3.3 میلیارد دلار اعتبار برای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده است، بنابراین با توجه آشنایی دکتر نمکی به بحث بودجه، می توان نگرانی های گذشته درخصوص بی انضباطی های مالی را رفع کرد.

وی افزود: در زمان تحریم نیاز به مدیریت جهادی داریم، این در حالی است که دکتر نمکی از رزمندگان 8 سال دفاع مقدس بوده و در جهاد سازندگی نیز فعالیت کرده است. همچنین برنامه های وی مطابق با اسناد بالادستی بوده و به آسیب ها نیز توجه دارد.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خدمت جامع و همگانی، اجتماعی شدن سلامت، توجه به آموزش و پژوهش از خط مشی های برنامه نمکی است، خاطرنشان کرد: از وزیر پیشنهادی انتظار داریم مشکلات بیماری های خاص را حل کند و به توزیع عادلانه منابع توجه جدی داشته باشد.

مقصودی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت:
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۲۹

مردم از اجرای طرح تحول سلامت رضایت ندارند

حسین مقصودی گفت: بی‌انصافی است اگر ضمن بیان انتقادات جدی به دولت تدبیر و امید، از خوبی‌های آن نیز نگوییم؛ در دولت اول کنترل تورم زبانزد خاص و عام بود.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور گفت که حیف آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی رفت و تا پایان دولت در کنار ما نبود. این موضوع سوال ما نمایندگان نیز است که باید آقای روحانی و نوبخت به آن پاسخگو باشند، گفت: همه نمایندگان مردم، کسانی که آقای نمکی را می‌شناسند، می‌دانند ایشان به پاکدستی، تخصص در عملکرد زبانزد خاص و عام هستند، چه تضمینی وجود دارد رئیس جمهور و آقای نوبخت این نیرو را نیز نسوزانند.

وی ادامه داد: توجه ویژه آقای نمکی به برنامه‌های قابل اجرا جای تحسین دارد اما برنامه‌ها باید بومی‌گرایی شوند؛ برای بهسازی طرح پزشک خانواده برنامه‌ای ارائه نشده است.

عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این روزها از طرح تحول سلامت مردم ناراضی هستند زیرا دولت به برنامه‌ها نگاه عملی ندارد، اضافه کرد: اگر نگاه بنیادی وجود داشت باید منشأ بیماری‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت نه درمان آن، منشأ بیماری‌های امروز سوء تغذیه است که برخلاف نظر رئیس جمهور اکثر مردم فاقد پوشش بیمه‌ای هستند و بیمه‌ها شامل تمام داروها نمی‌شوند.

مقصودی با بیان اینکه همه می‌دانند علت کنار رفتن آقای هاشمی اختلافات درونی دولت است، بخشی از اعضای دولت مخصوصاً آقای نوبخت معتقد بودند هاشمی بیش از دخل دولت خرج می‌کند، تصریح کرد: چند ده هزار میلیارد تومان بدهی به بیمارستان‌ها آنها را به مرز ورشکستگی برده و دولت‌های آینده را رنج می‌دهد، با افزایش 300 درصدی تعرفه پزشکی منابع به جیب پزشکان روان شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه آقای نمکی با کدام اعتبار می‌تواند بدهی به بیمارستان‌ها را پرداخت کند، عنوان کرد: وضع اقتصادی، معیشت، صنعت و کشاورزی را رها کرده‌ایم و برخی افراد به نام خصوصی‌سازی، خصوصی خواری کرده‌اند.

وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور آیا می‌توان جلوی دخالت‌های نوبخت را بگیرید و از برنامه‌های آقای نمکی حمایت کنید، چرا پشت تریبون اطلاعات دروغ آقای نوبخت را اعلام می‌کنید، مردم به این آمارها می خندند، شما همواره از دفترچه بیمه رایگان صحبت کرده‌اید اما می‌دانید این دفترچه دیگر صادر نمی‌شود.

عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر اینکه آقای رئیس جمهور آیا خبر دارید با فروش اوراق مشارکت چه چالشی برای دولت‌های بعدی ایجاد می‌کنید، خاطر نشان کرد: روستاییان اگر از ساعت 2 بعد از ظهر به بعد بیمار شوند باید تمامی هزینه‌ها را پرداخت کنند، دولت‌های آینده از این دولت به عنوان ضعیف‌ترین دولت یاد می‌کنند.

فرشادان در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت:
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۲۷

برنامه های وزیر پیشنهادی با قوانین و اسناد بالادستی مطابقت دارد

سیدمهدی فرشادان در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موافقت با او گفت: نمکی تخصص، صداقت، راستگویی، سازماندهی، انتقادپذیری، توانایی لازم را داراست.

نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی افزود: خوشحال هستیم فردی می خواهد سکان وزارت بهداشت را برعهده بگیرد که در بودجه دخل و تصرف داشته و در مقام بودجه نویسی و اجرا تبحر داشته و همچنین نسبت به سیاست و اقتصاد سلامت اطلاعات کافی دارد.

وی ادامه داد: بخش بهداشت و درمان از آن جائیکه به طور مستقیم با سلامت انسان ها سر وکار دارد نقشی بی نظیر در نقش پذیری اجتماعی دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: شاخص های برنامه های نمکی توجه به ویژگی های برنامه مطلوب و قابل اجرا و میزان تحقق اهداف قابل اندازه گیری بوده و برای وصول آن ها در زمان تعیین شده معیار و شاخص وجود دارد. برنامه ارائه شده ضمن مطابقت با قوانین بالادستی به ویژه سیاست های کلی سلامت و قانون برنامه پنجساله ششم از چنین ویژگی هایی برخوردار است.

فرشادان ادامه داد: در حقیقت وزیر را در مقام پاسخگویی قرار داده، حفاظت مالی وکاهش پرداختی ها از جیب مردم، دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه سلامت و کاهش خطر مرگ زودرس و بیماری های غیرواگیر از جمله برنامه ها و اهدافی هستند که مطابق این برنامه ها وزارت بهداشت باید با همراه نمودن سایر دستگاه های مرتبط در سال های باقیمانده از دولت آن ها را محقق کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: شاخصه بعدی توجه به مولفه های اجتماعی تعیین کننده سلامت و فرابخشی بودن مقوله سلامت است؛ در برنامه وزارت بهداشت مداخلات مهمی در حوزه مشارکت مردمی و همکاری بین بخشی پیش بینی شده است، مداخلاتی از جنس توانمندسازی مردم گرفته تا رصد مطالبه گری در عرصه های اجتماعی و اقتصادی موثر در حوزه سلامت بوده که نقطه عطف برنامه های نمکی است.

وی یادآور شد: زیرا براساس متون علمی صد درصد سلامت به طور مستقیم متاثر از رفتار مردم و سیاست های توسعه ای خارج از بخش سلامت است که خوشبختانه این رویکرد مبتنی بر سیاست های کلی سلامت و ماده 72 قانون برنامه ششم توسعه کشور است که وزارت بهداشت را متولی سلامت مردم می داند.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: شاخصه بعدی یکپارچگی در کارکردهای نظام سلامت و اجتماعی در حین استقلال قلمرو آن هاست، دقت در سیاست های اجتماعی و اولویت های نمکی نشان می دهد که وی در دوران تصدی در سازمان برنامه و بودجه به خوبی قلمروهای اجتماعی و سلامت را شناخته و در جهت هم راستا کردن آن ها راهکارهایی را ارائه کرده است که از جمله مهم ترین راهکارهایی که در برنامه به شفافیت بیان شده اصلاح ساختار نظام سلامت به منظور تقویت تولیت، چابک سازی و تفکیک نقش های اجرایی ذیل تولیت در یک تولیت واحد است؛ برای اجرایی کردن این رویکردها در جایگاه برنامه و کاهش تصدی گری وزارت بهداشت و ایفای نقش به عنوان متولی تاکید شده است.

فرشادان ادامه داد: شاخصه بعدی هم راستایی برنامه با قوانین و اسناد بالادستی است، برنامه ای که امروز از سوی نمکی ارائه شده چه در سطح اجرایی و راهبردی و عملیاتی علاوه بر جهت گیری در راستای حل مشکلات موجود مستند برنامه ششم توسعه کشور و سیاست های کلی سلامت است و این بدان معنا است که وزیر پیشنهادی اجرای قانون را پذیرفته و باور داشته و سپس خود را در مقام پاسخگویی به مجلس در قبال اجرای قانون قرار داده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: شاخصه بعدی توجه و کنترل هزینه ها و صرفه جویی از طریق ارتقاء بهره وری است که بنده به شخصه نگران تعهدات جدید وزارت بهداشت علیرغم تنگناهای مالی هستم اما محور قرار گرفتن مقوله تعیین منابع مالی پایدار و کنترل هزینه ها از طریق مدیریت شفاف و متناسب سازی درآمدها، هزینه ها و فعالیت ها و نیز توجه خاص به برقراری عدالت امیدوارکننده و قابل توجه است.

نوبخت در دفاع از برنامه های وزیر پیشنهادی:
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۱۰

وزیر پیشنهادی می تواند بخش سلامت را از گرداب به ساحل امن برساند

علی نوبخت حقیقی در دفاع از برنامه های سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون چندین بار به من این مسئله گفته شده که چگونه کار طبابت را رها کرده ای و به کار نمایندگی، سیاست و اجرا در مجلس پرداخته ای؟ علت آن این است که در سال 1389 من در شرایطی که سمت های مختلفی داشتم در اعتراض به گروگان گرفتن جسد ملت ایران در بیمارستان ها از سمت های خود کناره گرفتم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من فکر می کردم حق و لیاقت مردم بزرگوار ایران و بیماران عزیز بیش از این است که ما در بدو ورود بیماران به بیمارستان های دولتی اعلام کنیم که چنانچه توان پرداخت هزینه بیمارستان را ندارید، شما را بستری نمی کنیم! این در حالی است که بارها و بارها توصیه شده است که مردم نباید جز غم بیماری غم دیگری داشته باشند، اما می دیدیم که مردم مستضعف برای بستری شدن در بیمارستان های دولتی هم باید پول پرداخت کنند.

وی افزود: در اواخر سال 91 دکتر روحانی در رابطه با نظام سلامت با ما صحبت کردند و ما نیز اعلام کردیم که ما قطعاً دراین عرصه کمک های لازم را خواهیم داشت به شرطی که سهم سلامت از GDP افزایش یابد و به یک شکلی بتوانیم هزینه های مردم از جیبشان را کمتر کنیم تا مردم آسیب پذیر کمتر اذیت شوند که خوشبختانه دولت تدبیر و امید در دوره یازدهم طرح تحول سلامت را به اجرا درآورد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: قطعاً هدف طرح تحول سلامت بسیار خوب و مثبت است و همه ما باید تلاش کنیم تا این کشتی بتواند از امواج خروشان به سلامت به ساحل آرام برسد، البته شرط تحقق این مسئله این است که ما اصول علمی و اجرایی جهان و مورد قبول سازمان های بین المللی را در بخش سلامت تامین کنیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به دلایل حمایت از برنامه های وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: کشتی سلامت در حال حرکت بود که کاپیتان کشتی اعلام کرد سوخت کشتی کافی نیست و ممکن است ما را به مقصد نرساند، از طرفی کار انجام شده را نمی توان در میانه آن رها کرد، حال در شرایط کنونی کاپیتان کشتی در حال عوض شدن است، اما خوشبختانه کاپیتان جدید به تمام امور اشراف کامل دارد.

نوبخت حقیقی ادامه داد: آقای نمکی به دلیل سوابق به ویژه فعالیت در حوزه معاونت بخش بهداشت می تواند کمک بزرگی به بخش سلامت داشته باشد. یکی دیگر از مسائل موضوع بوده بخش سلامت است، از این رو وزیر پیشنهادی بهداشت خود به عنوان معاون اجتماعی سازمان برنامه و بودجه نقش اساسی در تدوین بودجه سال 98 داشته و این مسئله می تواند در حل مسائل اعتباری حوزه سلامت تاثیرگذار باشد و ما را از این گرداب نجات دهد.

وی گفت: یکی دیگر از مسائل میزان ارتباط وزیر پیشنهادی بهداشت با جامعه پزشکی است، وزیر مربوطه باید با جامعه پزشکی همکاری قابل قبولی داشته باشد تا بتوانیم این کشتی را به ساحل برسانیم، در این که باید پرونده سلامت الکترونیکی شود هیچ بحثی نیست و وزیر پیشنهادی نیز در برنامه های ارائه شده خود اعلام کرده که اگر پرونده سلامت الکترونیکی شود، صرفه جویی در بخش بهداشت و درمان محقق می شود، اما تحقق این مسئله مستلزم همکاری وزارتخانه و شخص وزیر با جامعه پزشکی است.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: من در 50 سال طبابت خود هیچ وقت عبارتی مانند "زینت النسخه " نشنیده بودم، ولی بارها عبارت زینت الدعا شنیده بودم، ما عبارت هایی مانند هو الشافی در نسخه های پزشکی را زینت النسخه می دانیم، از طرف دیگر در نشست روز گذشته اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پس از بررسی های دقیق برنامه های وزیر پیشنهادی بهداشت و همچنین بحث در رابطه با بخش های مختلف برنامه های آقای نمکی؛ اعضای کمیسیون با اتفاق آرا وی را برای تصدی وزارت بهداشت و درمان مناسب دانستند. همچنین در روز پنجشنبه جامعه پزشکی و تمام روسا در همایشی در تهران از وزیر پیشنهادی بهداشت حمایت کردند.

فرهنگی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت: انتقاد از جمع‌شدن نمایندگان دور صندلی رئیس‌جمهور
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۱۰:۰۲

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: به جای درخواست بزرگتر کردن دولت به ویژه در بخش تامین معیشت، بهتر بود درباره بازار ارز، سطح قیمت‌ها و تامین مایحتاج عمومی مردم سخن می‌گفتند و با مطرح کردن برنامه‌هایشان به جامعه آرامش می‌دادند.

محمدحسین فرهنگی در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با نمکی؛ وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: سوابق ارزشمندی در گذشته ایشان وجود دارد. امیدوارم با رایی که امروز از مجلس می‌گیرند در انجام وظایف خطیری که پیش‌رو دارند، موفق شوند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرسید: برای رفع مشکلات اجرایی و ساختاری بخش بهداشت و درمان کشور چه پیش‌بینی‌ها و برنامه‌هایی دارید؟ رهبری تاکید دارند «در بخش درمان بکوشید تا بیمار و اطرافیان وی جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشند» اما آیا به واقع وضعیت این طور است؟ آیا رواست به خاطر تجهیزات جزئی پزشکی بیمار سه بار به اتاق عمل برده و برگردانده شود. خواهش می‌کنم جان انسان‌ها را هم در محاسبات‌تان مورد توجه قرار دهید.

نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: اینکه یک بیمار با کپسول متصل به وی داخل اتاق عمل برده می‌شود و با انفجار این کپسول بیمار به طرز فجیعی جان می‌دهد، آیا در برنامه‌ها و محاسبات مدیران وزارت بهداشت قرار دارد؟ بودجه این وزارتخانه ۱۲ هزار میلیارد تومان است قرار بود این بودجه برای تقویت تجهیزات پزشکی و لوازم بیمارستانی اختصاص یابد اما بیش از ۸۰ درصد این مبلغ صرف پرداخت به افراد و حقوق و مزایای پرسنل این وزارتخانه شد. آیا شما به جای متورم کردن هزینه‌های درمان راهکار دیگری دارید؟ برنامه‌های شما در این بخش چیست؟ در بخش درمان چه برنامه‌هایی دارید؟

فرهنگی با انتقاد شدید به عملکرد سازمان غذا و دارو، گفت: متاسفانه سازمان غذا و دارو بسیار ناموفق عمل کرده و نیازهای غذایی و دارویی مردم درست تنظیم نشده است و مراجعات مردم به واحدهای درمانی و بیمارستان ها بسیار زیاد شده است. انواع سرطان‌ها حتی در سنین پایین شایع شده است. ترکیب غذایی مردم درست نیست. دسترسی آنان به پروتئین‌های مورد نیازشان بسیار پایین است و بیماری‌های قلبی و عروقی افزایش یافته است. برنامه‌های راهبردی شما در این بخش چیست؟ مسائل آموزشی در بخش سلامت درست نیست. از برخورد با دانشجویان در دانشگاه‌ها تا برخورد با متخصصان در بیمارستان‌ها با وضعیت نامناسبی روبرو هستیم. این پزشکان تنها به دلیل گلایه از فقدان در اختیار قرار دادن ابزار و تجهیزات پزشکی به بیمارستان‌های دور دست و غیرمرتبط با تخصص‌شان تبعید می‌شوند.

وی ادامه داد: شما اولین پزشک غیرجراحی هستید که در رأس این وزارتخانه قرار خواهید گرفت. توجه داشته باشید که انتظار از شما در بخش تجهیزات و دارو بسیار بالاست. بودجه ۵۰۰ میلیون یورویی این بخش صرفاً باید صرف خرید تجهیزات پزشکی و دارویی شود.

نماینده مردم تبریز در مجلس در خلال سخنانش لاریجانی را مخاطب قرار داد و در اعتراض به جمع شدن برخی نمایندگان اطراف صندلی رییس‌جمهور، گفت: به رییس‌جمهور توصیه کنید که به کمیسیون‌ها، مجامع استانی و نمایندگان وقت دهد تا بتوانند درباره مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه‌شان به ایشان صحبت کنند تا در جلسه علنی این طور وقت خود را به جای توجه به سخنان ناطق جلسه علنی، صرف صحبت با ایشان نکنند.

لاریجانی هم این توصیه را تایید کرد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: تامین اجتماعی از سیاست‌های وزارتخانه شما در طول سالهای گذشته آسیب دیده است. چرا برای جبران کسری هزینه‌های سلامت، اوراق فروخته می‌شود؟ خرید تجهیزات پزشکی توسط افرادی که برای کسب و کار خود بهشت خرید تجهیزات درست کرده‌اند، نباید انجام شود. نظام ارجاع و پزشکی خانواده را فعال و کارآمد کنید و اختیارات شرکتهای خارجی دارویی را به حداقل برسانید و با مافیای تجهیزات و داروهای وارداتی مبارزه کنید.

فرهنگی با اشاره به موقعیت برجسته بخش بهداشت و درمان در سطح خاورمیانه و جهان، گفت: جایگاه برجسته بهداشت و درمان ایران در سطح منطقه و جهان جایگاه بسیار مطلوبی است اما باید در جهت ارتقاء بیشتر این جایگاه تلاش کنید. با رفع ایرادات ساختاری به نیازهای اساسی بیماران توجه اساسی‌تری کنید. از مدیران پاک دست برای پیاده کردن سیاست‌های‌تان استفاده کنید.

وی ادامه داد: پرستاران نیاز به توجه شما دارند. بیماران بستری در منزل نیاز به توجه دارند حتماً برای این بیماران باید سرویس مناسب ارائه دهید. این عزیزان و خانواده‌هایشان در زجر و ناراحتی هستند.

رئیس‌جمهور جلسه علنی مجلس را ترک کرد
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۰۹:۵۷

رئیس جمهور جلسه علنی مجلس را ترک کرد.

 حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی که صبح امروز برای دفاع از سعید نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت به مجلس آمده بود، پس از ۴۰ دقیقه دفاعیات خود از وزیر پیشنهادی بهداشت، دقایقی به سخنان اولین مخالف وزیر پیشنهادی گوش کرد و با همراهی تعدادی از نمایندگان جلسه علنی مجلس را ترک کرد.

پس از سخنرانی رئیس جمهور تعدادی از نمایندگان دور جایگاه حلقه زدند و به طرح مسائل مختلف پرداختند.

جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت همچنان با صحبت‌های مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی ادامه دارد.

تشریح نحوه زمانبندی بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت/ ۴ موافق و مخالف
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۰۹:۵۴

یک عضو هیات رئیسه مجلس نحوه زمانبندی بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را تشریح کرد.

علی اصغر یوسف نژاد در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نحوه زمانبندی بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را تشریح کرد.

وی افزود: براساس تبصره یک ماده ۲۰۴ آئین نامه داخلی مجلس ابتدا رئیس جمهور به مدت یک ساعت فرصت دارند در مورد برنامه ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی ایراد نطق کنند سپس ۲ نفر از نمایندگان به عنوان مخالف و ۲ نفر به عنوان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق هرکدام برای مدت ۱۵ دقیقه بیانات خود را در خصوص برنامه ها و صلاحیت وزیر ارائه می کنند.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر پیشنهادی نیز در پایان برای دفاع از برنامه ها و صلاحیت خود به مدت ۳۰ دقیقه ایراد نطق می کنند.

یوسف نژاد ادامه داد: مخالفان محمدحسین فرهنگی و حسین مقصودی و موافقان سیدمهدی فرشادان و علیرضا سلیمی هستند که می توانند بخشی از وقت خود را در اختیار سایرین قرار دهند.

رئیس‌جمهور خبرداد: رشد ۱۳۰ درصدی خدمات بخش سلامت نسبت به قبل از انقلاب/ دیگر برای درمان بیماران نیازی به خارج نداریم/ 10 میلیون نفر را بیمه کردیم
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ - ۰۹:۵۴

رئیس جمهور با اشاره به تحول بخش سلامت در دوران پس از انقلاب گفت: خوشبختانه در بخش بهداشت و درمان آمار افزایش خدمات نسبت به قبل از انقلاب، ۱۰تا ۱۵ برابر بوده که این نشان دهنده افزایش ۱۳۰ درصدی در این بخش است.

حسن روحانی در نشست علنی امروز (دوشنبه 15 بهمن) مجلس شورای اسلامی در دفاع از سعید نمکی، وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پس از تبریک صمیمانه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خوشحالم که در این فرصت وزیر پیشنهادی بهداشت را خدمت نمایندگان مجلس برای اخذ رأی اعتماد معرفی کنم. همه می دانیم که بخش سلامت، بهداشت، مسئله رسیدگی به بیماران، هزینه های سلامت، پیشگیری از بیماری ها و استقلال در این بخش و گردشگری سلامت برای ما اهمیت بسیاری دارد.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: بخش سلامت یکی از ره‌آوردهای انقلاب اسلامی در کنار بخش های مختلف خدمات اجتماعی بود که انقلاب برای مردم آن را به ارمغان آورد، از طرف دیگر کاملا روشن است که در 40 سال اخیر، نظام چه قدم های بلندی را در راه سلامت مردم برداشته است.

وی تصریح کرد: در سال های 56 و 57 قبل از پیروزی انقلاب کل پزشکان کشور 14 و 700 نفر بود که از این تعداد 6 هزار نفر پزشکان خارجی بودند، همچنین نیمی از بدنه بهداشت و سلامت کشور در بخش پزشکان عمومی یا تخصصی وابسته به پزشکان خارجی بود. همچنین در تخصص های مختلف به جز 8 رشته تخصصی پزشکی در ایران، نیازمند دانشگاه های خارج از کشور بودیم.

روحانی گفت: امروز انقلاب، استقلال بزرگ در بخش سلامت را برای ما به ارمغان آورده که براساس آن حدود 140 هزار پزشک در کشور خدمت می کنند و به جای 600 دانشجوی ورودی در رشته پزشکی در سال 57 ، امروز 6 هزار و 100 نفر ورودی پزشکی در دانشگاه ها داریم. همچنین جمعیت کشور کمی بیش از 2 برابر شده و جمعیت از 36 میلیون نفر به 82 میلیون نفر رسیده که این نشان دهنده افزایش 128 درصدی جمعیت است، اما خوشبختانه در بخش بهداشت و درمان آمار افزایش خدمات 10تا 15 برابر بوده که این نشان دهنده افزایش 130 درصدی در بخش بهداشت و درمان است.

رئیس کابینه دوازدهم ادامه داد: آمارها در بخش بهداشت و درمان نشان می دهد که حرکت و اقدامات ما در این زمینه صحیح و درست بوده و مسیر انقلاب اسلامی ما را در این بخش به هدف رسانده است، البته این مسئله بدان معنا نیست که در بخش سلامت هیچ اشکال و ایرادی نداریم، بلکه قطعاً ضعف و اشکالاتی وجود دارد، اما زمانی که وضعیت کنونی را با 40 سال پیش و همچنین سایر کشورها مقایسه می کنیم، پیشرفت کشور قابل ملاحظه است.

وی تصریح کرد: پزشکان فداکار و مخلص کشور در دوران 8 سال دفاع مقدس در بیمارستان های خط مقدم مشغول فعالیت و خدمت بودند و حتی عملیات هایی در زمان جنگ وجود داشت که فاصله خط مقدم با پزشک و اتاق جراحی بیش از 7 کیلومتر نبود و بیمارستان ها در نقاطی بودند که گلوله های خمپاره می توانست به آنها اصابت کند. امروز نیز ما در کشور پزشکان مخلص و ایثارگر کم نداریم، البته افراد کمی وجود دارند که همه ویژگی هایشان مطلوب جامعه نیست، اما پزشکان قشر مومن، فداکار و مورد احترام جامعه ما بوده و از گذشته این رسم بود که ما به عالمان، دانشمندان و پزشکان احترام می گذاشتیم و این یکی از اخلاق های شایسته و درست مردم عزیز و بزرگ سرزمین ما است.

برادر عزیزم دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر پرتلاش و مخلص ما نقش ارزشمندی در اجرای طرح تحول سلامت داشت
روحانی بیان کرد: پیش از آغاز دولت یازدهم در تبلیغات انتخاباتی قول دادم که یکی از اهداف دولت آینده موضوع سلامت، تجهیز بخش های بهداشت و درمان، در دسترس قرار دادن داروها و کاهش مخارج بیماران باشد، از این رو از آغاز به کار دولت ما به فکر ایجاد و اجرای یک طرح در حوزه سلامت بودیم، بنابراین از سال 93 طرح تحول سلامت عملیاتی شد و در اجرای این طرح برادر عزیزم دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر پرتلاش و مخلص ما نقش ارزشمندی در اجرای طرح مذکور داشت.

رئیس جمهور با بیان اینکه همواره در کنار طرح تحول سلامت نام دکتر هاشمی ماندگار است یکی از تاسف های من در دولت دوازدهم این است که دوست ما نتوانست تا پایان دولت در کنار ما باشد، گفت: در طرح تحول سلامت کار بزرگی در سطح کشور انجام گرفت و در راستای آن دولت و مجلس برای این طرح دست به دست هم دادند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: دولت بدون همکاری مجلس شورای اسلامی در اجرای طرح تحول سلامت کاری پیش نمی برد و همین امروز زحمت تصویب لایحه بودجه برعهده مجلس است، هرچه بودجه زودتر به دست ما برسد می توانیم بهتر برنامه ریزی کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه از نمایندگان و هیات رئیسه مجلس به دلیل تصویب 4 لایحه علیه پولشویی و حمایت از تروریست تشکر می کنیم و این اقدام به عنوان یک کار مهم مجلس و دولت در تاریخ ثبت می شود، ادامه داد: 2 لایحه از این 4 لایحه نهایی شده امیدواریم 2 لایحه دیگر نیز نهایی شود، تکمله ای را به عنوان 2 فوریت تقدیم مجلس کرده ایم که به دست شما تصویب می شود تا بتوانیم برای روان سازی مبادلات مالی، بانکی و خارجی دست مسئولین را بازتر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در طرح تحول قدم های خوبی در سال های اخیر برداشته شده است، عنوان کرد: تعداد تخت های بیمارستانی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی 55 هزار عدد بود، امروز تعداد آن ها به 12 هزار و 600 تخت رسیده که رقم و تحول بزرگی محسوب می شود، کار بزرگی برای 24 هزار تخت جدید و بازسازی 44 هزار تخت در حال انجام است.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه مخارج پزشکی برای بیماران به زیر 10 درصد و در روستاها به زیر 5 درصد رسیده و همچنین در این طرح سلامت را به منزل، مسکن و زندگی مردم نزدیک و نزدیک تر کرده ایم، تصریح کرد: اگر در آغاز انقلاب 1500 خانه بهداشت وجود داشت امروز 18 هزار خانه بهداشت فعالیت می کنند، اگر پزشکان در شهرهای بزرگ بوده اند امروز تا مناطق مرزی نیز نزدیک شده اند، بسیاری از روستائیان و اهالی مناطق محروم به پزشک دسترسی دارند.

روحانی با بیان اینکه بسیاری از سران کشورهای بزرگ در خصوص طرح تحول سلامت دچار شگفتی هستند، گفت: بسیاری از کشورهای صنعتی و بزرگ در اجرای چنین طرحی موفق نبودند و این یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب نیاز داشتیم بسیاری از بیماران برای عمل های خود به خارج از کشور بروند، امروز این موضوع برعکس شده و در خارج از کشور توریسم سلامت داریم و حتی بسیاری از بیماران ایرانی که در خارج از کشور و آمریکا زندگی می کنند به ایران می آیند و عمل جراحی خود را انجام می دهند، ادامه داد: دلیل آن ها این نیست که مخارج در ایران ارزان تر است، سلامت و جان آدم با قیمت معامله نمی شود، اطمینان آن ها به پزشک و جراح ایرانی بیشتر است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای نجات جان یک بیمار باید همه بخش ها دست به دست یکدیگر بدهند، عنوان کرد: به همان اندازه که پزشک جراح مهم است نیروی خدماتی بیمارستان و آشپزخانه آن نیز مهم هستند، تمام بخش ها باید دست به دست یکدیگر بدهند تا بیمار به سلامت از بیمارستان خارج شود.

روحانی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مهمی که مردم در اوایل انقلاب با آن مواجه بودند مسئله دارو بود که اکنون این مشکل حل شده است، اضافه کرد: افتخار می کنیم اگر در آغاز انقلاب اسلامی 25 درصد داروها در داخل تولید می شد امروز 95 درصد در داخل تولید می شود و می توانیم صادرکننده دارو در منطقه باشیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: در بعضی از بخش ها نسبت به کشورهای منطقه و حتی اروپا، امروزه صادر کننده دارو هستیم، زیرا تحول بزرگی در بخش سلامت، فناوری های پیشرفته مانند بیوتکنولوژی، سلول های بنیادی و... به دست آورده ایم.

روحانی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت از جمله مجموعه هایی است که با بسیاری از وزارتخانه در ارتباط است، اظهار کرد: در واقع اگر بخواهیم بهداشت را حفظ کنیم، باید از مواد غذایی شروع کنیم که این مهم بیانگر ارتباط بین وزارت بهداشت، کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

وی ادامه داد: امیدواریم مجلس شورای اسلامی تجارت را از صنعت و معدن جدا کند و بنده بر این موضوع اصرار دارم؛ بدون وزیر بازرگانی مستقل نمی توان مسائل صادرات و واردات و تنظیم بازار را حل کرد. در اوایل دولت دوازدهم لایحه دوفوریتی برای این امر ارائه کردیم تا این وزارتخانه جدا شود.

رئیس جمهور افزود: نمی دانیم با کدام وزیر باید صحبت کنیم، چون بخش بازرگانی به بخش های کوچکتر تقسیم شده است؛ برای اینکه مردم کمتر برای خرید اجناس معطل شوند و اطمینان بیشتری داشته باشند، راهی جز جدا کردن این حوزه نداریم وگرنه این مشکل برای همه ملت وجود خواهد داشت.

روحانی گفت: وزارت بهداشت در اولین قدم با وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی ارتباط مستقیم دارد؛ به نوعی اگر مواد غذایی از کیفیت لازم و سلامت کافی برخوردار نباشند، می تواند افراد را بیمار کند تا اینکه توانمندی به آنها دهد. در زمان وزارت قاضی زاده هاشمی تاکید کردم بر روی بطری های آب آشامیدنی که مردم استفاده می کنند، دقت بیشتری داشته باشند، زیرا گزارش هایی به دست ما رسیده بود.

وی ادامه داد: پس از بررسی های لازم مشخص شد کیفیت آب آشامیدنی یکی از کارخانجات معروف از آب آشامیدنی شهری تهران هم کمتر بود. وزارت بهداشت باید در حوزه هایی مانند آب، روغن و سایر مواد غذایی رده بندی در نظر بگیرد.

رئیس دولت دوازدهم تصریح کرد: در واقع بهداشت از ورزش، کشاورزی و صنعت شروع می شود؛ با ورزش در جوانان می توانیم در سنین مختلف سالم سازی ایجاد کنیم.

روحانی گفت: اگر می خواهیم توریسم سلامت در کشور داشته باشیم، باید بخش سلامت و گردشگری ارتباط نزدیکی داشته باشند. در واقع وزیر بهداشت باید ذالفنون بوده و اطلاعات از بخش های دیگر داشته باشد. به عبارتی باید انواع بیماری ها را بداند، از داروسازی، مواد غذایی، مولفه های کشاورزی و... اطلاع داشته باشد و مراقبت کند.

وی اظهار کرد: همچنین یادآور می شوم که مسئله سلامت الکترونیک نیز یکی از موارد مهم است که در زمان وزارت قاضی زاده هاشمی قرار بود انجام شود که امیدواریم با وزیر جدید این مهم به نتیجه برسد.

عضو ارشد کابینه دوازدهم افزود: کارت الکترونیک برای سلامت است که موجب تشخیص آسان شده و از هزینه های اضافی جلوگیری می کند، همچنین موجب می شود از باندهای فساد که در مراکز تشخیص، مطب ها و بیمارستان ها وجود دارد که البته زیاد نیستند، عبور کرده و به شفاف سازی برسیم. در واقع مشخص می شود افراد چند بار به دکتر مراجعه کرده اند، چه میزان دارو دریافت کرده اند و در ادامه ناظران و نظام پزشکی می توانند بررسی کنند که چه میزان داروی ارائه شده به بیمار زینت النسخه است و چه مقدار به طور واقعی لازم بوده است.

روحانی تصریح کرد: متاسفانه اگر پزشکی پس از تشخیص برای بیمار دارو ننویسد یا کم بنویسد، عنوان می شود که آن پزشک سواد ندارد، و در واقع اگر پزشکی داروی زیاد بنویسد، پزشک خوب محسوب می شود، بنابراین تحول در فرهنگ نیاز است که برای این امر باید از صداوسیما، رسانه ها و فضای مجازی استفاده شود. امروزه هشتک های زیادی در فضای مجازی وجود دارد که باید برای مبارزه و جلوگیری از تجویز داروهای بی مورد هشتگ بسازیم.

روحانی در ادامه با تاکید بر ایجاد سلامت الکترونیک گفت: در این زمینه نمکی و جهرمی قول داده اند تا از اوایل سال آینده این موضوع را آغاز کنند که در ابتدا در چند استان عملیاتی می شود.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: زمانی که بیمار برای عمل جراحی یا طی دوره درمان به بیمارستان می رود و مرخص می شود نباید به حال خود رها شود و از زمان مرخصی از بیمارستان تا شروع کار نیاز به طی مرحله ای دارد که در مراکز توانبخشی و تراپی انجام می شود اما این موارد در دوران پسا درمان بیماران در بیمارستان های کشورمان به صورت سیستماتیک نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه افراد باید بعد از عمل جراحی یا دوره بیماری برای زندگی عادی توانمندسازی شوند، اظهار داشت: دکتر نمکی پیشنهاد شخص دکتر هاشمی نیز بود و برای انتخاب ایشان با بخش های مهم مشورت کردیم، همچنین سوابق نمکی در جهاد سازندگی، جنگ، اداره دانشگاه، فرهنگستان، معاونت وزارت بهداشت و در بخش های داروسازی در این زمینه مورد توجه قرار گرفت.

روحانی در ادامه با تاکید بر تربیت دانشجویان پزشکی عنوان کرد: روند گذران تحصیلات پزشکی از روز اول پذیرش دانشجویان رشته پزشکی تا اتمام دوره فوق تخصص باید با کشورهای دیگر مقایسه شود چرا که متاسفانه در ایران پزشکان به گونه ای تربیت می شوند که تزریق آمپول را کسر شأن خود می دانند و برای تعویض پانسمان و تزریقات پرستار را صدا می کنند در حالی که در کشورهای دیگر این کارها از سوی جراح انجام می شود لذا باید دانشگاه های پزشکی متحول شوند.

رئیس قوه مجریه در ادامه با بیان اینکه امکان رسیدن به خودکفایی در داروسازی را داریم، بیان داشت: وزارت بهداشت با حوزه علم و فناوری رابطه نزدیک دارند و پردیس ها می توانند در این حوزه کمک کنند همچنین به طب سنتی باید توجه شود که روزی ضد ارزش بوده است چنانچه در کشور چین نیز مراکز زیادی برای طب سوزنی وجود دارد و امروز ما نیز به عنوان صادرکننده مهم داروهای گیاهی باید به این مهم توجه کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه بیمه نیز کارهای بزرگی انجام داده و اولین بار است که در تاریخ ایران، مردم توانسته اند زیر پوشش بیمه قرار بگیرند، یادآور شد: هم اکنون 10 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند که کار آسانی نیست، همچنین باید رابطه تامین اجتماعی، وزارت کار و بیمه ها با داروسازی ها، داروخانه ها، پزشکان و بیمارستان ها برقرار شود.

رئیس جمهور در پایان با تاکید بر ایجاد ارتباط میان تمام حوزه های بهداشتی و پزشکی و اراده دکتر نمکی در این مسیر خاطرنشان کرد: امیدواریم با رأی اعتماد خود از وزارت بهداشت حمایت کرده و انرژی به این وزارتخانه برای طی مسیر خود بدهید و وزیر و معاونان وی را در حوزه پزشکی و سلامت همراهی کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۵۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
با چه کیفیتی پزشک تربیت کرده اید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
مش غلامحسین با لهجه فخیم زاده؟
ناشناس
|
Austria
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
دستاوردها و پیشرفت ها فقط در تریبون ها وجود دارد در زندگی مردم چیزی دیده نمی شود.
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
درسته

ملیاردر کردن 50 هزار پزشک و ریختن بودجه کشور و مالیات مردم به جیب آنها و بالا بردن توقعات کاذب آنها دستاورد بزرگی هست

ما چرا باید مالیات بدیم. چرا مالیات رو از همین پزشکاها و سرمایه دار ها و دلالان که بسیاری از آنها اتفاقا پزشک هم هستند نمیگیرید

چرا تاوان همه چیز در این کشور را باید مردم عادی بدهند
م ح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
ملت هم به نظر شما باید باور کنن سمعک شده هفت ملیون عینک وغیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
همش نادرسته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
همه حرفای روحانی رو قبول داریم مخصوصا آمار بیکاری وتورم ۹ درصدی رو !نام روحانی هم امیدواریم در تاریخ بماند آخه تا حالا کسی بااین سرعت نتوانسته بود همه چیزو خراب کنه ،آنقدر مردم تو رفاه وخوشبختی هستن که یارانه که هیچی اصلا از هرچی پوله بدشون میاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
مگر آدم سالم وجود دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
خیلی دستاوردهای دیگه هم داشته تو خبر نداری!!
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
سلامت نسبت به 50 سال قبل معلومه بهتره ولی اکثر مردم چرا درخواست مرگ می کنند
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
سلامت نسبت به 50 سال قبل معلومه بهتره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟