نشست سالیانه انوک در حالی آذرماه سال 97 در ژاپن برگزار شد که در غیاب صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک ایران و در روزهایی که بسیاری معتقد بودند او باید در این نشست حضور مییافت، نصرالله سجادی و اصغر رحیمی به عنوان نمایندگان ایران راهی این نشست مهم شدند.
به گزارش تابناک ورزشی، به نوشته تسنیم: نشست انوک با حضور نمایندگان 206 کشور و حضور مسئولان ارشد کمیته بینالمللی المپیک، روسای فدراسیونهای جهانی و مسئولان ورزش جهان و با حضور بیش از 1500 نفر، از اهمیت زیادی برخوردار بود. این نشست فرصتی بود تا در روزهایی که بحث رفتن شیخ احمد الصباح از ریاست انوک و شورای المپیک آسیا جدی بود، رایزنیهای لازم برای کسب کرسیهای موثر برای ایران انجام میشد. درست است که در یک سال گذشته صالحیامیری در جریان سفرهای مختلف از جمله سوئیس و همچنین بازیهای آسیایی و المپیک جوانان در اندونزی و آرژانتین در این راستا ملاقاتهای زیادی را انجام داد، اما انوک میدان بزرگی برای ادامه این نشستها بود که متاسفانه به آن توجه نشد.
تاثیر منفی غیبت صالحیامیری زمانی مشخصتر شد که گزارش نصرالله سجادی و اصغر رحیمی، نمایندگان ایران به صالحیامیری ارائه شد؛ گزارشی که در آن نشانی از مذاکره و رایزنیهای موثر برای ورزش ایران وجود نداشت. این گزارش که برای اولین بار از سوی خبرگزاری تسنیم منتشر میشود حاوی نکات تأملبرانگیزی است.
این گزارش در 4 بند تنظیم شده که متن آن عیناً در زیر آمده است:
جلسات جانبی نمایندگان ایران
1- جلسهای با «خانم کیت» مسئول هتل مسئولین ورزش کشورها انجام شد! در روز بعد به همراه نماینده سفارت جمهوری اسلامی ایران در محل هتلها حاضر شدیم و قرار شد پس از بازگشت به ایران با توجه به شرایط حاکم بر هتلها تصمیم گیری نهایی در خصوص انتخاب هتلها و تعداد اتاقهای مورد نیاز انجام شود.
2- جلسه با سفارت جمهوری اسلامی ایران
نمایندگان ایران با حضور در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران با جناب رحمانی سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند که عمدهترین موضوعات مورد بررسی، هماهنگی برای تماشاچیان و هواداران مقیم توکیو و هماهنگی کارهای فرهنگی بود که در ادامه قرار شد در خصوص اجاره خودرو و برخی از وسایل مورد نیاز برای کاروان جمهوری اسلامی ایران با سفارت هماهنگیهای لازم به عمل آید.
3- جلسه با مسئولین المپیک سولیداریتی
طی جلسهای که بین نمایندگان ایران و نمایندگان المپیک سولیداریتی برگزار شد، آخرین وضعیت چرخش مالی ایران در المپیک سولیداریتی و آخرین برنامههای مورد نظر ایران مورد بررسی قرار گرفت.
4- جلسه با مسئولین بخش علمی کمیته بین المللی المپیک
در جلسات قبلی خصوصاً در اجلاس قرقیزستان، طی جلسات مشترک با این گروه قرار شده بود در خصوص چگونگی انتشار تجربیات ایران در ارتباط با مدیریت کاروانهای ورزشی بررسیهای بیشتر انجام پذیرد که قرار شد در سال جدید میلادی جلسه مشترک با نمایندگان کمیته بین المللی المپیک و نمایندگان ایران (اینجانبان و سرکار خانم اسلامیان) به صورت تله کنفرانس برگزار شود."
***
حال سوال اینجاست که آیا برای برگزاری این نشستها و جلسات، کمیته ملی المپیک از قبل برنامهریزی برای حضوری فعال در این نشستها دارد و آیا واقعا امکان کسب دستاوردهای بیشتر و مهم تری در حاشیه اجلاس انوک وجود نداشت؟ آیا دیدار با سفیر ایران که تلفنی هم امکان گفتوگو با وی وجود داشت، در حاشیه نشست انوک ضروریتر از دیدار و رایزنی با روسای NOCها بوده است؟
آیا اولویت اصلی نمانیدگان اعزامی کمیته ملی المپیک باید پیگیری هتل برای مسئولان باشد؟ در صورتی که از ایران هم این کارها شدنی بود. به نظر میرسد، دقت کافی درخصوص این نشستها از سوی مسئولان کمیته ملی المپیک وجود نداشته، چراکه دستاورد سفر نمایندگان ایران در این اجلاس مهم، بسیار ناچیز است.
اگر واقعا این برنامهها از قبل هماهنگ و به صالحی امیری اعلام شده باشد پس میتوان دلیل غیبت وی را حدس زد. احتمالا خود او متوجه شده که نیازی برای سفر به ژاپن برای پیگیری این امور پیش پا افتاده از جمله جلسه با مدیر هتل وجود نداشته است!